Sandviken ute etter keepertabbe: – Det gjør vondt i hjertet

Sandviken måtte kjempe i «motvind» med tidlig keeperbytte og påfølgende tabbe i semifinalen mot LSK. Trener Alexander Straus mener laget hans trillet ball i hatt med hjemmelaget i andre omgang.

Kyvåg i duell med Sandra Stavenes

BOMMET: Da Kyvåg jaktet ballen inn i boksen til Sandviken kom Sandra Stavenes ut og feilberegnet. Dermed kunne LSK-angriperen enkelt sette inn 2-0.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

LSK gikk lørdag til sin sjette finale på sju sesonger, da de slo Sandviken 2-1.

Det skjedde ikke uten dramatikk. Allerede etter 13 minutter ble det meldt om at Sandviken måtte gjøre et bytte. Keeper Oda Bogstad ruslet av banen og ble stående med hodet begravd i keeperhanskene, tydelig skuffet, mens Sandra Stavenes fikk komme inn til sin andre kamp for sesongen.

– Åpenbar feilberegning

Kun noen minutter senere, etter 16 minutter, fikk høyreback Cathrine Dahlström god tid til å sikte, og fant lagvenninne Emilie Haavi på bakre stolpe. Hun banket til på volley, og ballen smalt i stanga og i nettet – helt utagbart for den nyankomne målvakten.

Semifinale i cupen

Semifinale i cupen

Men etter 34 minutter skjulte nok en gang en Sandviken-keeper ansiktet. Denne gang var det reservekeeper Stavenes som hadde en uheldig innblanding.

Hjemmelaget vant ballen høyt i banen, og Emilie Haavi banket den opp i bakrom fra midtbanen. Der jaktet Kyvåg, men Stavenes i Sandviken-målet kom ut og så ut til å skulle plukke ballen. Dessverre for henne feilberegnet hun fullstendig og ballen spratt forbi sisteskansen og til Kyvåg som lekende lett kunne plassere ballen i det tomme buret til 2-0 til LSK.

– Her gjør Sandra Stavenes en åpenbar feilberegning. Da ble det enkelt å sette ballen i mål, sa NRKs ekspert Morten Skjønsberg om situasjonen etter kampen.

Emilie Haavi

SCORET: Emilie Haavi scoret LSKs første mål i semifinalen.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

– Vi får motvind med keeper som må ut med skade tidlig, og vi kommer under 2-0 her borte. Andre omgang syns jeg vi stepper opp, og det er stor forskjell på lagene her, sa Sandviken-trener, Alexander Straus.

Riise ikke fornøyd med 2. omgang

2-0 holdt seg til pause, men i andre omgang tok Sandviken initiativet og allerede før det var spilt fem minutter av omgangen svarte bortelaget etter et flott innlegg fra Ingrid Ryland som fant hodet til Engesvik, som stanget kula ned i lengste hjørne.

Men til tross for et høyt Sandviken-press klarte ikke bortelaget komme til de store sjansene, og LSK greide å ro i land seieren.

Alexander Straus

VILLE HA MER: Sandviken-trener Straus mener laget hans trillet ball i hatt med LSK i andre omgang.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Til tross for at cupfinalen ble sikret var ikke LSK-trener Hege Riise fornøyd med lagets prestasjon i 2. omgang.

– Jeg tenkte hva var det vi snakket om? Det var en 2. omgang som ikke var i nærheten av den første. Jeg er glad vi klarte å ri det inn, og jeg er veldig fornøyd med finale, sa hun til NRK etter kampen.

– I andre omgang syns jeg vi til tider triller ball i hatt med de, og vi hadde fortjent så mye, mye mer. Det gjør vondt i hjertet at vi ikke fikk den utligningen, sa Straus om kampen.

Siste nytt

 • Paralympics-drømmen brast

  Det blir ikke norsk deltakelse i paraishockey under Paralympics. 2-4-tapet for Slovakia gjør at Norge ikke kan bli blant de to beste i kvalifiseringen.

  Norge måtte vinne tirsdagens kamp for å holde liv i sjansen til å knipe en av de to Beijing-billettene som deles ut i kvalifiseringsturneringen i Berlin, men greide det ikke.

  Norge omsatte to av tre overtallsspill i scoring, men greide aldri å komme à jour etter to raske slovakiske mål omtrent fem minutter før slutt.

  Norges landslag i paraishockey, VM i 2021.
  Foto: Czech paraicehockey
 • Ray Kennedy er død

  Den engelske fotballprofilen Ray Kennedy (70) har gått bort. Han vant fem ligatitler og tre pokaler i den gjeveste europacupen med Liverpool.

  Det er lokalavisen Liverpool Echo som melder om Kennedys bortgang. Han led av Parkinsons sykdom i 35 år.

  Kennedy ble hentet til Liverpool fra Arsenal i 1974. Han ble opprinnelig kjøpt som spiss, men ble utviklet til en midtbanespiller under Bob Paisley. I alt scoret han 72 mål på 393 kamper for Merseyside-klubben.

  To av hans mest berømte Liverpool-scoringer kom i serievinnercupen (forgjengeren til dagens mesterliga). Han fant nettmaskene i en 3-1-seier i kvartfinalen mot Saint-Étienne i 1977 og i semifinalen mot Bayern München fire år senere.

  Kennedy var med på å vinne den engelske ligaen med Liverpool i 1976, 1977, 1979, 1980, 1982. I tillegg vant han den største europacupen i 1977, 1978 og 1981.

  I Arsenal scoret han vinnermålet mot Tottenham som sikret ligatittelen i 1971. Laget vant også FA-cupen og ble andre lag i det 20. århundre med seier i serie og cup samme år. (NTB)

 • Ragnick må vente på United-debuten

  Michael Carrick leder Manchester United også i torsdagens Premier League-oppgjør mot Arsenal. Årsaken er at Ralf Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg.

  Dermed tar den tidligere midtbanemannen fatt på sin tredje kamp som hovedtrener for de røde djevlene. De to første endte i 2-0 mot Villarreal i mesterligaen og 1-1 mot ligaleder Chelsea i Premier League.

  Tyske Rangnick er bekreftet som midlertidig United-manager ut sesongen, men han trenger å få godkjent sin arbeidstillatelse, noe som har latt vente på seg. Han skal etter planen gå inn i en konsulentrolle etter inneværende sesong.

  Det er ventet at Rangnick vil være klar til kampen mot Crystal Palace i ligaen til helgen.

  Rangnick
  Foto: HASAN BRATIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal