Tok sitt første trofé som trener: – Potensielt en som er der mange år

Arsenal-kaptein Pierre-Emerick Aubameyang snudde kampen og sørget for at Mikel Arteta tok sitt første trofé som trener.

Mikel Arteta

TRADISJON: Mikel Arteta vedlikeholdt Arsenal tradisjonen med å vinne FA-cupen. Dagens seier var klubbens fjortende seier i turneringen.

Foto: Catherine Ivill / Reuters

Både Chelsea-trener Frank Lampard og Arsenal-trener Mikel Arteta vant FA-cupen som spillere i klubben de nå trener, men Arteta ble den første av de to til å ta sitt første trofé som trener.

Det mener NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, sender et sterkt signal.

– Folk vil få mer troen på prosjektet, og det vil gi en virkelig stor «boost» inn mot den jobben som må gjøres videre, sier Torp.

Seieren kan Arteta takke Pierre-Emerick Aubameyang spesielt for. Lagets toppscorer scoret to mål og snudde kampen for Arsenal.

– Han vinner kampen for dem. Det er to jevne lag, så er det enkelt prestasjoner offensivt som avgjør, fortsetter Torp.

Pierre-Emerick Aubameyang

FINALEHELT: Pierre-Emerick Aubameyang ble dagens store helt med to mål i finalen mot Chelsea.

Foto: Adam Davy / AFP

Kan gi langsiktig suksess

Arteta tok over Arsenal-jobben i desember og har 16 seiere på 28 kamper så langt.

– Han har stabilisert klubben litt, selv om det har vært opp og ned. Det er potensielt en trener som kan være der i mange år og det tror jeg er gull verdt, sier Torp.

Arteta var en meget fornøyd mann etter kampen.

– Det var en utrolig måte å avslutte sesongen på. Jeg ble hentet hit med ambisjonen om å få klubben tilbake der den hører hjemme, med å vinne trofeer, sier den nybakte cupmesteren.

Torp mener Arsenal-treneren tok over en veldig vanskelig situasjon, men at dagens seier potensielt kan gjøre jobben med å rekruttere gode spillere lettere.

– Det som viser at man vinner ting er noe alle spillere ser etter. Men de må inn i mesterligaen for å vise at de virkelig mener alvor. Å ta den plassen neste år må være ambisjonen.

Blå ledelse

Det var Chelsea som startet best og tok ledelsen etter bare fem minutter. Tidligere Arsenal-spiller Olivier Giroud flikket ballen videre til Christian Pulisic som tok seg forbi en forsvarer før han satt ballen i mål.

Arsenal slo tilbake med drømmescoring 20 minutter senere, trodde de. Men Nicolas Pépé skudd i krysset ble annullert for offside. Arsenal trengte derimot ikke henge med hodet lenge.

Knapt ett minutt senere ble storscorer Aubameyang lagt i bakken innenfor 16-meteren og dommeren dømte straffe. 31-åringen tok straffen selv og plasserte ballen knallhardt nede i høyrehjørne.

Cesar Azpilicueta feller Pierre-Emerick Aubameyang

STOPPET ULOVLIG: César Azpilicueta måtte ty til ulovlige midler da han skulle stoppe lynhurtige Pierre-Emerick Aubameyang. Resultatet ble gult kort og straffespark til Arsenal.

Foto: Catherine Ivill / AP

Mistet overtaket

Ting ble verre for Chelsea da først Azpilicueta og så Pulisic måtte ut med skade, begge to med det som så ut som en hamstringskade.

Pierre-Emerick Aubameyang

FINALE-HELT: Pierre-Emerick Aubameyang ble dagens store helt med to mål i finalen mot Chelsea.

Foto: Adam Davy / Reuters

Arsenal tok mer og mer kontroll utover kampen og drøye 20 minutter ut i andreomgang fikk de uttelling. Aubameyang mottok ballen inne i 16-meteren, fintet seg forbi Kurt Zouma før han iskaldt chippet ballen over Chelsea-målvakten.

– Jeg kjenner Zouma godt, han vet jeg er høyrebeint og derfor gikk jeg til venstre, sier Aubameyang etter kampen.

– Jeg elsker øyeblikk som det. Det er sånn en FA-cupfinale skal avgjøres, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studio.

Mateo Kovacic gjorde ikke ting lettere for laget til Lampard da han ble utvist med sitt andre gule kort etter 73 minutter.

Stygg avslutning

Finalen tok en stygg vending da Chelsea-ving Pedro ble liggende nede etter en duell med Sokratis. Spanjolen ble liggende lenge og holdt seg til skulderen. 33-åringen ble etter hvert fraktet ut på båre og med oksygenmaske.

Siste nytt

 • Kwarasey ferdig i Vålerenga

  Keeper Adam Larsen Kwarasey forlater Vålerenga med umiddelbar virkning. Vålerenga har valgt å satse på unge Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug som første- og andrekeeper, og Kwarasey står med null minutter eliteseriefotball hittil i år.

  Vålerenga fotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Thoresen fra Storhamar til M/S

  Etter tre sesonger i Storhamar er Steffen Thoresen (35) klar for Manglerud/Star. Thoresen er sønn av landslagstrener Petter Thoresen og bror til Patrick Thoresen, som fortsatt spiller i Storhamar.

  – Jeg er veldig spent, sier M/S-spilleren.

  Steffen Thoresen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Dansk Tour de France-start flytta

  Danmark skulle eigentleg arrangere opningsetappane i Tour de France i 2021, men då rittet blei framskunda ei veke på grunn av OL ville desse etappane kollidert med kampane i fotball EM som skal arrangerast i København i på same tid.

  Det lét seg ikkje gjere å arrangere EM samtidig som Tour de France er i byen, og Tour de France arrangøren har no gått med på å utsette København-etappane til 2022-utgåva av rittet. Det stadfestar den danske arrangøren i ei pressemelding.

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal