Angelsen måtte fjerne sjeldent bein

Høydehopper Tonje Angelsen håper på å komme seg over to meter etter at hun opererte bort et bein i ankelen som bare hver tiende person har.

ATHLETICS-DIAMOND-GBR-HJW

Tonje Angelsen håper å være tilbake i trening om to til tre uker, og at hun snart kan hoppe over to meter.

Foto: BEN STANSALL / Afp

tonje

Slik så Angelsens fot ut etter operasjonen.

Foto: PRIVAT

For høydehopperen Tonje Angelsen var fjorårssesongen på alle måter preget av opp - og nedturer. Kongepokal, personlige rekorder og ikke minst EM-sølv.

Men - også et skuffende OL i London og skadeproblemer.

Sjeldent bein

Tirsdag ble hun operert i høyre ankel. Nå håper hun årsaken til skadeproblemene er fjernet.

– Det er en stor lettelse å endelig å ha funnet ut hva som har plaget meg. Vanlig trening har jo gått greit, men ankelen har hindret meg i hoppingen. Det kjentes ut som det hadde gått over, men da jeg begynte å hoppe igjen i desember, var smertene tilbake. Det var da vi bestemte at noe måtte gjøres fort, sier Angelsen.

Et lite bein som kalles Os Trigonum bak i ankelen ble operert bort. Beinet var i tillegg allerede brukket.

Os Trigonum er et ekstra bein bare ca hver tiende person har. For utøvere som ofte peker tærne rett ned, som høydehoppere, ballettdansere og fotballspillere, kan det skape problemer og smerter.

Vil hoppe to meter

23-åringen regner med å være i full trening igjen om to-tre uker og har håp om å rekke innendørs-EM i Gøteborg 1.-3. mars.

– Jeg har et godt grunnlag. Jeg kan jo å hoppe når jeg slipper smerter. Hvor høyt jeg kan nå i Gøteborg får vi ta etter hvert, sier hun.

– Vi reiser nok ikke om vi ikke tror det er mulig å hoppe 1.90, sier trener Roger Hollup til NRK.

Å nå en finale vil uansett ikke være mulig så kort etter operasjon, mener han. EM-sølvet utendørs i fjor ble kapret med personlig rekord på 1.97.

Uten operasjon ville det ikke vært mulig å hoppe på mer enn 80 prosent av maks kraft i år. Nå er målet for sesongen å komme over to meter.

Siste nytt

 • Minister vil innføre treningsnekt

  Italias idrettsminister vil utvide sportsforbudet i landet til treningsfeltet etter at fotballklubbene Lazio og Napoli har ønsket å begynne å trene igjen.

  Koronakrisen i Italia fortsetter å herje, og nå vil Vincenzo Spadafora sette en stopper for enkelte klubbers planer om å gjenoppta treningene.

  Det sier han i et intervju med den italienske avisen La Repubblica, ifølge nyhetsbyrået AP.

  – Jeg vil (mandag) foreslå å utvide forbudet mot idrettskonkurranser på alle nivåer ut april.

  – Jeg vil også utvide tiltakene til å gjelde trening, et område der vi ikke har grepet inn siden det fortsatt var en mulighet for å holde OL.

  Fotball i Italia
  Foto: Piero Cruciatti / Piero Cruciatti / LaPressePiero Cruciatti/LaPresse
 • Avis: Real Madrid vil ha norsk duo

  Real Madrid ønsker å ha på plass både Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland til 2020/21-sesongen, hevder den spanske sportsavisen AS.

  Real Madrid er i en prosess med å forynge stallen, og samtidig som klubben trenger å selge flere spillere når sommerens overgangsvindu åpner, ønsker den å hente Ødegaard tilbake fra lån, ifølge AS. Det samme skjer angivelig med backen Achraf Hakimi (21), som er på utlån til Borussia Dortmund.

  Med på følget skal Real Madrid-trener Zinedine Zidane også ønske seg Ødegaards landslagskompis og Hakimis lagkamerat i Dortmund, Erling Braut Haaland.

  (NTB)

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Dyrhaug vraket fra landslaget

  Niklas Dyrhaug er ikke med i planene til Norges skilandslag fremover, bekrefter trønderen til VG. Han gir likevel ikke opp satsingen mot VM i Oberstdorf i februar neste år. 32-åringen gikk kun ett verdenscuprenn forrige sesong. Da ble han nummer 16.

  Niklas Dyrhaug på Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal