Hopp til innhold

Arteta om Ødegaards skadefravær: – Umulig for ham å rekke kampen

Martin Ødegaard manglet igjen da Arsenal slo Sevilla 2-0 i mesterligaen onsdag. Hovedtrener Mikel Arteta forteller at nordmannen kjempet en kamp mot klokka.

Ødegaard sto over da Arsenal røk 0-1 borte mot Newcastle i Premier League sist helg. Mot den spanske europacup-spesialisten glimret den norske landslagskapteinen igjen med sitt fravær.

24-åringen sliter med en hofteskade.

– De kjempet en kamp mot klokka for å bli klare. De gjorde sitt beste for å rekke kampen, men det var umulig. Vi har nye 48 timer før vi møter Burnley, så vi får se om vi klarer å få dem tilbake til det, svarte Arteta på spørsmål om skadesituasjonen til Ødegaard og Eddie Nketiah.

Tirsdag uttalte landslagssjef Ståle Solbakken seg med en smule bekymring om Ødegaards situasjon.

– Han har en skade som ser ut til ikke å gi slipp. Vi må se hva som skjer denne uka. Han skal undersøkes enda mer, så får vi se hva det bringer i form av kamper og spilletid, sa Solbakken.

Arsenal-sjef Arteta kunne imidlertid fortelle at det trolig ikke er alvorlig for Bukayo Saka, som på tampen av onsdagens kamp måtte byttes ut etter en smell i foten.

– Det var bare et spark. Han følte et lite ubehag, men jeg antar at han har det bra, sa Arteta.

(©NTB)

Martin Ødegaard og Mikel Arteta
Foto: GLYN KIRK / AFP

Sportsnyheter

Mistet kontrollen etter NM-sensasjon: - Hva spurte du om, egentlig?

Sofie Nordsveen Hustad (27) var en av verdens beste juniorer, men så forsvant hun fra rampelyset i lang tid. Torsdag var hun tilbake.

Siste nytt

 • Tok karrierens første NM-gull: – Trodde folk køddet med meg

  – Jeg skjønner ikke helt hva som skjer. Det er med god margin det beste skirennet jeg har gått i hele mitt liv, sier Gjøran Tefre til NRK, etter å ha tatt karrierens første NM-gull.

  – Jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull. Men det ble 15 sekunder til slutt ... Det var bra, sier Tefre.

  Etter 8,1 kilometer lå han helt likt med Magne Haga. Men avslutningen til Tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran Haga.

  Bronsen gikk til Martin Kirkeberg Mørk.

  Tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint.

  – Jeg fikk jo høre at jeg liksom måtte strekke frem foten, at det var sekunder det stod om og jeg var ganske stiv. Men når jeg skjønner at jeg har blitt norgesmester er jo det ganske gøy. Jeg er litt målløs akkurat nå, sier 29-åringen.

  Skiskytterne Einar Hedegart og Johan-Olav Botn satte standarden fra start, men det holdt ikke til medalje på torsdagens 10 kilometer i fri teknikk.

  Iver Tildheim Andersen var den store favoritten på forhånd, men fikk det tungt i andre halvdel av rennet og ble nummer fire.

  Gøran Tefre tar sitt første NM-gull
 • Karsten Warholm påmeldt til innendørs-VM – bestemmer seg i helgen

  Friidrettsstjernen Karsten Warholm er påmeldt til innendørs-VM i Skottland kommende uke, men deltakelsen er fortsatt usikker.

  Warholms mor og manager Kristine Haddal opplyste til NTB tidligere i uken at Ulsteinvik-løperen ville vente med å ta en avgjørelse før torsdagens påmeldingsfrist.

  Da Norges Friidrettsforbund slapp uttaket torsdag, er Warholms navn med, men med en liten notis.

  «Karsten Warholm er påmeldt på 400 meter, siden påmeldingsfristen er torsdag 22. februar. Han vil ta en beslutning i løpet av helgen om han stiller i Glasgow», heter det i meldingen.

  I tillegg er følgende utøvere påmeldt: Narve Gilje Nordås (1500 meter), Sander Aae Skotheim og Markus Rooth (syvkamp), Helene Rønningen (60 meter) og Henriette Jæger (400 meter).

  Warholms favorittøvelse 400 meter hekk står ikke på programmet i Glasgow. Mesterskapet går fra 1. til 3. mars

  Warholm ble europamester innendørs på 400 meter i både 2019 og 2023, men har aldri deltatt i VM på vinterstid.

  Fra før er det klart at ingen av brødrene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen reiser til VM. Også Håvard Bentdal Ingvaldsen står over mesterskapet. 21-åringen slo gjennom for alvor i fjor, da han senket den norske rekorden og tok seg til VM-finale på 400 meter i Budapest.

  Blant høydepunktene for friidrettsutøverne i år er Bislett Games i mai, EM i juni og OL i august. (NTB/NRK)

  warholm
  Foto: NRK
 • Håndballgutta får tøff start på OL-kvaliken

  Norges håndballherrer åpner jakten på OL-billett mot Portugal 14. mars. Tapet i EM nylig viste at det ikke trenger å bli enkelt.

  For en drøy måned siden scoret portugiserne flittig og vant 37-32. Nederlaget knuste i praksis siste rest av det norske semifinalehåpet og bidro til at Jonas Willes lag endte på 9.-plass.

  Om tre uker får Sander Sagosen og co. en tidlig revansjmulighet. Rekkefølgen i kampene i OL-kvalifiseringen ble sluppet denne uken.

  Norge møter småvriene Ungarn i kamp to (16/3), mens Tunisia (17/3) venter i den siste. De to beste i puljen tar seg til sommerlekene i Paris.

  Oppgjørene spilles i ungarske Tatabánya. Slik er de øvrige gruppene:

  * Granollers (Spania): Spania, Slovenia, Bahrain, Brasil

  * Hannover (Tyskland): Tyskland, Kroatia, Algerie, Østerrike.

  Norges kvinnelandslag er allerede OL-kvalifisert.

  (NTB)

  JUP0865AupE
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal