Hopp til innhold

Sandviken ute etter keepertabbe: – Det gjør vondt i hjertet

Sandviken måtte kjempe i «motvind» med tidlig keeperbytte og påfølgende tabbe i semifinalen mot LSK. Trener Alexander Straus mener laget hans trillet ball i hatt med hjemmelaget i andre omgang.

Kyvåg i duell med Sandra Stavenes

BOMMET: Da Kyvåg jaktet ballen inn i boksen til Sandviken kom Sandra Stavenes ut og feilberegnet. Dermed kunne LSK-angriperen enkelt sette inn 2-0.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

LSK gikk lørdag til sin sjette finale på sju sesonger, da de slo Sandviken 2-1.

Det skjedde ikke uten dramatikk. Allerede etter 13 minutter ble det meldt om at Sandviken måtte gjøre et bytte. Keeper Oda Bogstad ruslet av banen og ble stående med hodet begravd i keeperhanskene, tydelig skuffet, mens Sandra Stavenes fikk komme inn til sin andre kamp for sesongen.

– Åpenbar feilberegning

Kun noen minutter senere, etter 16 minutter, fikk høyreback Cathrine Dahlström god tid til å sikte, og fant lagvenninne Emilie Haavi på bakre stolpe. Hun banket til på volley, og ballen smalt i stanga og i nettet – helt utagbart for den nyankomne målvakten.

Semifinale i cupen

Semifinale i cupen

Men etter 34 minutter skjulte nok en gang en Sandviken-keeper ansiktet. Denne gang var det reservekeeper Stavenes som hadde en uheldig innblanding.

Hjemmelaget vant ballen høyt i banen, og Emilie Haavi banket den opp i bakrom fra midtbanen. Der jaktet Kyvåg, men Stavenes i Sandviken-målet kom ut og så ut til å skulle plukke ballen. Dessverre for henne feilberegnet hun fullstendig og ballen spratt forbi sisteskansen og til Kyvåg som lekende lett kunne plassere ballen i det tomme buret til 2-0 til LSK.

– Her gjør Sandra Stavenes en åpenbar feilberegning. Da ble det enkelt å sette ballen i mål, sa NRKs ekspert Morten Skjønsberg om situasjonen etter kampen.

Emilie Haavi

SCORET: Emilie Haavi scoret LSKs første mål i semifinalen.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

– Vi får motvind med keeper som må ut med skade tidlig, og vi kommer under 2-0 her borte. Andre omgang syns jeg vi stepper opp, og det er stor forskjell på lagene her, sa Sandviken-trener, Alexander Straus.

Riise ikke fornøyd med 2. omgang

2-0 holdt seg til pause, men i andre omgang tok Sandviken initiativet og allerede før det var spilt fem minutter av omgangen svarte bortelaget etter et flott innlegg fra Ingrid Ryland som fant hodet til Engesvik, som stanget kula ned i lengste hjørne.

Men til tross for et høyt Sandviken-press klarte ikke bortelaget komme til de store sjansene, og LSK greide å ro i land seieren.

Alexander Straus

VILLE HA MER: Sandviken-trener Straus mener laget hans trillet ball i hatt med LSK i andre omgang.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Til tross for at cupfinalen ble sikret var ikke LSK-trener Hege Riise fornøyd med lagets prestasjon i 2. omgang.

– Jeg tenkte hva var det vi snakket om? Det var en 2. omgang som ikke var i nærheten av den første. Jeg er glad vi klarte å ri det inn, og jeg er veldig fornøyd med finale, sa hun til NRK etter kampen.

– I andre omgang syns jeg vi til tider triller ball i hatt med de, og vi hadde fortjent så mye, mye mer. Det gjør vondt i hjertet at vi ikke fikk den utligningen, sa Straus om kampen.

Siste nytt

 • Rankingfall for Norges fotballkvinner

  Hege Riises norske kvinnelandslag er nummer 13 på den oppdaterte rankingen til Det internasjonale fotballforbundet.

  Norge var på 12.-plass etter rankingoppdateringen i oktober, og to måneder senere har det norske laget falt, til tross for gode resultater etter Hege Riises inntog som landslagssjef.

  Australia har hoppet forbi Norge i mellomtiden. USA er fortsatt ener foran Tyskland. Tyskerne passerte på sin side Sverige. EM-vinner England er fortsatt nummer fire.(NTB)

  Landskamp i fotball for kvinner: Nederland - Norge (0-2)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Åtte nordmenn til kvartfinale på Beitostølen

  Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Even Northug, Lars Agnar Hjelmeset, Erik Valnes, Harald Arnesen, Amund Hoel og Simen Bratberg Ramstad er alle klare for kvartfinale i sprint etter prologen på Beitostølen.

  Pål Golberg ble beste nordmann på en 6. plass.

  – Det ble ikke noen teppelegging av pallen fra Norge her, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

  Hele fire nordmenn i Sivert Wiig, Sindre Bjørnestad Skar, Pål Trøen Aune og Matz William Jenssen røk ut i prologen.

  – Jeg lurer på om de norske ikke hadde de beste skiene i dag, sier NRK-ekspert Therese Johaug.

  Verdenscup i langrenn på Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • NBA markerte Griners hjemkomst

  Flere NBA-lag ønsket Brittney Griner velkommen hjem i torsdagens kamper etter at WNBA-stjernen ble sluppet fri fra russisk fangenskap.

  Griner ble løslatt i bytte mot en russiske våpenhandler. Griner, en av USAs beste kvinnelige basketballspillere, ble dømt til ni års fengsel i august etter at hun i februar ble stoppet på flyplassen i Moskva for besittelse av cannabisolje. Oljen brukes i e-sigaretter.

  NBA-lag har lenge lagt press på amerikanske myndigheter for å få 32-åringen hjem, og etter at nyheten om at hun er fri kom, prydet hun storskjermen i flere arenaer. Blant annet i hjemstaten Texas, der Houston Rockets møtte San Antonio Spurs i et delstatsderby.

  I tillegg var rådhuset i Houston lyst opp i USAs farger i forbindelse med hjemkomsten.

  Portland Trail Blazers hadde et bilde av henne med påskriften «OL-gullvinner Britney Griner kommer hjem», mens Miami Heat ønsket henne «velkommen hjem».

  Griner er født i Houston og spiller for Phoenix Mercury i den kvinnelige toppligaen. Der har hun vært siden 2013, samtidig som hun har spilt for russiske UMMC Jekaterinburg når WNBA-sesongen har hatt pause.

  Det var i forbindelse med dette at hun ble pågrepet på flyplassen i Moskva. (NTB)

  Rockets Spurs Basketball
  Foto: Darren Abate / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste