Bardal dropper treningsleir før hoppuka: – Vil være med familien

Landslagssjef Alexander Stöckl mener Anders Bardal er så god at han lar 30-åringen få reise hjem fra treningsoppholdet i Oberstdorf for å være med familien før hoppuka braker løs.

Anders Bardal

Anders Bardal reiser til hoppuka med mål om å komme på pallen sammenlagt. Tiden frem til avreise skal han tilbringe med familien i Trondheim.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Landslagssjef Alexander Stöckl og sju av landslagshopperne er denne uken i tyske Oberstdorf for å finpusse formen før hoppuka åpner i samme bakke 30. desember.

Anders Bardal var med for å trene i hoppanlegget tirsdag, men onsdag formiddag reiser han hjem til familien.

– Det blir en veldig tøff periode fremover og jeg har behov for å se de hjemme og de trenger å se meg, sier Anders Bardal til NRK.no.

Spurte selv om å få dra

Etter hopprennene i russiske Sotsji for et par uker siden spurte Bardal landslagssjefen om han kunne få dra hjem tidligere fra treningssamlingen i Oberstdorf.

Bardal og Stöckl

Landslagssjef Alexander Stöckl (t.h.) tar ut laget til hoppuka i slutten av denne uka. Fjorårets verdenscupcvinner, Anders Bardal (t.v.) er den eneste som er sikker på laget.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Jeg føler hoppingen er der den skal være og da er det ikke noe å stresse med, sier Bardal.

Og Stöckl var enig. Ifølge landslagssjefen har Bardal vist så god form at han er selvskreven på laget i hoppuka.

– Han er i godt slag og det meste ser bra ut. Nå får han hvilt og finpusset den fysiske formen hjemme slik at han kommer i perfekt stand, sier Stöckl til NRK.no.

– Familien viktig i oppladningen

– Det er viktig for meg å få koblet av før det braker løs. Det aller viktigste er å ta vare på de som er hjemme og nå som jeg har litt tid må jeg utnytte den, sier Bardal og legger til:

– Familien er veldig viktig i oppladningen til hoppuka.

Norges for tiden beste hopper skal trene i Granåsen frem til han reiser sammen med resten av laget til Mellom-Europa og hoppuka i romjula.

Satser på pallen

Etter en 7.- og 11. plass i Engelberg forrige helg, tror Bardal at det vil løsne når hoppuka starter.

– Sjansene er der. Målet er å gjøre det bedre enn i fjor (4.-plass, journ.anm.). Det er et litt hårete mål, men det er fullt oppnåelig, sier han.

– Mine beste hopp er veldig bra. Utfordringen blir å levere gode hopp i hvert renn.

Avdramatiserer leggbetennelsen

Før hoppuka er Anders Bardal beste nordmann på en femteplass i verdenscupen, men 30-åringen har den siste tiden slitt med betennelse i leggene og det er blitt spekulert i om årsaken er de nye tettsittende hoppdraktene.

Det avviser imidlertid 30-åringen overfor NRK.no.

– Det har blitt overdramatisert. Leggene er som de skal være, smertene er noe jeg får hvert år når jeg hopper mye. Det har ingenting med den nye hoppdressen å gjøre, sier han.

Etter at smertene skapte litt problemer under rennene i Sotsji er de verste smertene over nå, ifølge Bardal.

– Leggene er som de skal være, sier han.

Kamp bak Bardal

Kampen om plassene på laget bak Bardal er hard og ingen av de andre hopperne kan tillate seg å reise hjem før samlingen er ferdig til torsdag kveld.

Da bestemmer Alexander Stöckl hvilke sju hoppere som får være med til hoppuka.

– Jeg har ikke helt bestemt meg for hvilke andre som blir med. Jeg skal bruke de neste dagene godt, sier han.

Siste nytt

 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  De gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ruud og Europa jublet for seier

  Casper Ruud og hans Europa-lagkamerater kunne søndag juble for seier over verdenslaget i Laver Cup i tennis allerede etter søndagens første kamp.

  Andrej Rublev og Alexander Zverev vant doublekampen mot Reilly Opelka og Denis Shapovalov og sørget for åttende Europa-seier på ni kamper så langt. Dermed ble de tre gjenstående singlekampene avlyst fordi de var uten betydning.

  I stedet avvikles en siste doublekamp der Casper Ruud og Daniil Medvedev skal møte Felix Auger-Aliassime og Diego Schwartzman. Det blir i praksis en oppvisningskamp.

  Ruud imponerte da han fredag spilte turneringens åpningskamp og slo Opelka i strake sett (NTB).

  Ruud og Borg
  Foto: CLIVE BRUNSKILL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal