Hopp til innhold

Sandviken ute etter keepertabbe: – Det gjør vondt i hjertet

Sandviken måtte kjempe i «motvind» med tidlig keeperbytte og påfølgende tabbe i semifinalen mot LSK. Trener Alexander Straus mener laget hans trillet ball i hatt med hjemmelaget i andre omgang.

Kyvåg i duell med Sandra Stavenes

BOMMET: Da Kyvåg jaktet ballen inn i boksen til Sandviken kom Sandra Stavenes ut og feilberegnet. Dermed kunne LSK-angriperen enkelt sette inn 2-0.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

LSK gikk lørdag til sin sjette finale på sju sesonger, da de slo Sandviken 2-1.

Det skjedde ikke uten dramatikk. Allerede etter 13 minutter ble det meldt om at Sandviken måtte gjøre et bytte. Keeper Oda Bogstad ruslet av banen og ble stående med hodet begravd i keeperhanskene, tydelig skuffet, mens Sandra Stavenes fikk komme inn til sin andre kamp for sesongen.

– Åpenbar feilberegning

Kun noen minutter senere, etter 16 minutter, fikk høyreback Cathrine Dahlström god tid til å sikte, og fant lagvenninne Emilie Haavi på bakre stolpe. Hun banket til på volley, og ballen smalt i stanga og i nettet – helt utagbart for den nyankomne målvakten.

Semifinale i cupen

Semifinale i cupen

Men etter 34 minutter skjulte nok en gang en Sandviken-keeper ansiktet. Denne gang var det reservekeeper Stavenes som hadde en uheldig innblanding.

Hjemmelaget vant ballen høyt i banen, og Emilie Haavi banket den opp i bakrom fra midtbanen. Der jaktet Kyvåg, men Stavenes i Sandviken-målet kom ut og så ut til å skulle plukke ballen. Dessverre for henne feilberegnet hun fullstendig og ballen spratt forbi sisteskansen og til Kyvåg som lekende lett kunne plassere ballen i det tomme buret til 2-0 til LSK.

– Her gjør Sandra Stavenes en åpenbar feilberegning. Da ble det enkelt å sette ballen i mål, sa NRKs ekspert Morten Skjønsberg om situasjonen etter kampen.

Emilie Haavi

SCORET: Emilie Haavi scoret LSKs første mål i semifinalen.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

– Vi får motvind med keeper som må ut med skade tidlig, og vi kommer under 2-0 her borte. Andre omgang syns jeg vi stepper opp, og det er stor forskjell på lagene her, sa Sandviken-trener, Alexander Straus.

Riise ikke fornøyd med 2. omgang

2-0 holdt seg til pause, men i andre omgang tok Sandviken initiativet og allerede før det var spilt fem minutter av omgangen svarte bortelaget etter et flott innlegg fra Ingrid Ryland som fant hodet til Engesvik, som stanget kula ned i lengste hjørne.

Men til tross for et høyt Sandviken-press klarte ikke bortelaget komme til de store sjansene, og LSK greide å ro i land seieren.

Alexander Straus

VILLE HA MER: Sandviken-trener Straus mener laget hans trillet ball i hatt med LSK i andre omgang.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Til tross for at cupfinalen ble sikret var ikke LSK-trener Hege Riise fornøyd med lagets prestasjon i 2. omgang.

– Jeg tenkte hva var det vi snakket om? Det var en 2. omgang som ikke var i nærheten av den første. Jeg er glad vi klarte å ri det inn, og jeg er veldig fornøyd med finale, sa hun til NRK etter kampen.

– I andre omgang syns jeg vi til tider triller ball i hatt med de, og vi hadde fortjent så mye, mye mer. Det gjør vondt i hjertet at vi ikke fikk den utligningen, sa Straus om kampen.

Siste nytt

 • Forfang åpner opp om meldinger: – Mye dårlig oppførsel

  Det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl.

  Som utøverrepresentant har Johann André Forfang blitt en synlig del av saken. Det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. Og også i egen innboks.

  – Det går veldig mye på meg som person. At jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. De prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier Forfang om meldingene han hevder å ha fått tilsendt.

  – Det er aldri noe gøy å få slike meldinger. Det er det vel ingen som synes. Selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. Det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. Jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. Men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen.

  – I en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. Det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre.

  Denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i Oberstdorf.

  Johann André Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Porto avgjorde på overtid mot Arsenal

  Det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom Porto og Arsenal i Mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret Portos kantspiller Wenderson Galeno seiersmålet på vakkert vis.

  Dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på Estadio do Dragao.

  Seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for Galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter.

  Brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger.

  Arsenal og Martin Ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. Likevel slet de med å omsette det i store sjanser.

  Dermed var det målløst til pause.

  Andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp.

  Porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp.

  Det var tydelig også onsdag at dette Porto-laget ikke er enkelt å score på.

  Begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store.

  Det var helt til Galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. Samtidig sende han hjemmefansen til himmels.

  – Det var en perfekt gjennomført fotballkamp av Porto mot et av de store formlagene i Europa, sa Norges landslagssjef Ståle Solbakken i TV2-studio etter kampen.

  Arsenal, som er i åttendelsfinalene av Mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i London 12. mars for å avansere til kvartfinalene.

  I kveldens andre kamp i Mesterligaen endte det 1-1 mellom Napoli og Barcelona. Spissene Victor Osimhen og Robert Lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.

  Leo Østigård satt på benken hele kampen for Napoli.

  Galeno
  Foto: Reuters
 • Liverpool ble rystet av Luton – så snudde de kampen på to minutter

  Ligaleder Liverpool måtte klare seg uten en rekke av deres største stjerner, som blant andre Mohamed Salah og Darwin Núñez, i kampen mot Luton onsdag kveld.

  Da Luton så tok ledelsen i kampens tolvte minutt, så det ut til at det kunne bli en utfordrende kveld for Liverpool. Hjemmelaget fikk det ikke til å stemme foran mål og til pause ledet nyopprykkede Luton stadig 1–0.

  I den andre omgangen slo Liverpool fryktelig tilbake.

  Etter et vedvarende press, headet kaptein Virgil van Dijk inn utligningen etter et hjørnespark, idet kampuret bikket 55 minutter og 51 sekunder. To minutter og fire sekunder senere lå ballen igjen i nettet, denne gangen etter en heading fra Cody Gakpo.

  Luton jaktet sin første seier borte mot Liverpool i historien, men etter de to raske målene, ble det raskt klart at den ikke kom onsdag. Istedenfor scoret både Luis Díaz og Harvey Elliott mot slutten av omgangen. Dermed ble det en til slutt komfortabel 4-1-seier for Liverpool, som har henholdsvis fire og fem poeng ned til Manchester City og Arsenal med én kamp mer spilt.

  Luton ligger på 18. plass, på dårligere målforskjell enn Everton på den sikre 17.-plassen.

  Liverpool
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal