Hopp til innhold

Arteta om Ødegaards skadefravær: – Umulig for ham å rekke kampen

Martin Ødegaard manglet igjen da Arsenal slo Sevilla 2-0 i mesterligaen onsdag. Hovedtrener Mikel Arteta forteller at nordmannen kjempet en kamp mot klokka.

Ødegaard sto over da Arsenal røk 0-1 borte mot Newcastle i Premier League sist helg. Mot den spanske europacup-spesialisten glimret den norske landslagskapteinen igjen med sitt fravær.

24-åringen sliter med en hofteskade.

– De kjempet en kamp mot klokka for å bli klare. De gjorde sitt beste for å rekke kampen, men det var umulig. Vi har nye 48 timer før vi møter Burnley, så vi får se om vi klarer å få dem tilbake til det, svarte Arteta på spørsmål om skadesituasjonen til Ødegaard og Eddie Nketiah.

Tirsdag uttalte landslagssjef Ståle Solbakken seg med en smule bekymring om Ødegaards situasjon.

– Han har en skade som ser ut til ikke å gi slipp. Vi må se hva som skjer denne uka. Han skal undersøkes enda mer, så får vi se hva det bringer i form av kamper og spilletid, sa Solbakken.

Arsenal-sjef Arteta kunne imidlertid fortelle at det trolig ikke er alvorlig for Bukayo Saka, som på tampen av onsdagens kamp måtte byttes ut etter en smell i foten.

– Det var bare et spark. Han følte et lite ubehag, men jeg antar at han har det bra, sa Arteta.

(©NTB)

Martin Ødegaard og Mikel Arteta
Foto: GLYN KIRK / AFP

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

Siste nytt

 • Helseth og Rørvik satte karrierebeste i verdenscupen

  I karrierens andre A-finale i dobbeltsculleren, klinket Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik til med andreplass under verdenscupåpningen i italienske Varese.

  Den norske duoen – som er kvalifisert til OL – kom i mål på tiden 6.50,60, og ble kun slått av de nederlandske vinnerne Lisa Scheenaard og Martine Veldhuis med 85 hundredeler.

  Helseth og Rørvik hadde vært i en A-finale i dobbeltsculler tidligere i karrieren. Det var i sveitsiske Luzern i juli i fjor, da de ble nummer seks.

  Jonas Juel og Erik Andre Solbakken rodde inn til 5.-plass i herrenes A-finale i dobbeltsculler med tiden 6.17,12, mens Jan Oscar Helvig og Kristoffer Brun ble nummer tre i B-finalen.

  Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik under verdenscupen i italienske Varese
  Foto: Balint Czucz / Roforbundet
 • Woods gikk karrierens dårligste majorrunde

  Tiger Woods imponerte i de to innledende rundene av The Masters, men lørdag gikk den 48 år gamle golflegenden på en kjempesmell.

  Woods endte runden på 82 slag, noe som er hans dårligste resultat på en runde i en majorturnering.

  – Jeg traff ballen dårlig og puttet dårlig. Jeg hadde ikke noe god oppvarming og det fortsatte sånn hele dagen. Jeg slo ballen på steder der jeg ikke skulle slå den, sier Woods.

  48-åringen har vunnet The Masters hele fem ganger. Det skjedde i 1997, 2001, 2002, 2005 og 2019.

  Før siste dag av 2024-utgaven ligger Woods helt nede på en delt 52.-plass, elleve slag over par.

  Landsmann Scheffler Scottie leder turneringen på sju slag under par. Viktor Hovland klarte ikke cutten. (NTB)

  Tiger Woods
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Midtjylland om Olsson: – Fått tilbake motorisk funksjon

  Fotballspilleren Kristoffer Olsson er på bedringens vei etter at ble det kjent at han hadde flere blodpropper i hjernen.

  «Kristoffer Olsson gjør store fremskritt», skriver Midtjylland i en pressemelding søndag.

  I slutten av februar ble den svenske landslagsspilleren lagt i respirator, og i starten av mars det kjent at han ble rammet av flere blodpropper i hjernen.

  I midten av mars var Olsson ute av respirator og ble flyttet til Hammel Neurocenter, hvor han startet sin rehabilitering.

  «Her har Kristoffer fått tilbake både motorisk funksjon og verbale evner. Hans fysiske fremgang er betydelig. Han trener nå aktivt på å kunne gå igjen, og han er i stand til å spise selvstendig», skriver klubben.

  Midtjylland skriver at det fortsatt er kognitive utfordringer som gjenstår og at det er usikkert om han vil bli helt frisk igjen.

  «Likevel er spesialistene ved behandlingssenteret oppmuntret over skrittene Kristoffer har tatt», skriver de. (NTB)

  Kristoffer Olsson i aksjon for Midtjylland
  Foto: FODBOLDBILLEDER

Sendeplan

Kl. Program Kanal