Hopp til innhold

Alpintsjefen sendte brev til FIS-toppene - vil endre sesongen

Alpinlandslagets sportssjef Claus Ryste ønsker seg senere sesongstart i et brev til sjefene i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

Brevet blir sendt i retning FIS i løpet av mandagen, sier Ryste til TV 2. Blant dem som står som mottakere er president Johan Eliasch og generalsekretær Michel Vion.

Alpineliten avsluttet søndag sesongen i Saalbach, men grunnet snøfall ble utforrennet avlyst, som mange konkurranser denne sesongen. Nå mener Ryste det må gjøres endringer.

– Vi kommer fra en sesong som har vært ekstremt dårlig på mange måter, sier den norske alpinsjefen.

I en rapport utarbeidet sammen med KPMG, kommer Ryste og landslaget med flere forslag til endringer i alpinsesongen. Blant punktene er senere sesongstart, etablering av en 4-årig rennkalender og å flytte VM til slutten av februar eller starten av mars.

– Vi vil starte litt senere, kjøre litt lengre, forskyve VM og følge Tour-prinsippet. Vi har ikke alt spikret nøyaktig, og vil ikke flytte de mest kjente rennene. De skal forbli. Men det må tas noen valg. Slik det er nå, reiser vi for mye fram og tilbake., sier Ryste.

Aleksander Aamodt Kilde har flere ganger tatt til orde for endringer.

– Vi ser endringene i klimaet, alle skadene i år, alle avlysningene. Det gjør at vi definitivt må se oss rundt, og bruke tid på å gjøre det vi kan for å få til endringer, sier Kilde til TV 2. (NTB)

Clasus Ryste
Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Siste nytt

 • Millwall-keeper Matija Sarkic er død

  Montenegros landslagsmålvakt Matija Sarkic er død, 26 år gammel. Ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet.

  – Klubben er fullstendig knust over nyheten om at Matija Sarkic er død. Alle i klubben sender vår kjærlighet til Matijas familie og venner, skriver Millwall på sine nettsider.

  Sarkic er født i Montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. Han signerte først for belgiske Anderlecht før han flyttet til England i 2017.

  Tre år senere ble han plukket opp av Premier League-klubben Wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. I fjor sommer signerte han for Championship-klubben Millwall på en permanent avtale. (NTB)

  suayPzrTwnQ
  Foto: NTB
 • PSG signerte russisk landslagskeeper

  Matvej Safonov (25) er klar for å gi Gianluigi Donnarumma kamp om keeperplassen i Paris Saint-Germain.

  Russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver PSG på X.

  Safonov kommer fra den russiske klubben Krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. Etter fem år på A-laget er fasiten 175 kamper.

  25-åringen har også notert seg for 14 A-landskamper for Russland.

  (©NTB)

  LzQafmbYJcU
  Foto: AFP
 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal