NRK Meny
Normal

Bauer knuste Northug

Petter Northug fikk seg en lekse av Lukas Bauer under dagens 20 km fellesstart, men han forsvarte likevel ledelsen i Tour de Ski.

Lukas Bauer og Petter Northug

Lukas Bauer la Petter Northug bak seg på dagens 20 km fellesstart

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Lukas Bauer og Petter Northug rykket fra feltet, men etter 13 km satte tsjekkeren skapet på plass. Han knuste Northug i bakken og gikk opp i en klar ledelse.

Nett-TV: Her rykker Bauer fra Northug:

Video nsps_upload_2010_1_9_16_21_54_312.jpg

Tsjekkeren opparbeidet seg en stor luke og så ut til å kunne ta ledelsen i sammendraget, men igjen viste Petter Northug et vanvittig vinnerinnstinkt.

På oppløpet fikk Northug besøk av feltet med Axel Teichman nærmest. Nordmannen gikk helt i kjelleren og klarte å presse seg foran i mål, slik at han fortsatt leder i sammendraget med åtte sekunder.

I mål var han 31,5 sekunder bak Bauer.

Nett-TV: Se Northug gå i kjelleren:

Video nsps_upload_2010_1_9_16_43_15_313.jpg

Lovende fra start

Alt så lysende ut for Petter Northug til å begynne med på dagens 20 km fellesstart i Val di Fiemme. Sammenlagtlederen i Tour de Ski så ut til å gjøre et perfekt gjennomført taktisk løp.

Ved tre av de fire første innlagte spurtene var nordmannen først over streken og sikret seg verdifulle sekunder i sammendraget.

Nett-TV: Northug lekte med Bauer i spurtene:

Video nsps_upload_2010_1_9_16_8_46_311.jpg

Og da han også kom seg løs sammen med Lukas Bauer virket det som han kunne sette spikeren i Tour-kista. Etter 13,3 km var duoen halvminuttet foran feltet og Northug ledet med 50 sekunder i sammendraget, men så tok det slutt.

Nett-TV: Se intervju med en sliten Petter Northug:

Video nsps_upload_2010_1_9_17_19_4_320.jpg

- Sykt spennende

Dermed er det duket for en vanvittig thriller opp alpinbakken i Val di Fiemme i morgen. Åtte sekunder betyr at duoen Northug/Bauer etter all sannsynlighet vil komme likt inn i bakken.

- Åtte sekunder er ingenting og de kommer til å ga likt opp i bakken. Bauer kommer sikkert til å prøve seg, men Petter kommer til å selge seg dyrt, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Han var imponert av Northug etter dagens etappe.

- Han har utrolige krefter på slutten og det blir sykt spennende i morgen.

Martin Johnsrud Sundby var mektig imponert over Lukas Bauer.

- Bauer gikk latterlig fort i dag, men jeg fikk da i hvert fall stjålet noen sekunder fra ham. Jeg var ikke sterk nok da han tråkket til, sa Sundby som kom inn til 9. plass og som er på 20. plass i sammendraget før søndagens avslutningsetappe opp Alpe Cermis.

Northug kan bli første nordmann som vinner Tour de Ski sammenlagt.

Tidligere har Tobias Angerer, Bauer og Dario Cologna gått til topps.

Thriller-avslutningen ser du direkte på NRK i morgen kl 15.30.

Sammenlagt før siste etappe søndag:

1) Northug 3.39.18,9, 2) Bauer 0.08,3 min. bak, 3) Teichmann 1.30,3, 4) Cologna 1.31,5, 5) Rickardsson 1.42,9, 6) Hellner 1.47,3, 7) Gaillard 1.58,4, 8) Sommerfeldt 2.37,7, 9) Filbricht 2.39,1, 10) Di Centa 3.07,5

Øvige norske: 11) Gjerdalen 3.16,8, 20) Sundby 5.36,6, 24) Østensen 7.04,8.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal