Hopp til innhold

Sportsnyheter

Fähndrich i tårer etter svenskenes manøver

Kristine Stavås Skistad vant sin femte sprint på rad i Lahti. Men det er svenskenes manøver som sikret Dalqvist sprintcupen som får mest oppmerksomhet

Kjørte med vrengt startnummer: – De største tullingene på tur

Da Lucas Braathen stod på start oppdaget han plutselig at noe manglet. Da måtte han ta grep raskt – noe som også gikk utover lagkameraten.

Siste nytt

 • Tiril Udnes Weng vant verdenscupen i langrenn

  Tiril Udnes Weng (26) gikk inn til tredjeplass på klassisksprinten i Lahti og har dermed stort nok forsprang i verdenscupen til å vinne sammenlagt.

  Det er en bemerkelsesverdig prestasjon av Nes-løperen som bare hadde vært på seierspallen i verdenscupen én gang før årets sesong.

  Weng har vært stabilt god gjennom vinteren. Hun fikk med seg to stafettmedaljer fra VM, og nå kan hun juble over å ha vært den beste løperen i verdenscupen totalt.

  Avgjørelsen falt på lørdagens sprint, der verdenscuptoer Jessie Diggins ble slått ut i kvartfinalen. Weng trengte dermed minst 9.-plass i rennet for å avgjøre sammenlagtkampen før søndagens avsluttende verdenscuprenn.

  Det skilte 110 poeng mellom de to foran sprinten. Weng sikret seg fire flere bonuspoeng enn Diggins i prologen. Hun trengte å øke forspranget med ytterligere 17 poeng, ettersom det er 130 poeng å gå om på fellesstarten søndag.

  Weng er den åttende norske kvinnen som vinner verdenscupen sammenlagt. Hennes eneste enkeltseier kom i vinterens Tour de Ski.

  Sweden Cross Country Skiing WCup
  Foto: Ulf Palm / AP
 • Kubacki med oppdatering om kona

  Den polske skihopperen Dawid Kubacki stod over den siste skiflygingskonkurransen i Vikersund på grunn av at kona havnet på sykehus med hjerteproblemer.

  – Hun er i dårlig forfatning, og leger kjemper for å redde livet hennes. Hun er i gode hender, hun er en sterk jente. Jeg vet at hun vil kjempe, skrev Kubacki da.

  Nå kommer han med en oppdatering.

  – Ingen konkurranse har gjort meg så stresset som å høre den konstante lyden av min kones viktige overvåkingskameraer. Marta er stabil og gjør fremskritt hver dag. Takk for all støtte, skriver han på sin Instagram-profil.

  Holmenkollen skifestival og Raw Air 2023
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Riiber skuffet etter hopprennet: – Ikke bra

  De norske kombinertgutta hadde en middels dag da estiske Kristjan Ilves vant hopprennet i Lahti.

  Arrangørene satt ned bommen to avsatser før Riiber skulle hoppe, og da hoppet ikke forhåndsfavoritten langt nok til å ta ledelsen. Riiber landet på 121 meter og går ut 22 sekunder bak estlenderen.

  – Det virker litt som han hopper med håndbrekket på, kommenterte Magnus Moan på TV 3.

  Riber selv var kontant til kamera på vei ut av sletta:

  – Ikke bra, sa nordmannen høyt og tydelig.

  De andre norske gutta var ikke mer fornøyde selv. Jens Lurås Oftebro hoppet bare 119 meter og går ut 1.30 bak Ilves.

  Espen Andersen og Jørgen Graabak går ut henholdsvis 1.42 og 1.49 bak teten. Andreas Skoglund og Simen Tiller er over 2.30 bak Ilves.

  FIS Nordic World Cup - Lahti Ski Games 2023
  Foto: Lehtikuva Heikki Saukkomaa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste