Hopp til innhold

Bekrefter operasjon til Uno-X-stjerne etter kragebensbrudd

Tobias Halland Johannessen måtte bryte andre og siste etappe av søndagens Tour des Alpes-Maritimes etter en velt.

Søndag kveld bekrefter kommunikasjonsansvarlig i Uno-X, Magne Haugland, til NRK at Halland Johannessen brakk kragebenet i velten.

– Det blir en liten operasjon og så er han tilbake, bekrefter lagsjef i Uno-X, Thor Hushovd, til NRK.

Halland Johannessen har hatt en meget sterk start på sesongen har vært topp ti i fire av seks ritt så langt denne sesongen, men nå blir oppkjøringen til vårklassikerne preget av skadeavbrekket.

– Nå blir han blir ivaretatt av helseteamet. Hvis han er heldig, kan han sykle innendørs på rulle etter en ukes tid. Så er han kanskje tilbake på startstreken om to måneder.

Samtidig forteller Hushovd at han er «glad for at det ikke var noe mer alvorlig enn kragebensbrudd».

– Til Tour de France kommer han til å være i kanonform, så i det lange løp kan et slikt type stopp være en fordel, sier den tidligere verdensmesteren og utdyper:

– Når man blir tvunget til å ta en pause med skadeavbrekk vil kroppen restituere og ta med seg overskuddet til senere i sesongen. Jeg har selv opplevd å brekke kragebenet og være skadet en periode. Det var tøft de første ukene jeg var tilbake, men da jeg først kom i form kom jeg i kanonform.

Fredag mistet Halland Johannessen seieren i det franske etapperittet Classic Var da han misforsto hvor målstreken var og jublet for tidlig.

– Vi er dessverre i en stang ut-periode. Det er en del av toppidretten, men det er veldig kjedelig på fredag da han hadde seieren i lomma, sier Hushovd.

Se fredagens situasjon her:

Tobias Halland Johannessen tabbet bort seieren meter før mål med en tidlig feiring. Se klippet her. Bilder fra Discovery.

Siste nytt

 • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

  Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

  – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

  – Vet du hva du skal nå?

  – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

  Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

  Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

  – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

  – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

  (NTB / NRK)

  World cup alpint utfor Kvitfjell
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

  Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

  Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

  I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

  – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Halvorsen sikret norsk OL-plass

  Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

  – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

  – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

  OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

  (NRK/©NTB)

  Ole Martin Halvorsen
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal