NRK Meny
Normal

Berge om bronsedramaet: – Han prøver å knekke fingra mine

RIO DE JANEIRO (NRK): Det skal koste å ta bronsemedalje i bryting. Etter OL-bragden så Stig-André Berge ut som Rocky Balboa, med blåveis på begge øynene.

Berge

BRUTAL BRONSEKAMP: Stig-André Berge skriker ut i smerte under bronsekampen mot Rovshan Bayramov.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er ikke pen bryting, det ser du på trynet mitt. Det ble fight fra første stund, sier Stig-André Berge til NRK.

Nordmannen tok en følelsesladd bronsemedalje da han slo aserbajdsjanske Rovshan Bayramov i bronsekampen i OL på søndag. Men bronsen kostet. Etterpå så han ikke ut.

– Da jeg stod på pallen prøvde jeg å tenke gjennom hvordan bronsefinalen gikk, men det husker jeg ikke så mye av. Det var litt svart et øyeblikk, for jeg fikk en ganske kraftig skalle i tinningen, sier han.

Allerede før finalen hadde Berge kloremerker på brystet, blåveis på høyre øye og en blodig sprekk i leppa. I finalen kom det enda flere smeller.

– Hvor har du mest vondt?

– Det ser dere, det er i hele ansiktet. Jeg spjæla opp leppa på to steder på innsiden, så det er vondt, sier Berge med et djevelsk glis.

Stig-André Berge slo aserbajdanske Rovshan Bayramov i bronsefinalen og tok Norges første brytemedalje i OL siden 1992. 33-åringen vant etter 1-1 i poeng.

VIDEO: Se den rørende avslutningen!

Gikk etter fingrene

Berge hadde tydelig problemer med fingrene underveis. I første periode tok han seg en liten pause og ristet løs på hånda.

Flere seere reagerte på at Bayramov tok etter fingrene til Berge underveis i kampen. Det samme stusset nordmannen på, men han tok igjen med samme mynt.

– Var det ufint?

– Han prøver å knekke fingra mine et par ganger der. Men det gjør jeg på ham også. Det er ikke noen gentlemansidrett.

Berge

Berge tok seg til hånda i bronsekampen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Mener han tøyde grensene

Det er ikke vanlig i bryting å prøve å gå etter fingrene, sier sportssjef Anders Hestdalen i bryteforbundet.

– Men noen tøyer grensene for hva som er greit og ikke, sier han.

Berge fikk også en så kraftig trøkk i hodet at han fikk det han kaller flashback til forrige OL.

– Jeg fikk en sinnsyk skalle, og det ble tåkete. Jeg fikk et slags flashback til semifinalen i VM. Det ble en ganske lik kamp. Den gangen røk jeg da det var ti sekunder igjen. Nå klarte jeg å holde hodet kaldt, og jobbet helt til dommeren blåste, sier Berge til NRK.

Mye følelser

Bayramov tok ledelsen i starten av kampen, men nordmannen benyttet seg av sin enorme kondisjon og kapasitet og slo tilbake.

Berge la seg rett ned på matta og skrek ukontrollert i glede da det ble klart at han hadde vunnet.

– Jeg brøt for familien min, og moren min, i dag. Dette er ikke bare min medalje. Det er en medalje for flere, og det er som gull for meg, sier Berge.

– Jeg er rørt. Det er en utrolig følelse å stå på pallen i et OL.

Les alt om Berges fantastiske OL-bronse her!

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal