Hopp til innhold

Siste nytt

 • Landslagsbacken Rønningen klar for Storhamar

  Lillehammer-backen Sverre Rønningen har meldt overgang til Storhamar og er blitt enig om en kontrakt ut sesongen 2024-25, melder Storhamar på sine nettsider.

  Rønningen ble sammen med sine lagkamerater fristilt fra sine kontrakt med Lillehammer etter at klubben havnet i økonomisk uføre.

  Tidligere har målvakten Trym Gran forlatt LIK til fordel for rivalene i Hamar.

  21 år gamle Rønningen har vist seg som en meget spennende back og har tatt store skritt under Alexander Smirnovs ledelse i Lillehammer. Han har signert for resten av sesongen pluss to år og blir den andre i klubbens historie til å spille i drakt nummer 77 (etter Smirnov), skriver sil.no.

  Den storvokste backen har notert seg for 24 poeng, fordelt på seks mål og 18 assist på 38 kamper. Halvparten av målene har kommet mot Storhamar. Han var egentlig uttatt til landslaget som reiser til Danmark denne uka, men en liten skade gjorde at han meldte forfall.

  Eliteserien i ishockey 2023: Manglerud Star - Lillehammer (3-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Carlsen åpnet med seier med hvitt over Erigaisi

  Magnus Carlsen vant første parti med hvite brikker i semifinalen mot indiske Arjun Erigaisi i sesongåpningen i Champions Chess Tour.

  Etter 50 trekk var det første av fire hurtigpartier i kampen over med Carlsen som vinner.

  Carlsen spiller fra Toronto i Canada hjemme hos sin venn Eric Hansen.

  Carlsen innledet turneringen med seier i to partier og remis i det tredje da han slo russiske Aleksej Sarana mandag. Arjun Erigaisi slo da den iranskfødte franskmannen Alireza Firouzja.

  I den andre semifinalen møtes Wesley So og Hikaru Nakamura.

  De spilles etter et nytt system der man ikke er ute av turneringen før man har tapt to ganger.

  I tapersluttspillet slo Sarana ut Firouzja, mens Dommaraju Gukesh slo ut Rauf Mamedov. Sarana og Firouzja henger altså med i turneringen og skal møte taperne av semifinalene.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Trettebergstuen skal diskutere russisk deltakelse med europeiske ledere

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen skal møte flere europeiske ministre på fredag, for å diskutere et felles standpunkt på russisk deltakelse i idretten.

  – Russland forsetter sin angrepskrig i Ukraina. Det er derfor ingenting som tilsier at IOC eller særidrettene burde åpne opp for mer deltakelse nå. Her er jeg enig i det tydelige standpunktet som norsk idrett har kommet med, det er uakseptabelt å åpne opp for russisk idrettsdeltakelse internasjonalt nå, skriver Trettebergstuen i e-post til NRK.

  Før helgen sa Litauens idrettsminister at de nordiske landene var invitert til å danne felles front mot at russiske utøvere tas inn i varmen igjen.

  – Jeg er kjent med det baltiske forslaget, og her samarbeider vi med de andre nordiske landene. På fredag skal jeg møte flere andre europeiske ministre for å diskutere saken, skriver Trettebergstuen videre.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har varslet at det skal sees på muligheten for at russere og belarusere kan få konkurrere igjen under strenge vilkår. En FN-ekspert mener det er det riktige å gjøre.

  Anette Trettebergstuen
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste