Hopp til innhold

Bekrefter operasjon til Uno-X-stjerne etter kragebensbrudd

Tobias Halland Johannessen måtte bryte andre og siste etappe av søndagens Tour des Alpes-Maritimes etter en velt.

Søndag kveld bekrefter kommunikasjonsansvarlig i Uno-X, Magne Haugland, til NRK at Halland Johannessen brakk kragebenet i velten.

– Det blir en liten operasjon og så er han tilbake, bekrefter lagsjef i Uno-X, Thor Hushovd, til NRK.

Halland Johannessen har hatt en meget sterk start på sesongen har vært topp ti i fire av seks ritt så langt denne sesongen, men nå blir oppkjøringen til vårklassikerne preget av skadeavbrekket.

– Nå blir han blir ivaretatt av helseteamet. Hvis han er heldig, kan han sykle innendørs på rulle etter en ukes tid. Så er han kanskje tilbake på startstreken om to måneder.

Samtidig forteller Hushovd at han er «glad for at det ikke var noe mer alvorlig enn kragebensbrudd».

– Til Tour de France kommer han til å være i kanonform, så i det lange løp kan et slikt type stopp være en fordel, sier den tidligere verdensmesteren og utdyper:

– Når man blir tvunget til å ta en pause med skadeavbrekk vil kroppen restituere og ta med seg overskuddet til senere i sesongen. Jeg har selv opplevd å brekke kragebenet og være skadet en periode. Det var tøft de første ukene jeg var tilbake, men da jeg først kom i form kom jeg i kanonform.

Fredag mistet Halland Johannessen seieren i det franske etapperittet Classic Var da han misforsto hvor målstreken var og jublet for tidlig.

– Vi er dessverre i en stang ut-periode. Det er en del av toppidretten, men det er veldig kjedelig på fredag da han hadde seieren i lomma, sier Hushovd.

Se fredagens situasjon her:

Tobias Halland Johannessen tabbet bort seieren meter før mål med en tidlig feiring. Se klippet her. Bilder fra Discovery.

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Heggebø reddet Brann mot HamKam

  Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

  Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

  Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

  Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider får jubel blant de drøyt 16.000 på tribunen.

  Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

  Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

  Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
  Foto: Paul S. Amundsen / NTB
 • Kjempetabbe da Molde gikk på årets første tap

  Molde-keeper Jakob Karlstrøm rotet det til i egen boks og serverte vinnermålet til Odd 20 minutter før slutt. Dermed vant telemarkingene 2-1.

  Sisteskansen rotet et tilbakespill til og fyrte klareringen rett i en Odd-spiller. Returen plukket 17-åringen Faniel Tewelde opp, og satte ballen i åpent mål.

  Tidligere hadde Bork Bang-Kittilsen utlignet for Odd etter halvspilt førsteomgang. Det var nemlig Molde som fikk den beste starten da Kristian Eriksen enkelt trillet et innlegg over mål.

  Dermed tapte Molde sin første seriekamp for sesongen etter fire spilte serierunder. De to baklengsmålene var også de første Molde har sluppet inn i år. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Strømsgodset (4-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Hegerberg forlenger med Lyon

  Ada Hegerberg har bestemt seg for å bli i Lyon, og har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2027.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag kveld.

  Hegerberg hadde en kontrakt som gikk ut til sommeren, og i januar kunne NRK erfare at Hegerbergs representanter var i dialog med flere storklubber.

  Agentene til Hegerberg var også i dialog med Lyon om en ny kontrakt, og valget falt altså til slutt ned på det – selv om Hegerbergs agent innrømmer i en pressemelding at det lå en mulig overgang til Barcelona i kortene.

  – Jeg er glad for at vi fikk til dette. Historien er ikke over ennå, sier Hegerberg i en pressemelding.

  Dermed forlenger den norske superstjernen rekken i den franske storklubben. Til sommeren har 28-åringen vært i Lyon i ti år.

  Hegerberg har scoret 264 mål på 244 kamper i klubben, og i løpet av hennes tid der har hun blant annet vært med å vinne Mesterligaen seks ganger, serien åtte ganger og cupen seks ganger.

  Denne sesongen har Hegerberg scoret 24 mål på 26 kamper i alle turneringer.

  – Jeg tror virkelig at vi har et lag som kan vinne flere troféer i årene som kommer, og støtten vi trenger for å holde laget og klubben på det høyeste nivået mulig, sier Hegerberg.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal