Bø: – Håper det norske folk tilgir

HOLMENKOLLEN/OSLO (NRK.no): Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø legger seg flate etter fylleturen i Bled.

Tarjei Bø om det som skjedde i Pokljuka

SE VIDEO: Tarjei Bø håper nå å kunne legge episoden bak seg.

– Det er helt på sin plass. Vi har gjort noe dumt, så da får vi være mann nok til å ta bota, sier Svendsen til NRK.no.

Torsdag ble det kjent at Norges Skiskytterforbund straffer Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø etter en fyllekule under Pokljuka-helgen i mars.

Alle tre fikk en skriftlig advarsel og mister bonuser og stipend på inntil 100.000 kroner.

– Vi er ikke supermenn

Bakgrunnen var at trioen drakk alkohol, badet i sjøen og begikk hærverk ved å tappe luften ut av dekkene utenfor hotellet.

Alle tre bekreftet historien fredag.

– Vi var ikke «drita», som det står i enkelte medier. Men det er ikke det det handler om. Vi har gjort en feil, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.no.

– Dette skulle vi aldri ha gjort. Nå er det bare å si unnskyld til alle som følger oss, sier Bø.

Han mener de må tåle den kritikken som har kommet det siste døgnet.

– Vi er mennesker vi også – vi er ikke supermenn. Alle kan gjøre feil, og vi har innsett at vi har gjort noe vi ikke skulle ha gjort. Det har vi lagt bak oss nå, sier Bø.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Emil Hegle Svendsen om bråket

SE VIDEO: Emil Hegle Svendsen forteller hva som skjedde og hvorfor det ikke skal skje igjen.

Skværet opp med Bjørndalen

Heller ikke Svendsen mener skiskytterguttene var sterkt beruset. Han bekrefter likevel historien som er gjengitt i mediene.

– Det meste som har stått er ganske riktig. Vi var ute på utøverfest, som var i regi av arrangøren. Etter det var det god stemning, og da gjorde vi disse dumme tingene, sier Svendsen.

Tarjei Bø forteller at de beklaget episoden overfor utøvere og ledelsen neste dag.

Det var blant annet biler fra Østerrike, Sverige og lagkamerat Ole Einar Bjørndalens BMW som fikk gjennomgå.

– Vi snakket med Ole Einar og forklarte det som hadde skjedd. Vi skværet opp og la det bak oss da, sier Bø.

Trente neste morgen

Dagen derpå var de også ute og trente klokken 09.00.

– Det har stått flere steder at vi var overstadig beruset, men det stemmer ikke. Vi drakk ikke veldig mye, sier Svendsen.

Bø sier at «det ble noen øl for mye», men at han kan «avkrefte at trioen var overstadig beruset».

Nå har han dårlig samvittighet overfor de andre skiskytterne som banket på verdenscupdøren den helgen.

– Ja, det er klart. Både overfor dem, sponsorer og de som følger med skiskyting spesielt, sier Bø til NRK.no.

Håper det norske folk tilgir

Sportssjef Botnan gjentok flere ganger torsdag at ledelsen nå er ferdig med saken, men byturen kan likevel få konsekvenser for fremtidige løperkontrakter.

«Dette er klare brudd på løperkontrakt og forbundets etiske retningslinjer. Det vil bli en grundig gjennomgang av forbundets etiske retningslinjer, omdømmebygging, sponsorater m.m. i forbindelse med nye løperkontrakter», heter det i e-posten som ble sendt fra forbundet til løperne.

Skiskytternes bytur har også høstet kritikk fra en rekke sportskommentatorer og eksperter. NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée er blant dem som mener episoden er veldig uheldig for norsk skiskyting.

– Vi må skjønne at vi er voksne folk og blir sett på som idoler av yngre utøvere. Vi må huske den posisjonen vi har, sier Tarjei Bø, som håper byturen nå er et tilbakelagt kapittel.

– Det er kjedelig. Det er ikke noe kult at slike ting har skjedd. Men man må forstå at vi er menneskelige, så får vi håpe at det norske folk tilgir.

Johannes Thingens Bø forklarer seg

SE VIDEO: Johannes Thingnes Bø beklager saken på det sterkeste.

Sportsnyheter

Haaland på årets lag – fikk målspørsmål av trenerlegende

Erling Braut Haaland er tatt ut på årets lag i verden av det internasjonale fotballforbundet. I prat med trenerlegenden Arsène Wenger fikk han skryt.

