Hopp til innhold

Sandviken ute etter keepertabbe: – Det gjør vondt i hjertet

Sandviken måtte kjempe i «motvind» med tidlig keeperbytte og påfølgende tabbe i semifinalen mot LSK. Trener Alexander Straus mener laget hans trillet ball i hatt med hjemmelaget i andre omgang.

Kyvåg i duell med Sandra Stavenes

BOMMET: Da Kyvåg jaktet ballen inn i boksen til Sandviken kom Sandra Stavenes ut og feilberegnet. Dermed kunne LSK-angriperen enkelt sette inn 2-0.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

LSK gikk lørdag til sin sjette finale på sju sesonger, da de slo Sandviken 2-1.

Det skjedde ikke uten dramatikk. Allerede etter 13 minutter ble det meldt om at Sandviken måtte gjøre et bytte. Keeper Oda Bogstad ruslet av banen og ble stående med hodet begravd i keeperhanskene, tydelig skuffet, mens Sandra Stavenes fikk komme inn til sin andre kamp for sesongen.

– Åpenbar feilberegning

Kun noen minutter senere, etter 16 minutter, fikk høyreback Cathrine Dahlström god tid til å sikte, og fant lagvenninne Emilie Haavi på bakre stolpe. Hun banket til på volley, og ballen smalt i stanga og i nettet – helt utagbart for den nyankomne målvakten.

Semifinale i cupen

Semifinale i cupen

Men etter 34 minutter skjulte nok en gang en Sandviken-keeper ansiktet. Denne gang var det reservekeeper Stavenes som hadde en uheldig innblanding.

Hjemmelaget vant ballen høyt i banen, og Emilie Haavi banket den opp i bakrom fra midtbanen. Der jaktet Kyvåg, men Stavenes i Sandviken-målet kom ut og så ut til å skulle plukke ballen. Dessverre for henne feilberegnet hun fullstendig og ballen spratt forbi sisteskansen og til Kyvåg som lekende lett kunne plassere ballen i det tomme buret til 2-0 til LSK.

– Her gjør Sandra Stavenes en åpenbar feilberegning. Da ble det enkelt å sette ballen i mål, sa NRKs ekspert Morten Skjønsberg om situasjonen etter kampen.

Emilie Haavi

SCORET: Emilie Haavi scoret LSKs første mål i semifinalen.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

– Vi får motvind med keeper som må ut med skade tidlig, og vi kommer under 2-0 her borte. Andre omgang syns jeg vi stepper opp, og det er stor forskjell på lagene her, sa Sandviken-trener, Alexander Straus.

Riise ikke fornøyd med 2. omgang

2-0 holdt seg til pause, men i andre omgang tok Sandviken initiativet og allerede før det var spilt fem minutter av omgangen svarte bortelaget etter et flott innlegg fra Ingrid Ryland som fant hodet til Engesvik, som stanget kula ned i lengste hjørne.

Men til tross for et høyt Sandviken-press klarte ikke bortelaget komme til de store sjansene, og LSK greide å ro i land seieren.

Alexander Straus

VILLE HA MER: Sandviken-trener Straus mener laget hans trillet ball i hatt med LSK i andre omgang.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Til tross for at cupfinalen ble sikret var ikke LSK-trener Hege Riise fornøyd med lagets prestasjon i 2. omgang.

– Jeg tenkte hva var det vi snakket om? Det var en 2. omgang som ikke var i nærheten av den første. Jeg er glad vi klarte å ri det inn, og jeg er veldig fornøyd med finale, sa hun til NRK etter kampen.

– I andre omgang syns jeg vi til tider triller ball i hatt med de, og vi hadde fortjent så mye, mye mer. Det gjør vondt i hjertet at vi ikke fikk den utligningen, sa Straus om kampen.

Siste nytt

  • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

    Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

    – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

    Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

    Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

    Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

    – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

    Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

    Britain Wimbledon Tennis
    Foto: Kin Cheung / AP
  • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

    Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

    Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

    Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

    Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

    Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

    Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

    Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

    Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

    – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

    – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

    Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

    Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

    Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

    Premier League - Chelsea v Everton
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal