NRK Meny
Normal

Bakken sprakk i finalen

Det ble ingen suksess for Ole Magnus Bakken i dagens luftriflefinale. Skytteren fra Stange ble nummer åtte. Likevel, han er fornøyd.

Ole Magnus Bakken

Ole Magnus Bakken imponerte i kvalifiseringen. men nervene tok overhånd i finalen.

Foto: Geir Skirbekk

I finalen i ti meter luftrifle, var de åtte beste fra kvalifiseringen samlet. Det ble raskt klart at slaget om gullet skulle stå mellom italienske Niccolo Campriani, som imponerte stort i kvalifiseringen, og Alin George Moldoveanu fra Romania.

Det som også raskt ble klart var at finalenervene ble for store for Ole Magnus Bakken. Niere ramlet inn i starten av finaleomgangen, og selv om han fikk inn noen gode skudd mot slutten, var det ikke mulig å klatre på resultatlista. Med 94,5 poeng i finaleomgangen, endte det med 8.-plass.

Skjebnesvanger sekser

Spesielt det fjerde skuddet ble skjebnesvangert, en sekser.

– Jeg hadde noen banneord klare, sier Bakken.

Stangeskytteren endte sist i finalen, men likevel han nådde målet sitt.

– Jeg syns det var kult å komme til finale, og det var det jeg håpet på. Jeg fikk kjenne på det livet og trøkket som er, sier Stange-skytteren.

Startet bra

Dagen starta så bra for Ole Magnus Bakken. Han imponerte og var lenge i ledelsen under kvalifiseringen til finalen i ti meter luftrifle. Han endte med 597 poeng av 600 mulige i kvalifiseringen og var dermed klar for finale.

– Det er veldig bra. Noen niere må man regne med, så dette er vi veldig fornøyd med, sa landslagssjef Trond Kjøll til NRK etter kvalifiseringen.

Den fullstendige resultatlista finner du her.

Siste nytt

 • Sverige klar for semifinale

  Sverige slo Danmark 26-23, og er klar for semifinale i håndball-VM. Det er svenskenes sjette strake seier i mesterskapet.

  Sverige møter Frankrike eller Montenegro i semifinalen førstkommende fredag.

  ha
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP
 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

Sendeplan

Kl. Program Kanal