– Når jeg starter, skal jeg være på pallen

KUUSAMO/OSLO (NRK.no): Petter Northug ser det som «helt normalt» å komme på pallen, men tør ikke garantere at han følger opp søndag.

Northug

Petter Northug (t.h.) er normalt rå i staking. Lørdag var Eirik Brandsdal enda råere.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– I alle løpene Petter går nå, går han for seier. Det er ingenting annet som gjelder, sa trener Stig Rune Kveen til NRK.no etter at Petter Northug vant sprinten i den nasjonale langrennsåpninga på Beitostølen sist helg.

Det ble altså andreplass i verdenscupåpninga i Kuusamo, der Northug ble spurtet ned av Eirik Brandsdal på oppløpet i den klassiske sprinten.

Da ordstyreren på pressekonferanse ville vite om Northug var lettet etter en trøblete fjorårsvinter, fikk han imidlertid følgende svar:

– Nei. Når jeg starter, skal jeg være på pallen. Det er normalt for meg, sa Northug.

Tom for krefter

Northug og Sveen er med andre ord enig i målsettingen. Derfor jublet heller ikke Northug hemningsløst etter comebacket på seierspallen i verdenscupen.

Men han hevder han er fornøyd.

– Det føles godt å få en bra start. For meg var det bare staking sist helg, i disse bakken må du ha festesmurning. Det er ei tøff løype, så jeg er fornøyd med å komme på andreplass, sa Northug.

Slik opplevde han avslutninga av finalen:

– Det var to nordmenn foran meg før siste bakke. Jeg ville ikke «takle» Fossli. Men jeg kom meg foran ham og gjorde en god siste bakke. På toppen hadde jeg ingen krefter igjen, så da Eirik kom og var sterk, måtte jeg bare fokusere på å ta andreplassen.

Usikker på søndagen

Selv om Petter Northug går for seier hver gang, er han skeptisk foran søndagens klassiske 15-kilometer i de finske skoger.

– For meg hadde det vært bedre å ha 15-kilometeren dagen før sprinten. Det koster mye å gå fire heat som dette. I morgen kan det bli en bra dag eller en veldig dårlig dag, spesielt tidlig i sesongen. Vi får se, sa Northug.

Søndag møter han også uthvilte konkurrenter som sto over lørdagens sprint. Martin Johnsrud Sundby valgte å ikke benytte sin friplass i lørdagens sprint.

Alexander Legkov var heller ikke med, mens Dario Cologna røk i prologen og «slapp unna» finaleheatene. Det kan være en fordel søndag.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

VIDEO: Se innspurten i Kuusamo-finalen.

Siste nytt

 • Skadet Vonn mister renn

  Alpinstjernen Lindsey Vonn har skadet kneet på trening og kan ikke kjøre fartsrennene i canadiske Lake Louise neste uke. Det varsler hun selv på sin Twitter-konto. Vonn har tidligere varslet at den nylig påbegynte sesongen blir hennes siste.

  ALPINE-SKIING-SWEDEN/ Lindsey Vonn of the U.S. competes during the women's Parallel Slalom City Event of the FIS Alpine Skiing World Cup in Stockholm, Sweden
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana