NRK Meny
Normal

Akinyemi ut av EM på båre

Folake Akinyemi måtte forlate friidretts-EM på båre etter å ha pådratt seg hva som så ut som en strekkskade under forsøksheatet til kvinnenes 100-meter.

Video Folake

– Jeg følte meg veldig bra på oppvarmingen, og jeg mener jeg er i god form. Da jeg startet, følte jeg at jeg hang godt med. Plutselig bare hogg det til i hoftepartiet, sier Folake til NRK.

20-åringen fikk en god start på 100-meteren, men dessverre endte EM-starten i tårer og smerte.

Etter cirka 50 meter av sitt forsøksheat ser man tydelig at den norske jenta får store smerter og må gi seg. Hun blir liggende midt i løpebanen.

Med store smerter og tårer i øynene, må Akinyemi forlate friidrettsarenaen i Barcelona på båre.

Mystisk skade

Ifølge pressesjef Halvor Lea er det usikkert hva slags skade det er snakk om, men at de foreløpig behandler det som en strekkskade.

– Jeg vet ikke helt hva slags skade det er. Jeg er uansett kjempeskuffa. Jeg fikk så vidt startet før det var over. Det var ikke sånn her det skulle gå, sier en deppet Folake.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Folake Akynyemi

Folake Akinyemi kom under halve finaleløpet før hun fikk en strekkskade. Den norske sprinteren måtte forlate banen på båre.

Foto: JOSE JORDAN / Afp

Om EM-drømmen endte i tårer for Akinyemi, gikk det langt bedre for lagvenninnen Ezinne Okparaebo. Hun vant sitt forsøksheat på 11,35.

Ezinne: - Jeg tenkte jeg skulle begynne fort

Video: Se superstarten til Ezinne Okparaebo

Video Ezinne 100m EM

Siste nytt

 • Ingebrigtsen slutter som RBK-trener

  Rosenborg har besluttet at Kåre Ingebrigtsen fratrer som hovedtrener i Rosenborg med umiddelbar virkning.

  Rosenborg Ballklub inviterer til pressekonferanse på Brakka klokka 18.45.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Hans Olav Landsverk / NRK
 • EM i fare grunnet pølsevann

  Roer Nils Jakob Hoff står i fare for å miste EM etter at han sølte pølsevann på låret under en fjelltur, melder Bergens Tidende. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning, og med bare to uker til EM i Glasgow risikerer han å måtte stå over.

  Sommer-OL i Rio 2016
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Pušić ferdig etter 4 dager

  Den tidligere Brann-spilleren Martin Pušić forlater danske AC Horsens etter kun fire dager. Klubben opphever kontrakten etter at østerrikeren forklarte at han ikke lenger hadde lyst til å bo i landet. Til klubbens hjemmeside forteller han at han vil prøve lykken utenfor Danmark.

  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale