Hopp til innhold

Bekreftet: Nyland klar for storklubb

Ørjan Håskjold Nyland (32) har signert for den tyske Bundesliga-klubben RB Leipzig. Landslagsmålvakten var klubbløs før hasteovergangen.

Leipzig bekreftet søndag overgangen i sine kanaler. 32-åringen har undertegnet en avtale som strekker seg ut inneværende sesong.

– Jeg er stolt over å bli en del av RB Leipzig, og at jeg fikk muligheten til å bli en del av keeperteamet på så kort varsel, sier Nyland i en uttalelse.

– Jeg ser virkelig fram til å bli kjent med laget og å ha en vellykket sesong sammen med lagkameratene mine, legger han til.

Lørdag sa direktør Oliver Mintzlaff til Sky at avtalen med nordmannen nærmer seg å være i orden.

– Jeg kan si at navnet er korrekt, og vi er i sluttfasen av samtalene, sa Mintzlaff på spørsmål om nordmannen blir klubbens nye keeper. (NTB)

Fotball, trening med herrelandslaget
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Siste nytt

 • Bo Svensson overtar Union Berlin

  Bo Svensson er ansatt som trener for Union Berlin. Dermed blir det tre danske hovedtrenere i tysk 1. Bundesliga kommende sesong.

  Svensson hadde treneransvaret for Mainz fra 2021 til november i fjor. Da måtte han gi seg på grunn av svake resultater og sisteplass på tabellen.

  Union Berlin unngikk så vidt nedrykkskvalifisering etter en vanskelig sesong. I fjor endte laget på 4.-plass og kvalifiserte seg til mesterligaspill, men Urs Fischer fikk sparken i november etter 14 strake kamper uten seier. I mai fikk etterfølgeren Nenad Bjelica også sparken. Laget berget plassen med et vinnermål i siste minutt i siste serierunde.

  Bo Svensson
  Foto: AP
 • FA opprettet disiplinærsak mot Paquetá for kampfiksing

  Englands fotballforbund (FA) har opprettet disiplinærsak mot West Ham-spiller Lucas Paquetá, som er anklaget for å påvirke kamper i veddemålsøyemed.

  Brasilianeren skal ha pådratt seg gule kort med vilje.

  FA peker på hans atferd i Premier League-kamper mot Leicester i november 2022, Aston Villa i mars 2023, Leeds i mai 2023 og Bournemouth i august 2023.

  I tillegg skal han ha forbrutt seg mot gamblingreglementet ved ytterligere to anledninger.

  Anklagene mot Paquetá ble kjent i august i fjor. Han ble avhørt av FA i september og ga etterforskerne tilgang til mobiltelefonen.

  Forbundets gransking av spilleren ble foranlediget av mistenkelige spillmønstre rundt hans gule kort for å dytte Bournemouth-spiller Ilja Zabarnji i sluttminuttene av en 1-1-kamp i serieåpningen i fjor høst.

  Paquetá har frist til 3. juni med å svare på anklagene. På Instagram publiserte han allerede torsdag en benektelse.

  – Jeg er ekstremt overrasket og opprørt over at FA har valgt å opprette disiplinærsak, skriver han.

  – I ni måneder har jeg samarbeidet i hvert steg av granskingen, og gitt all mulig informasjon. Jeg avviser anklagene fullt ut og vil kjempe for å renvaske mitt navn.

  West Ham bekrefter i en uttalelse at det er opprettet disiplinærsak mot Paquetá og legger til at klubben vil støtte spilleren i hans forsøk på å bevise sin uskyld. (NTB)

  Martin Ødegaard. Arsenal-West ham
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Harry Maguire mister FA-cupfinalen

  Manchester United må greie seg uten Harry Maguire i FA-cupfinalen mot byrival City lørdag. Det bekreftet manager Erik ten Hag torsdag.

  Maguire har ikke spilt siden 27. april. Han har slitt med en muskelskade han pådro seg på trening og har vært regnet som svært usikker til cupfinalen på Wembley.

  – Harry er ikke tilgjengelig lørdag. Skaden ble ikke leget så fort som vi håpet, sa ten Hag.

  Derimot er Mason Mount, Victor Lindelöf og Anthony Martial kampklare etter skade.

  – Vi treffer de endelige avgjørelsene om dem fredag, sa manageren, som håper å berge sesongen med finaleseier.

  – Det handler om trofeer, og vi har en stor sjanse til å vinne et. De siste ti årene har det ikke kommet så mange trofeer til denne klubben, men vi har muligheten til å greie vårt andre trofé på to år, sa nederlenderen.

  United må vinne finalen for å få spille europacupfotball neste sesong.

  Manchester City prøver på sin side å bli første engelske klubb som vinner serie og FA-cup to år på rad. (NTB)

  Man United Maguire
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal