Tok sitt første trofé som trener: – Potensielt en som er der mange år

Arsenal-kaptein Pierre-Emerick Aubameyang snudde kampen og sørget for at Mikel Arteta tok sitt første trofé som trener.

Mikel Arteta

TRADISJON: Mikel Arteta vedlikeholdt Arsenal tradisjonen med å vinne FA-cupen. Dagens seier var klubbens fjortende seier i turneringen.

Både Chelsea-trener Frank Lampard og Arsenal-trener Mikel Arteta vant FA-cupen som spillere i klubben de nå trener, men Arteta ble den første av de to til å ta sitt første trofé som trener.

Det mener NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, sender et sterkt signal.

– Folk vil få mer troen på prosjektet, og det vil gi en virkelig stor «boost» inn mot den jobben som må gjøres videre, sier Torp.

Seieren kan Arteta takke Pierre-Emerick Aubameyang spesielt for. Lagets toppscorer scoret to mål og snudde kampen for Arsenal.

– Han vinner kampen for dem. Det er to jevne lag, så er det enkelt prestasjoner offensivt som avgjør, fortsetter Torp.

Pierre-Emerick Aubameyang

FINALEHELT: Pierre-Emerick Aubameyang ble dagens store helt med to mål i finalen mot Chelsea.

Kan gi langsiktig suksess

Arteta tok over Arsenal-jobben i desember og har 16 seiere på 28 kamper så langt.

– Han har stabilisert klubben litt, selv om det har vært opp og ned. Det er potensielt en trener som kan være der i mange år og det tror jeg er gull verdt, sier Torp.

Arteta var en meget fornøyd mann etter kampen.

– Det var en utrolig måte å avslutte sesongen på. Jeg ble hentet hit med ambisjonen om å få klubben tilbake der den hører hjemme, med å vinne trofeer, sier den nybakte cupmesteren.

Torp mener Arsenal-treneren tok over en veldig vanskelig situasjon, men at dagens seier potensielt kan gjøre jobben med å rekruttere gode spillere lettere.

– Det som viser at man vinner ting er noe alle spillere ser etter. Men de må inn i mesterligaen for å vise at de virkelig mener alvor. Å ta den plassen neste år må være ambisjonen.

Blå ledelse

Det var Chelsea som startet best og tok ledelsen etter bare fem minutter. Tidligere Arsenal-spiller Olivier Giroud flikket ballen videre til Christian Pulisic som tok seg forbi en forsvarer før han satt ballen i mål.

Arsenal slo tilbake med drømmescoring 20 minutter senere, trodde de. Men Nicolas Pépé skudd i krysset ble annullert for offside. Arsenal trengte derimot ikke henge med hodet lenge.

Knapt ett minutt senere ble storscorer Aubameyang lagt i bakken innenfor 16-meteren og dommeren dømte straffe. 31-åringen tok straffen selv og plasserte ballen knallhardt nede i høyrehjørne.

Cesar Azpilicueta feller Pierre-Emerick Aubameyang

STOPPET ULOVLIG: César Azpilicueta måtte ty til ulovlige midler da han skulle stoppe lynhurtige Pierre-Emerick Aubameyang. Resultatet ble gult kort og straffespark til Arsenal.

Mistet overtaket

Ting ble verre for Chelsea da først Azpilicueta og så Pulisic måtte ut med skade, begge to med det som så ut som en hamstringskade.

FINALE-HELT: Pierre-Emerick Aubameyang ble dagens store helt med to mål i finalen mot Chelsea.

Arsenal tok mer og mer kontroll utover kampen og drøye 20 minutter ut i andreomgang fikk de uttelling. Aubameyang mottok ballen inne i 16-meteren, fintet seg forbi Kurt Zouma før han iskaldt chippet ballen over Chelsea-målvakten.

– Jeg kjenner Zouma godt, han vet jeg er høyrebeint og derfor gikk jeg til venstre, sier Aubameyang etter kampen.

– Jeg elsker øyeblikk som det. Det er sånn en FA-cupfinale skal avgjøres, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studio.

Mateo Kovacic gjorde ikke ting lettere for laget til Lampard da han ble utvist med sitt andre gule kort etter 73 minutter.

Stygg avslutning

Finalen tok en stygg vending da Chelsea-ving Pedro ble liggende nede etter en duell med Sokratis. Spanjolen ble liggende lenge og holdt seg til skulderen. 33-åringen ble etter hvert fraktet ut på båre og med oksygenmaske.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.