Hopp til innhold

Besseberg møter i idrettens domstol

Høringen av Anders Besseberg i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) gjennomføres fredag.

Besseberg er tiltalt for å ha brutt idrettens regelverk og risikerer millionbot, i tillegg til livstidsutestengelse fra verv innen idretten.
Besseberg var president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) i mer enn 25 år. I fjor ble han tiltalt for grov korrupsjon av Økokrim.

Påtalemyndigheten anklaget ham for å ha tatt imot bestikkelser i form av prostituerte tilbudt av russere, eksklusive klokker, påspanderte jaktturer og en leasingbil betalt av et selskap som skaffet markedsavtaler for IBU. Økokrim la i Buskerud Tingrett i februar ned påstand om fengsel i tre år og sju måneder, millionbot og inndragelse av verdier på 1,7 millioner kroner.

Uavhengig av den norske straffesaken mot Besseberg har Biathlon Integrity Unit (Skiskyttersportens integritetsenhet) en disiplinærsak gående mot Besseberg. Saken i CAS er idrettens behandling av denne saken. Ifølge NRKs opplysninger skal høringen i CAS foregå digitalt. Flere vitner er oppnevnt.

CAS har svart NRK at de ikke gir opplysninger om saken. Heller ikke Bessebergs østerrikske advokat Norbert Wess har besvart NRKs spørsmål om CAS-saken.

Bessebergsaken i Buskerud tingrett
Foto: Ane Hem / NTB

Siste nytt

 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP
 • Slik starter Tyskland og Skottland i åpningskampen i EM

  Åpningskampen i EM spilles fredag kveld mellom Tyskland og Skottland i München. Der stiller Tyskland med følgende lag:

  Tyskland (4-2-3-1): Manuel Neuer - Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah, Maximilian Mittelstädt - Toni Kroos, Robert Andrich - Jamal Musiala, Ilkay Gündogan, Florian Wirtz - Kai Havertz.

  Det betyr at blant andre Thomas Müller og Leroy Sané er henvist til benken fra start av trener Julian Nagelsmann.

  Skottland (5-3-2): Angus Gunn - Anthony Ralston, Jack Hendry, Ryan Porteous, Kieran Tierney, Andy Robertson - Scott McTominay, Callum McGregor, John McGinn - Che Adams, Ryan Christie

  hzmRAyPofJQ
  Foto: AP
 • Positiv opptur etter EM-nedturen for Rooth

  Da Markus Rooth (22) skulle forsøke å komme seg over 5.20 under stavsprangkonkurransen på tikampens andre dag i EM, pådro han seg en krampe i låret.

  Med tanke på OL i Paris, tok Rooth det vanskelige valget om å ikke fullføre konkurransen. Rooth lå godt an til medalje i EM, hvor Sander Skotheim sikret norsk sølv.

  I dag fikk tikjemperen positive svar.

  «MR var så positivt som det kunne bli, tross at det var en liten skade. Ingen strekk, men et sår i fascien som sitter rundt muskelen. Vi krysse fingrene for at han kommer fort i god trening og blir klar til OL.»

  Det skriver Rooths mamma Mette Malm Rooth til NRK.

  Rooth må gi seg – sliter med krampetendenser
  Foto: n23485

Sendeplan

Kl. Program Kanal