Siste nytt

 • Norge dropper flytur sammen med koronarammede Russland

  Lagledelsen for håndballgutta i EM takket nei til flyreise og valgte buss til Bratislava for hele troppen. Smittevernhensyn trumfet kortere reisetid.

  Norge har som et av få lag sluppet helt unna positive koronatester før og under EM. Mandag ble det klart at også Russlands tropp er rammet av virussmitte hos to spillere. Russland slo Norge 23-22 lørdag.

  Den opprinnelige planen var tog sammen med Russland-troppen og representanter fra Det europeiske håndballforbundet (EHF). Det opplegget ble skrotet tidlig mandag.

  Så lanserte EHF senere samme dag en felles norsk flyreise med den russiske delegasjonen og EHF-folket.

  – Vi fant ut at vi heller ville kjøre med teambussen. Det har vi fått ordnet. Det er enklere for oss og har også et element av trygghet i seg, sier landslagslege Thomas Torgalsen til NTB om turen Košice – Bratislava.

  Košice ligger øst i Slovakia, mens Bratislava er på motsatt side av landet. Det tar snaut fem timer med buss mellom de to byene. (NTB)

  Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • To Zuccarello-assists i Wild-tap

  Mats Zuccarello noterte seg for to målgivende pasninger da Minnesota Wild holdt følge med Colorado Avalanche til full tid, men til slutt tapte 3-4 etter straffeslag.

  Nordmannens første målgivende pasning etter 6.46 minutter i tredje periode da ledet Avalanches 2-1.

  Zuccarello hentet inn en pasning som lagkamerat Matt Dumba nesten mistet til motstanderen. Nordmannen sendte den videre til Kirill Kaprizov, som satte pucken i mål fra spiss vinkel. Dermed sto det 2-2.

  Nathan MacKinnon scoret for Avalanche etter 16.28 i tredje periode.

  Bare 41 sekunder senere sendte Zuccarello av gårde et skudd fra litt over blueline. Det nådde ikke mål, men ble snappet opp av Kaprizov, som overlistet målvakten og sørget for 3-3. Det resultatet sto seg til kampen ble blåst av. Overtidsspillet ble målløst, og dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag.

  Zuccarello var først ut, men bommet, og det var han ikke alene om. Først på det fjerde straffeslaget scoret Mikko Rantanen for Avalanche. Da Kirill Kaprizov bommet for Wild, var tapet et faktum. (NTB)

  Minnesota Wild v Vancouver Canucks
  Foto: Rich Lam / AFP
 • Casper Ruud trekker seg fra Australian Open på grunn av ankelskade

  Den norske tennisstjernen Casper Ruud er ute av Australian Open før første kamp. Han trekker seg på grunn av en ankelskade, men den betegnes ikke som alvorlig.

  Nordmannen som er rangert som nummer åtte i verden, skulle ha møtt slovakiske Alex Molcan i første kamp tirsdag.

  – Nå på søndag trente jeg med (Daniil) Medvedev. Da tråkket jeg over i en bevegelse på banen. Når man tråkker over, er det gjerne leddbånd og sener og sånt som får seg en smell. Det kan jo ryke hvis det er virkelig ille. Og det var det heldigvis ikke i dette tilfellet, forteller Ruud til NTB.

  – Men å prøve å bli klar på to dager, ble litt for optimistisk. Jeg håpet på at det kunne gå. Men jeg merker i dag at jeg ikke har mulighet til å være 100 prosent. Og for at jeg skal spille god tennis, må beina henge med, og de må funke som trommestikker. Og det klarer jeg ikke med de smertene og den korte tiden jeg har fått nå, sier Ruud.

  Ruud planlegger nå å tilbringe et par dager til i Australia før reisen hjem for å unngå at foten hovner opp under flyturen. Så skal han følges opp medisinsk og trene seg opp i Norge.

  Planen er deretter å dra til Sør-Amerika når sesongen virkelig kommer i gang.

  – Det er et langt år, og mange turneringer skal spilles. Og selv om dette er en av de største og jeg ikke engang får spille her, er det forhåpentligvis mye annet gøy i vente, sier den norske spilleren. (NTB)

  Davis Cup Norge-Ukraina
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal