Sandviken ute etter keepertabbe: – Det gjør vondt i hjertet

Sandviken måtte kjempe i «motvind» med tidlig keeperbytte og påfølgende tabbe i semifinalen mot LSK. Trener Alexander Straus mener laget hans trillet ball i hatt med hjemmelaget i andre omgang.

Kyvåg i duell med Sandra Stavenes

BOMMET: Da Kyvåg jaktet ballen inn i boksen til Sandviken kom Sandra Stavenes ut og feilberegnet. Dermed kunne LSK-angriperen enkelt sette inn 2-0.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

LSK gikk lørdag til sin sjette finale på sju sesonger, da de slo Sandviken 2-1.

Det skjedde ikke uten dramatikk. Allerede etter 13 minutter ble det meldt om at Sandviken måtte gjøre et bytte. Keeper Oda Bogstad ruslet av banen og ble stående med hodet begravd i keeperhanskene, tydelig skuffet, mens Sandra Stavenes fikk komme inn til sin andre kamp for sesongen.

– Åpenbar feilberegning

Kun noen minutter senere, etter 16 minutter, fikk høyreback Cathrine Dahlström god tid til å sikte, og fant lagvenninne Emilie Haavi på bakre stolpe. Hun banket til på volley, og ballen smalt i stanga og i nettet – helt utagbart for den nyankomne målvakten.

Semifinale i cupen

Semifinale i cupen

Men etter 34 minutter skjulte nok en gang en Sandviken-keeper ansiktet. Denne gang var det reservekeeper Stavenes som hadde en uheldig innblanding.

Hjemmelaget vant ballen høyt i banen, og Emilie Haavi banket den opp i bakrom fra midtbanen. Der jaktet Kyvåg, men Stavenes i Sandviken-målet kom ut og så ut til å skulle plukke ballen. Dessverre for henne feilberegnet hun fullstendig og ballen spratt forbi sisteskansen og til Kyvåg som lekende lett kunne plassere ballen i det tomme buret til 2-0 til LSK.

– Her gjør Sandra Stavenes en åpenbar feilberegning. Da ble det enkelt å sette ballen i mål, sa NRKs ekspert Morten Skjønsberg om situasjonen etter kampen.

Emilie Haavi

SCORET: Emilie Haavi scoret LSKs første mål i semifinalen.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

– Vi får motvind med keeper som må ut med skade tidlig, og vi kommer under 2-0 her borte. Andre omgang syns jeg vi stepper opp, og det er stor forskjell på lagene her, sa Sandviken-trener, Alexander Straus.

Riise ikke fornøyd med 2. omgang

2-0 holdt seg til pause, men i andre omgang tok Sandviken initiativet og allerede før det var spilt fem minutter av omgangen svarte bortelaget etter et flott innlegg fra Ingrid Ryland som fant hodet til Engesvik, som stanget kula ned i lengste hjørne.

Men til tross for et høyt Sandviken-press klarte ikke bortelaget komme til de store sjansene, og LSK greide å ro i land seieren.

Alexander Straus

VILLE HA MER: Sandviken-trener Straus mener laget hans trillet ball i hatt med LSK i andre omgang.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Til tross for at cupfinalen ble sikret var ikke LSK-trener Hege Riise fornøyd med lagets prestasjon i 2. omgang.

– Jeg tenkte hva var det vi snakket om? Det var en 2. omgang som ikke var i nærheten av den første. Jeg er glad vi klarte å ri det inn, og jeg er veldig fornøyd med finale, sa hun til NRK etter kampen.

– I andre omgang syns jeg vi til tider triller ball i hatt med de, og vi hadde fortjent så mye, mye mer. Det gjør vondt i hjertet at vi ikke fikk den utligningen, sa Straus om kampen.

Sportsnyheter

Slåst for å kome nær Maradonas kiste

Det kom til samanstøytar mellom sørgjande fotballtilhengarar og politi då publikum fekk tilgang til Diego Maradonas båre i presidentpalasset i Buenos Aires i dag tidleg.

Siste nytt

 • Dommer testet positivt

  En av dommerne som skulle dømme oppgjøret i Europaligaen mellom Molde og Arsenal torsdag kveld, har testet positivt for koronaviruset.

  Det bekrefter Uefa i en uttalelse noen timer før kampstart.

  – Uefa har i dag offentliggjort at to av dommerne som skulle ledet europaligakampen mellom Molde og Arsenal torsdag 26. november er erstattet, som følge av at en av kamplederne avga en positiv koronatest etter ankomst til Norge, melder Uefa.

  I tillegg til den smittede dommeren er også en av de andre dommerne satt i karantene i Molde. De blir nå erstattet av to nye dommere, og kampen står dermed ikke i fare for å avlyses.

  l-RnW_jVRlU
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Verdenscuprenn flyttes

  Verdenscuprennene i alpint som skulle ha vært arrangert i franske Val d'Isère neste helg er flyttet til italienske Santa Catarina grunnet snømangel.

  Storslalåmrennene skulle ha vært kjørt i Frankrike 5.- og 6. desember, men blir i stedet arrangert i Italia på de samme datoene.

  Etter planen skal det også kjøres fartsrenn for menn i Val d'Isère 13. til 16. desember. Det er fare for at også disse rennene må flyttes.

  Det samme gjelder fartsrennene for kvinner i Val d'Isère 16. til 20. desember.

  Aleksander Aamodt Kilde.
  Foto: JOHANN GRODER / AFP
 • To norske til finalen

  Thea Louise Stjernesund og Kristin Lysdahl er de eneste norske kvinnene som er klare for finalen i verdenscuprennet i parallellslalåm i Lech torsdag.

  Stjernesund ble nummer sju i kvalifiseringen i Østerrike, mens Lysdahl ble nummer ni.

  Kristina Riis-Johannessen var best av alle i den første kvalifiseringsomgangen, men kjørte ut i den andre. Dermed ble det ingen finaleomgang på henne.

  Det ble det heller ikke på Maria Therese Tviberg. Hun endte på 45.-plass med 1,60 sekunder opp til beste kvalifiseringstid.

  Kristin Lysdahl.
  Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Sendeplan

Kl. Program Kanal