Hopp til innhold

Ahonen vant hoppuka

Finske Janne Ahonen vant det siste hoppukerennet i Bischofshofen, og tok sin femte hoppukeseier søndag.

Janne Ahonen

Janne Ahonen viser hvor god han er. Fem fingre betyr fem seire i hoppuka.

Foto: CHRISTOF STACHE / AP

Ahonen hoppet 136 meter i 2. omgang, og hoppet seg med det til seier i det siste rennet.

Nett-TV: Ahonen vant hoppuka

Nærmeste utfordrer til hoppukeseieren, Thomas Morgenstern, hoppet seg også opp i 2. omgang, og ble nummer 3 i dag, og nummer to sammenlagt i hoppuka.

Tyske Micheal Neumayer ble nummer tre i hoppuka.

Anders Bardal

Anders Bardal tok 2. plassen i det siste hoppukerennet.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

 

Det ble også en fin norsk dag. Anders Bardal ble nummer to, etter å ha ledet i første omgang.

- Å herregud, jeg var nervøs. Jeg hadde ikke drømt om å sitte igjen på toppen, sa Anders Bardal til NRK.

Anders Jacobsen lå som nummer to etter første omgang, men falt tilbake til 8.plass etter sitt sistehopp på 123,5 meter. Bjørn Einar Romøren ble nummer 13.

- Jeg må bare le. Det er veldig moro å være norsk i dag, sa Romøren til NRK.

Sammenlagt ble Anders Bardal nummer syv og Anders Jacobsen nummer ni, mens Tom Hilde falt ned til 14.plass etter en dårlig dag i bakken.

Historisk

Med seieren søndag er Ahonen alene på topp i antall hoppukeseire. Jens Weissflog og Janne Ahonen hadde fire hver før årets hoppuke, men nå er finnen altså forbi tyskeren.

Ahonen hadde riktignok en delt seier, da han i 2006 vant hoppuka sammen med Jakub Janda.

Deretter følger Helmut Recknagel (DDR) og Bjørn Wirkola med tre seire hver. 

Les også: Ahonen vant og leder

Nett-TV: Ahonen skrev hopphistorie

Fantastisk norsk 1. omgang.

De norske slo endelig skikkelig til under hoppuka, og hadde de to første plassene etter den første omgangen. Anders Bardal ledet suverent etter et hopp på 132,5 meter, mens Anders Jacobsen lå på andreplass med et hopp på 128 meter.

- Det var kjempemoro, vi hever oss fra i går. Vi trenger litt selvtillit i laget, sa Anders Jacobsen etter sitt og Anders Bardals første hopp.

Bjørn Einar Romøren hoppet 119,5 meter, og lå på 22. plass etter første omgang.

Norges beste hopper i år, Tom Hilde hoppet bare 116,5 meter, og klarte ikke å kvalifisere seg til den 2. omgangen med sin 34. plass. Dermed mistet han mange plasser i hoppuka totalt. Roar Ljøkelsøy fikk det absolutt ikke til i den første omgangen, og landet på 107 meter. Det var sist av alle, og selvsagt ikke nok til plass i 2. omgang.

Fritt frem for Ahonen

Finske Janne Ahonen lå på 3. plass etter den første omgangen, og veien til hans femte hoppukeseier ble langt enklere ettersom den hardeste konkurrenten, Thomas Morgenstern, kun lå på 9. plass etter omgangen. Janne Ahonen, som ledet hoppuka, måtte mislykkes totalt i finalen for å ikke vinne sammenlagt, ettersom Morgenstern lå ti poeng bak finnen.

De beste i verdenscupen fikk dårlige forhold på grunn av regn i Østerrike. Verken Gregor Schlierenzauer eller Simon Ammann fikk hoppe finalen. 3., 4., 5. og 7. plassen sammenlagt i hoppuka klarte ikke engang å kvalifisere seg til 2. omgang i det siste rennet.

Pettersen og Vilberg ble tilskuere

Sigurd Pettersen og Andreas Vilberg klarte ikke å kvalifisere seg til hoppukens siste renn i Bischofshofen søndag. Pettersen, som vant hoppuken i 2005 klarte ikke å komme blant de 50 som fikk hoppe. Han landet på 104,5 meter, og var drøyt tre poeng fra å kvalifisere seg.

Andreas Vilberg klarte heller ikke søndag å kvalifisere seg. Vilberg, som er med i hoppuken for første gang, klarte kun å kvalifisere seg til åpningsrennet i Oberstdorf. Søndag landet han på 97,5 meter.

Østerrikske Martin Koch vant kvaliken foran Anders Bardal. Anders Jacobsen ble nummer fire.

Sluttstilling hoppuken (4 av 4):

1) Ahonen 1086

2) Morgenstern 1066

3) Neumayer 995

4) Malysz 980

5) Vassiljev 978

6) Kuttel 959

7) Bardal 959

8) Schmitt 956

9) Jacobsen 943

10) Happonen 937

Øvrig norske:

14) Hilde 878

19) Romøren 791

31) Ljøkelsøy 528

35) Pettersen 451

52) Vilberg 217

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal