Angelsen måtte fjerne sjeldent bein

Høydehopper Tonje Angelsen håper på å komme seg over to meter etter at hun opererte bort et bein i ankelen som bare hver tiende person har.

ATHLETICS-DIAMOND-GBR-HJW

Tonje Angelsen håper å være tilbake i trening om to til tre uker, og at hun snart kan hoppe over to meter.

Foto: BEN STANSALL / Afp

tonje

Slik så Angelsens fot ut etter operasjonen.

Foto: PRIVAT

For høydehopperen Tonje Angelsen var fjorårssesongen på alle måter preget av opp - og nedturer. Kongepokal, personlige rekorder og ikke minst EM-sølv.

Men - også et skuffende OL i London og skadeproblemer.

Sjeldent bein

Tirsdag ble hun operert i høyre ankel. Nå håper hun årsaken til skadeproblemene er fjernet.

– Det er en stor lettelse å endelig å ha funnet ut hva som har plaget meg. Vanlig trening har jo gått greit, men ankelen har hindret meg i hoppingen. Det kjentes ut som det hadde gått over, men da jeg begynte å hoppe igjen i desember, var smertene tilbake. Det var da vi bestemte at noe måtte gjøres fort, sier Angelsen.

Et lite bein som kalles Os Trigonum bak i ankelen ble operert bort. Beinet var i tillegg allerede brukket.

Os Trigonum er et ekstra bein bare ca hver tiende person har. For utøvere som ofte peker tærne rett ned, som høydehoppere, ballettdansere og fotballspillere, kan det skape problemer og smerter.

Vil hoppe to meter

23-åringen regner med å være i full trening igjen om to-tre uker og har håp om å rekke innendørs-EM i Gøteborg 1.-3. mars.

– Jeg har et godt grunnlag. Jeg kan jo å hoppe når jeg slipper smerter. Hvor høyt jeg kan nå i Gøteborg får vi ta etter hvert, sier hun.

– Vi reiser nok ikke om vi ikke tror det er mulig å hoppe 1.90, sier trener Roger Hollup til NRK.

Å nå en finale vil uansett ikke være mulig så kort etter operasjon, mener han. EM-sølvet utendørs i fjor ble kapret med personlig rekord på 1.97.

Uten operasjon ville det ikke vært mulig å hoppe på mer enn 80 prosent av maks kraft i år. Nå er målet for sesongen å komme over to meter.

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal