Aldri mer Tour de France for vraket Arvesen

Team Sky presenterte torsdag laget uten nordmannen. – Nå er mitt Tour de France-kapittel som aktiv syklist avsluttet, sier Arvesen til NRK.no.

Kurt Asle Arvesen

36 år gamle Kurt Asle Arvesen mener selv han er god nok til å sykle Tour de France.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Dette er andre året på rad Kurt Asle Arvesen (36) blir vraket fra Tour de France. Edvald Boasson Hagen (24) er imidlertid tatt ut til årets ritt.

Kurt Asle Arvesen var fullstendig klar over de dårlige nyhetene da NRK.no snakket med ham like før klokken halv ti torsdag.

- Dette er selvsagt skuffende for meg. Nå er mitt Tour de France-kapittel som aktiv syklist avsluttet, sier 36 år gamle Arvesen på en sprakende telefonlinje mens han er ute på en lang treningstur på sykkelen.

 • Er det riktig å vrake Arvesen? Si din mening nederst i saken!

- Men selv om jeg selv er skuffet, har jeg ingen problemer med å akseptere at lagledelsen har valgt det laget de har valgt. De har syklet mye sammen i år, de vant Criterium de Dauphine sammen, og er godt sammensveiset. Laget er utrolig godt, og bedre enn i fjor, forteller 36-åringen til NRK.no.

– God nok

- Jeg mener jo selv at jeg er god nok, og vet av erfaring at jeg kunne gjort en bra figur i Frankrike. Men det er jo ikke alle som kjenner meg like godt som jeg selv gjør. Dette er det bare å akseptere, det sto mellom fem andre ryttere enn meg også, så mange andre er i samme situasjon nå.

(Saken fortsetter under bildet.)

Kurt Asle Arvesen

2009: Arvesen brakk kravebeinet og måtte bryte Tour de France etter ti etapper. Det ble hans siste Tour de France.

Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX

Wiggins kaptein

Følgende ryttere er tatt ut på Sky-laget: Boasson Hagen, Flecha, Gerrans, Knees, Swift, Thomas, Uran, Wiggins og Zandio.

Ifølge Sky sin hjemmeside skal Bradley Wiggins være kaptein for Sky-laget.

Arvesen har deltatt fem ganger i verdens største og mest prestisjetunge sykkelritt, sist gang var i 2009. Han har en etappeseier fra den 11. etappen i 2008.

Etter halvannet år med motgang mente 36-åringen nå at han hadde funnet tilbake til formen og håpet i det lengste på å bli tatt ut til sykkelrittet som starter 2. juli.

Er det riktig å vrake Arvesen? Si din mening her!

Siste nytt

 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB
 • Gode nyheter for Ingebrigtsen

  Ingebrigtsen-brødrene slipper karantenehotell etter at de har løpt Diamond League-åpningen Gateshead i England.

  Regjeringen bekrefter at reisende fra Storbritannia unntas fra ordningen med tvunget opphold på karantene hotell etter ankomst Norge.

  Ordningen blir opphevet fra torsdag 13. mai klokken 12.

  – Det kan jeg si med hundre prosent sikkerhet – hvis ikke det blir gjort endringer på de reglene, så kan ingen av mine gutter reise utenlands og konkurrere, sa pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK tidligere.

  Nå ser det ut til at de kan løpe allikevel.

  Brødrene Ingebrigsten
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Glimt henter ny spiss

  Bodø/Glimt har hentet det tsjekkiske talentet Tomas Rataj på lån med opsjon på kjøp. Det bekrefter klubben på Twitter.

  Han kommer fra klubben FC Opava. Han har scoret ett mål på 17 kamper denne sesongen.

  Fra før av har Glimt Erik Botheim som spiss i stallen. Han har scoret to mål på de to første serierundene.

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Tromsø
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal