Hopp til innhold

Bardal kan bli historisk de neste dagene

I løpet av den kommende helgen kan landets beste hopper, Anders Bardal, bli historisk.

Anders Bardal

Steinkjer-hopperen er kun en pallplass i verdenscupen fra å tangere Ljøkelsøys rekord.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Arne Scheie

Arne Scheie har god tro på at Bardal kan slå den gamle rekorden i løpet av helga.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Fra før av er Roar Ljøkelsøy den norske hopperen med flest pallplasser i verdenscupen, men til helga kan Steinkjer-hopperen slå rekorden til mannen fra Orkdal.

– Hvis han tar en pallplass i løpet av helga, er han den nordmannen som har vært flest ganger på pallen i et verdenscuprenn, bekrefter Arne Scheie.

En litt overrasket Bardal får denne beskjeden selv fra den legendariske hoppkommentatoren.

– Dette visste jeg ikke noe om, det legger jo litt ekstra press på mine skuldre i helga, sier han til NRK.

– Håper vi slår den ned i støvlene

Før helgens verdenscupavslutning i storbakken i Planica står Steinkjer-hopperen med 31 pallplasser. Bare en mindre enn tidligere storhopper Roar Ljøkelsøy. Nå kan den gamle rekorden ryke.

– Det hadde vært noe, men det får vi ta først om det skjer. Roar har jo vært en god lagkamerat i flere år, og han er en av dem jeg har sett opp til, sier Bardal.

Tom Hilde håper rekorden ryker, for tallene er ikke imponerende.

– Vi får håpe vi greier å slå den rekorden ned i støvlene. Disse tallene tyder vel egentlig bare på at norske hoppere ikke har vært stabile på veldig lenge, sier Hilde.

Vil ha flere på samme nivå

Den norske landslagstreneren, Alexander Stöckl vil ha flere som Bardal.

– Det er flere nordmenn som har vært på toppen, men bare over en kort tidsperiode. Det at Anders nå har vært der tre år på rad, er en stigning, så jeg håper flere kan klare det samme, sier han.

Og Scheie har tro på at rekorden kan ryke.

– Etter å ha sett treningshoppene, så vil jeg si Bardal er en av de som har mulighet på pallen her, iallefall en av dagene, sier han.

Roar Ljøkelsøy reiste hjem med to gullmedaljer

Roar Ljøkelsøy har 32 pallplasser i verdenscupen, kun en mer enn Steinkjer-hopperen Bardal.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Siste nytt

 • Brann har signert australsk landslagsspiss

  Brann har forsterket troppen med Larissa Crummer (27) fra det australske laget Brisbane Roar, bekrefter klubben på egen nettside.

  - Jeg er utrolig glad for å være her. Jeg har bare hørt positivt om klubben, og gleder meg til å spille i Norge og til å bli kjent med laget, sier hun.

  Som spiller beskriver hun seg slik:

  - Jeg er en høy, sterk og veldig fysisk spiller. Som spiller ser jeg alltid etter bakrom og er god i kombinasjonsspill. Jeg har alltid lyst til å vinne, og gir alt for laget. I Brann ønsker jeg å vinne trofeer og utvikle meg videre som spiller.

  Denne sesongen har hun spilt 15 kamper og scoret fire mål for Brisbane Roar. 27-åringen står med 33 kamper for Australia. (NRK/NTB)

  NM-finale fotball 2022: Brann – Stabæk (3-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Sveriges smøresjef ferdig på landslaget

  Petter Myhlback gir seg i rollen som smøresjef for det svenske langrennslandslaget etter tre år i jobben.

  – Jeg følte i starten av sesongen at det begynte å bli utfordrende å være en god smøresjef samtidig som jeg har to barn som satser på å bli gode skiløpere. Familien min, og framfor alt barna mine, trenger meg mer hjemme, og samtidig ønsker jeg å være til stede i deres utvikling, sier Myhlback i en pressemelding.

  Myhlback har vært en suksessrik, men kontroversiell smøresjef. Under ski-VM i Planica havnet han i munnhoggeri med stjerneløperen Frida Karlsson.

  – Jeg tror ikke jeg hadde så bra ski, sa den svenske løperen til Viaplay etter stafettmissen.

  Det ville ikke Myhlback høre snakk om.

  – Jeg synes det så ut som om hun hadde slitne bein, sa han til Aftonbladet.

  Kvinnetrener Ingrid Vikman slutter også på det svenske landslaget. (NTB)

   Ski-VM 2023: 4x5 km stafett for kvinner
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tyskland utelukker OL-boikott selv hvis Russland får delta

  Det tyske olympiske idrettsforbundet (DOSB) vil ikke boikotte OL i Paris, selv hvis russiske og belarusiske idrettsutøvere får delta.

  – Et tysk lag vil konkurrere, vi utelukker en boikott på grunn av generelle bekymringer, sa DOSB-president Thomas Weikert i et intervju med den tyske mediegruppen Funke.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) skal fra tirsdag holde et tredagers styremøte for å diskutere retningslinjer for hvordan de skal håndtere russiske og belarusiske idrettsutøvere i fremtiden.

  De har blitt utestengt fra de fleste store idrettsarrangementer siden starten av den russiske invasjonen av Ukraina for over 13 måneder siden.

  IOC ser nå på muligheten for at de kan komme tilbake under nøytralt flagg under neste års OL i Paris. IOC-president Thomas Bach har sagt at ingen skal diskrimineres på grunn av pass eller fødeland.

  Mer enn 30 land, inkludert Norge, ba nylig IOC om å opprettholde forbudet.

  DOSB kunne foreløpig ikke forestille seg at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få delta igjen, sa Weikert. (NTB)

  IOC Russia Olympics
  Foto: Denis Balibouse / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste