NRK Meny
Normal

– Når jeg starter, skal jeg være på pallen

KUUSAMO/OSLO (NRK.no): Petter Northug ser det som «helt normalt» å komme på pallen, men tør ikke garantere at han følger opp søndag.

Northug

Petter Northug (t.h.) er normalt rå i staking. Lørdag var Eirik Brandsdal enda råere.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– I alle løpene Petter går nå, går han for seier. Det er ingenting annet som gjelder, sa trener Stig Rune Kveen til NRK.no etter at Petter Northug vant sprinten i den nasjonale langrennsåpninga på Beitostølen sist helg.

Det ble altså andreplass i verdenscupåpninga i Kuusamo, der Northug ble spurtet ned av Eirik Brandsdal på oppløpet i den klassiske sprinten.

Da ordstyreren på pressekonferanse ville vite om Northug var lettet etter en trøblete fjorårsvinter, fikk han imidlertid følgende svar:

– Nei. Når jeg starter, skal jeg være på pallen. Det er normalt for meg, sa Northug.

Tom for krefter

Northug og Sveen er med andre ord enig i målsettingen. Derfor jublet heller ikke Northug hemningsløst etter comebacket på seierspallen i verdenscupen.

Men han hevder han er fornøyd.

– Det føles godt å få en bra start. For meg var det bare staking sist helg, i disse bakken må du ha festesmurning. Det er ei tøff løype, så jeg er fornøyd med å komme på andreplass, sa Northug.

Slik opplevde han avslutninga av finalen:

– Det var to nordmenn foran meg før siste bakke. Jeg ville ikke «takle» Fossli. Men jeg kom meg foran ham og gjorde en god siste bakke. På toppen hadde jeg ingen krefter igjen, så da Eirik kom og var sterk, måtte jeg bare fokusere på å ta andreplassen.

Usikker på søndagen

Selv om Petter Northug går for seier hver gang, er han skeptisk foran søndagens klassiske 15-kilometer i de finske skoger.

– For meg hadde det vært bedre å ha 15-kilometeren dagen før sprinten. Det koster mye å gå fire heat som dette. I morgen kan det bli en bra dag eller en veldig dårlig dag, spesielt tidlig i sesongen. Vi får se, sa Northug.

Søndag møter han også uthvilte konkurrenter som sto over lørdagens sprint. Martin Johnsrud Sundby valgte å ikke benytte sin friplass i lørdagens sprint.

Alexander Legkov var heller ikke med, mens Dario Cologna røk i prologen og «slapp unna» finaleheatene. Det kan være en fordel søndag.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

VIDEO: Se innspurten i Kuusamo-finalen.

Siste nytt

 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid