Bardal: – Gult er kult

Anders Bardal hopper for første gang i karrieren i gul ledertrøye i verdenscupen onsdag.

SKIJUMPING/ Bardal of Norway makes his way to the podium after winning a World Cup ski jumping competition in Bad Mitterndorf

Anders Bardal har hatt mye å juble for denne sesongen, her etter seieren i Bad Mittendorf i midten av januar. Onsdag hopper Bardal i gul ledertrøye for første gang i karrieren.

Foto: HEINZ-PETER BADER / Reuters

Etter flere år med ustabile resultater, har Anders Bardal for alvor etablert seg i den øverste hoppeliten etter ankomsten til landslagstrener Alexander Stöckl.

Stabiliteten er bedre enn noen gang, og onsdag krones framgangen.

Da skal Anders Bardal hoppe i den gule ledertrøya for aller første gang.

– Gult er kult, sier Bardal selv på sin egen hjemmeside.

Bjørn Einar Romøren var siste norske hopper som hadde den gule ledertrøyen. Han hadde den i to renn i Lillehammer i desember 2009 etter å ha vunnet åpningsrennet i Kuusamo.

Espen Bredesen var siste nordmann som vant verdenscupen sammenlagt i 1994, mens både Anders Jacobsen (2006/07) og Roar Ljøkelsøy (2004/05 og 2003/04) har vært nærme med 2.-plass.

Onsdag er det verdenscuprenn i tyske Klingenthal. Det er det tredje rennet i Team Tour. Norge leder lagkonkurransen etter to renn med 26,9 poeng foran Japan.

Ellers er det en gledelig nyhet at Tom Hilde gjør comeback i verdenscupen i Klingenthal. Da Hilde brakk ryggen i Oberstdorf i slutten av desember lovet hopperne at når han kom tilbake så skulle det være på verdens beste hopplag.

Sist helg var Norge nettopp beste hoppnasjon.

Siste nytt

 • Sølv til Schmid

  Eric Frenzel tar sin 19. medalje i VM eller OL, mens Schmid gjør som han gjorde i Liberec i 2009 og tar sølv! Det er Norges første individuelle medalje i kombinert på ti år. For en prestasjon av Schmid! Rehrl tar bronse. Riiber prøvde seg i langrennet, men blir nummer fem.

  VM ski 2019. Kombinert. Jan Schmid
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Semb slutter som sportssjef

  Nils Johan Semb slutter som sportssjef og går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i Norges Fotballforbunds eliteavdeling. Det skriver fotball.no. Semb skal nå primært jobbe inn mot aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen. – Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet, sier Semb. Det var Semb som rekutterte Lars Lagerbäck som landslagssjef for to år siden etter at svensken egentlig hadde bestemt seg for å gi seg som trener.

  Fotballandslaget med pressetreff.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Windingstad med karrierebeste

  Rasmus Windingstad ble nummer syv i kombinasjonen i Bansko fredag. Alexis Pinturault vant oppskriftsmessig foran Marcel Hirscher og Stefan Hadalin. Aleksander Aamodt Kilde endte på 14.-plass, mens Henrik Kristoffersen ble nummer 16 i sin kombi-debut.

  Windingstad.
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal