Hopp til innhold

Siste nytt

 • Træen aktiv i Catalonia – Groves vant spurtoppgjør

  Uno-X-rytter Torstein Træen satt lenge i brudd på den fjerde etappen av sykkelrittet Volta a Catalunya, men det var Kaden Groves som stakk av med seieren.

  Med rundt 140 kilometer igjen til mål hadde det samlet seg et femmannsbrudd, og blant de involverte var Hønefoss-syklisten Træen. De lå i front lenge, men med fem mil igjen satte hovedfeltet opp farten og knappet mer og mer innpå Træen og kompani.

  Bruddet hadde da et to minutters forsprang, og det ble spennende mot slutten. Med bare fire kilometer igjen var håpet ute for Træen og bruddkameratene. I spurtavslutningen var det australske Kaden Groves som var sterkest og kunne juble for seier.

  Fredag venter en 176 kilometer lang kupert etappe, som avsluttes med en tøff stigning opp til Lo Port.

  Uno-X-laget har slitt litt med magetrøbbel hittil i rittet i Catalonia. Flere fra det norske laget satt helt på halen av hovedfeltet på torsdagens etappe.

  Volta a Catalunya går over sju etapper og ender i Barcelona søndag. Colombianske Sergio Higuita vant rittet i fjor.

  Uno-X skal senere i år delta i prestisjetunge Tour de France.

  (©NTB)

  Tour of Catalonia
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • FA åpner sak mot Manchester United

  Manchester United risikerer også å bli straffet etter søndagens dramatiske FA-cupkvartfinale mot Fulham. Klubben anklages for manglende kontroll på spillerne.

  Englands fotballforbund (FA) bekrefter i en uttalelse at det er satt i gang en disiplinærsak mot United. Der blir spillerne beskyldt for å omringe dommer Chris Kavanagh i det 71. minutt.

  FA mener United som klubb feilet med å ha kontroll på sine egne. Situasjonen oppsto etter at Willian stoppet en avslutning fra Jadon Sancho med hånden og på ulovlig vis avverget Manchester Uniteds 1-1-scoring.

  Hjemmelagets spillere reagerte på at Kavanagh ikke umiddelbart dømte straffe. Senere gikk han bort til VAR-skjermen, så episoden i reprise og pekte mot krittmerket. Samtidig gikk Fulham-leiren berserk og kjapt pådro gjestene seg tre røde kort. Målscorer Aleksandar Mitrovic gikk hardest ut mot dommeren med dytt og verbal skyllebøtte.

  Fulham risikerer harde sanksjoner fra FA, og særlig Mitrovic er i kjempetrøbbel. I England blir det spekulert i at serberen kan bli utestengt i lang tid.

  Manchester United snudde 0–1 til 3–1 med to spillere i overtall i søndagens kamp. Seieren ga semifinale mot Brighton i FA-cupen.

  (©NTB)

  fulham manu
  Foto: Jon Super / AP
 • Finne med i United-budkampen – vil ha fansen på laget

  Den finske gründeren Thomas Zilliacus bekrefter at han har lagt inn et bud på fotballstorheten Manchester United. Han vil kjøpe halve klubben.

  Lokalavisen Manchester Evening News er blant mediene som omtaler budet fra Zilliacus.

  Forretningsmannen er til daglig styreformann i sosiale medier-gruppen novaM Group. Han kaster seg inn i kampen om eierskapet i United gjennom et investeringsselskap han eier.

  Den andre halvdelen skal klubbens supportere ha muligheten til å ta kontroll over. Finnen ønsker også at fansen i så fall skal få en stemme i avgjørelser som skal tas gjennom en app.

  «Enhver idrettsklubb bør til syvende og sist tilhøre sine fans. Den nåværende utviklingen, der milliardærsjeiker og oligarker tar over klubber og kontrollerer dem som deres personlige lekeplasser, er ikke en sunn trend», heter det i en uttalelse fra Zilliacus. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste