NRK Meny
Normal

Berge om bronsedramaet: – Han prøver å knekke fingra mine

RIO DE JANEIRO (NRK): Det skal koste å ta bronsemedalje i bryting. Etter OL-bragden så Stig-André Berge ut som Rocky Balboa, med blåveis på begge øynene.

Berge

BRUTAL BRONSEKAMP: Stig-André Berge skriker ut i smerte under bronsekampen mot Rovshan Bayramov.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er ikke pen bryting, det ser du på trynet mitt. Det ble fight fra første stund, sier Stig-André Berge til NRK.

Nordmannen tok en følelsesladd bronsemedalje da han slo aserbajdsjanske Rovshan Bayramov i bronsekampen i OL på søndag. Men bronsen kostet. Etterpå så han ikke ut.

– Da jeg stod på pallen prøvde jeg å tenke gjennom hvordan bronsefinalen gikk, men det husker jeg ikke så mye av. Det var litt svart et øyeblikk, for jeg fikk en ganske kraftig skalle i tinningen, sier han.

Allerede før finalen hadde Berge kloremerker på brystet, blåveis på høyre øye og en blodig sprekk i leppa. I finalen kom det enda flere smeller.

– Hvor har du mest vondt?

– Det ser dere, det er i hele ansiktet. Jeg spjæla opp leppa på to steder på innsiden, så det er vondt, sier Berge med et djevelsk glis.

Stig-André Berge slo aserbajdanske Rovshan Bayramov i bronsefinalen og tok Norges første brytemedalje i OL siden 1992. 33-åringen vant etter 1-1 i poeng.

VIDEO: Se den rørende avslutningen!

Gikk etter fingrene

Berge hadde tydelig problemer med fingrene underveis. I første periode tok han seg en liten pause og ristet løs på hånda.

Flere seere reagerte på at Bayramov tok etter fingrene til Berge underveis i kampen. Det samme stusset nordmannen på, men han tok igjen med samme mynt.

– Var det ufint?

– Han prøver å knekke fingra mine et par ganger der. Men det gjør jeg på ham også. Det er ikke noen gentlemansidrett.

Berge

Berge tok seg til hånda i bronsekampen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Mener han tøyde grensene

Det er ikke vanlig i bryting å prøve å gå etter fingrene, sier sportssjef Anders Hestdalen i bryteforbundet.

– Men noen tøyer grensene for hva som er greit og ikke, sier han.

Berge fikk også en så kraftig trøkk i hodet at han fikk det han kaller flashback til forrige OL.

– Jeg fikk en sinnsyk skalle, og det ble tåkete. Jeg fikk et slags flashback til semifinalen i VM. Det ble en ganske lik kamp. Den gangen røk jeg da det var ti sekunder igjen. Nå klarte jeg å holde hodet kaldt, og jobbet helt til dommeren blåste, sier Berge til NRK.

Mye følelser

Bayramov tok ledelsen i starten av kampen, men nordmannen benyttet seg av sin enorme kondisjon og kapasitet og slo tilbake.

Berge la seg rett ned på matta og skrek ukontrollert i glede da det ble klart at han hadde vunnet.

– Jeg brøt for familien min, og moren min, i dag. Dette er ikke bare min medalje. Det er en medalje for flere, og det er som gull for meg, sier Berge.

– Jeg er rørt. Det er en utrolig følelse å stå på pallen i et OL.

Les alt om Berges fantastiske OL-bronse her!

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • Giggs opna med storisger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par