Amnesty krever handling fra Fifa

I et nytt brev til Fifa ber menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty om at organisasjonen legger mer press på VM-arrangøren Qatar for å bedre forholdene for gjestearbeiderne i landet. De stiller fem konkrete krav:

1. At det gjøres en gjennomgang av kravene som er satt til VM-arrangøren og funnene som er gjort gjennom uavhengige undersøkelser.

2. At Fifa går sammen med myndighetene i Qatar og internasjonale organisasjoner for å prøve å rette opp skadene som har skjedd og gi erstatning.

3. At Fifa går gjennom egne og samarbeidspartneres handlinger og retter opp om det har skjedd en skade i Fifa-regi.

4. At Fifa bruker innflytelsen sin internt og eksternt til å påvirke Qatar til å gjennomføre arbeidsreformer som fortsatt ikke er satt i gang.

5. At Fifa forplikter seg til å inkludere menneskerettigheter i framtidige valg av vertsnasjoner.

Fredag forrige uke sa Fifa-president Gianni Infantino menneskerettigheter står høyt på agendaen.

– Beskyttelse av menneskerettigheter på internasjonalt nivå er topp prioritet for Fifa. Vi må være rettferdige og erkjenne at det har skjedd mye framgang for arbeiderne. Selvfølgelig kan mer gjøres overalt – også i Sveits.

VM i Qatar 2022.
Foto: M Aabech

Sportsnyheter

Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

Målvaktgjengen

Kvartfinalehelten gir treneren æren for at hun er i OL

TOKYO/OSLO (NRK): Keeperveteran Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret da Norges semifinaleplass holdt på å glippe. Men at Lunde i det hele tatt er i OL, etter et svært tøft år, takker hun Mats Olsson for.

Siste nytt

 • Kveldskamp for Norge i semifinalen

  Norge spiller senkampen i semifinalen i håndball i Tokyo. Det betyr avkast 14.00 norsk tid fredag.

  Motstander er ROC (russiske utøvere) der flere av spillerne også var med i OL for fem år siden. Da slo Russland Norge i semifinalen på vei mot gull.

  Sverige og Frankrike møtes i den andre semifinalen i Tokyo. Den starter 10.00 norsk tid. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Etterlengtet gull for De Grasse

  Canadiske Andre De Grasse stormet inn til OL-gull på 200 meter med tiden 19,62 onsdag. Dermed fikk han omsider sitt mesterskapsgull.

  26-åringen har vært i verdenseliten i mange år, men har ikke greid å nå helt til topps ved de store anledningene. Det ble bronse på 100 meter og sølv på 200 meter i Rio-OL for fem år siden, samt en stafettbronse.

  I Tokyo ble det bronse igjen på 100 meter. Men på den doble distansen satte De Grasse canadisk rekord både i semifinalen og finalen, og han vant foran USA-duoen Kenneth Bednarek og Noah Lyles i et løp med høyt nivå. (NTB)

  Tokyo Olympics Athletics
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Roe på 20.-plass etter første dag

  Martin Roe er på 20.-plass blant 21 gjenværende deltakere etter første dag av mennenes tikamp i OL.

  Roe fikk en god start da han ble nummer to med 10,86 i sitt heat på 100 meter, og tiden er sesongbeste for ham. Så startet problemene.

  I lengde hadde han to døde hopp før han fikk opp 7,03 meter i tredje og siste forsøk. Bare to utøvere gjorde det dårligere i den øvelsen.

  I kule gjentok det samme seg. Roes to første støt var døde, før det ble 13,98 i siste forsøk. Bare tre utøvere fikk dårligere resultat.

  På kveldsøkta ble det gode 1,96 i høyde og 50,93 på 400 meter. Det gir 3979 poeng etter fem øvelser.

  Damian Warner fra Canada leder med 4722 poeng. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal