Ahonen vant hoppuka

Finske Janne Ahonen vant det siste hoppukerennet i Bischofshofen, og tok sin femte hoppukeseier søndag.

Janne Ahonen

Janne Ahonen viser hvor god han er. Fem fingre betyr fem seire i hoppuka.

Foto: CHRISTOF STACHE / AP

Ahonen hoppet 136 meter i 2. omgang, og hoppet seg med det til seier i det siste rennet.

Nett-TV: Ahonen vant hoppuka

Nærmeste utfordrer til hoppukeseieren, Thomas Morgenstern, hoppet seg også opp i 2. omgang, og ble nummer 3 i dag, og nummer to sammenlagt i hoppuka.

Tyske Micheal Neumayer ble nummer tre i hoppuka.

Anders Bardal

Anders Bardal tok 2. plassen i det siste hoppukerennet.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

 

Det ble også en fin norsk dag. Anders Bardal ble nummer to, etter å ha ledet i første omgang.

- Å herregud, jeg var nervøs. Jeg hadde ikke drømt om å sitte igjen på toppen, sa Anders Bardal til NRK.

Anders Jacobsen lå som nummer to etter første omgang, men falt tilbake til 8.plass etter sitt sistehopp på 123,5 meter. Bjørn Einar Romøren ble nummer 13.

- Jeg må bare le. Det er veldig moro å være norsk i dag, sa Romøren til NRK.

Sammenlagt ble Anders Bardal nummer syv og Anders Jacobsen nummer ni, mens Tom Hilde falt ned til 14.plass etter en dårlig dag i bakken.

Historisk

Med seieren søndag er Ahonen alene på topp i antall hoppukeseire. Jens Weissflog og Janne Ahonen hadde fire hver før årets hoppuke, men nå er finnen altså forbi tyskeren.

Ahonen hadde riktignok en delt seier, da han i 2006 vant hoppuka sammen med Jakub Janda.

Deretter følger Helmut Recknagel (DDR) og Bjørn Wirkola med tre seire hver. 

Les også: Ahonen vant og leder

Nett-TV: Ahonen skrev hopphistorie

Fantastisk norsk 1. omgang.

De norske slo endelig skikkelig til under hoppuka, og hadde de to første plassene etter den første omgangen. Anders Bardal ledet suverent etter et hopp på 132,5 meter, mens Anders Jacobsen lå på andreplass med et hopp på 128 meter.

- Det var kjempemoro, vi hever oss fra i går. Vi trenger litt selvtillit i laget, sa Anders Jacobsen etter sitt og Anders Bardals første hopp.

Bjørn Einar Romøren hoppet 119,5 meter, og lå på 22. plass etter første omgang.

Norges beste hopper i år, Tom Hilde hoppet bare 116,5 meter, og klarte ikke å kvalifisere seg til den 2. omgangen med sin 34. plass. Dermed mistet han mange plasser i hoppuka totalt. Roar Ljøkelsøy fikk det absolutt ikke til i den første omgangen, og landet på 107 meter. Det var sist av alle, og selvsagt ikke nok til plass i 2. omgang.

Fritt frem for Ahonen

Finske Janne Ahonen lå på 3. plass etter den første omgangen, og veien til hans femte hoppukeseier ble langt enklere ettersom den hardeste konkurrenten, Thomas Morgenstern, kun lå på 9. plass etter omgangen. Janne Ahonen, som ledet hoppuka, måtte mislykkes totalt i finalen for å ikke vinne sammenlagt, ettersom Morgenstern lå ti poeng bak finnen.

De beste i verdenscupen fikk dårlige forhold på grunn av regn i Østerrike. Verken Gregor Schlierenzauer eller Simon Ammann fikk hoppe finalen. 3., 4., 5. og 7. plassen sammenlagt i hoppuka klarte ikke engang å kvalifisere seg til 2. omgang i det siste rennet.

Pettersen og Vilberg ble tilskuere

Sigurd Pettersen og Andreas Vilberg klarte ikke å kvalifisere seg til hoppukens siste renn i Bischofshofen søndag. Pettersen, som vant hoppuken i 2005 klarte ikke å komme blant de 50 som fikk hoppe. Han landet på 104,5 meter, og var drøyt tre poeng fra å kvalifisere seg.

Andreas Vilberg klarte heller ikke søndag å kvalifisere seg. Vilberg, som er med i hoppuken for første gang, klarte kun å kvalifisere seg til åpningsrennet i Oberstdorf. Søndag landet han på 97,5 meter.

Østerrikske Martin Koch vant kvaliken foran Anders Bardal. Anders Jacobsen ble nummer fire.

Sluttstilling hoppuken (4 av 4):

1) Ahonen 1086

2) Morgenstern 1066

3) Neumayer 995

4) Malysz 980

5) Vassiljev 978

6) Kuttel 959

7) Bardal 959

8) Schmitt 956

9) Jacobsen 943

10) Happonen 937

Øvrig norske:

14) Hilde 878

19) Romøren 791

31) Ljøkelsøy 528

35) Pettersen 451

52) Vilberg 217

Siste nytt

 • Juklerød på UEFA sitt stjernelag

  Royal Antwerpen-spilleren Simen Juklerød var med da Det europeiske fotballforbundet fredag presenterte rundens lag i europaligaen.

  Juklerød spilte hele kampen da Royal Antwerpen innledet gruppespillet med en sterk 1-2-seier borte mot bulgarske Ludogorets.

  Den tidligere Bærum- og Vålerenga-spilleren slo den målgivende pasningen da den belgiske klubben utlignet til 1–1 i annen omgang.

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde 0 - 0
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Takka nei til ishockeyturnering

  Norges ishockeyforbund vil ikkje delta i ei landslagsturnering i Tyskland i november.

  Landslaget var invitert til den årlege turneringa saman med Tyskland og Latvia. Russland og Sveits trakk seg frå turneringa, og det var grunnen til at Norge fekk tilbodet.

  – Vi har jobba hardt med å finne løysingar rundt reisebiten til spelarane, men klarte ikkje å få alt på plass med tanke på heimreisa for spelarane frå dei ulike ligaane i Europa, seier sportssjef Petter Salsten til NTB.

  Landslagsturnering i ishockey for menn: Norge-Østerrike.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Svak opning av Hovland i California

  Viktor Hovland ligg på ein delt 51.-plass etter første runde av PGA-turningen i California. Hovland brukte 71 slag for å fullføre runden og ligg dermed 1 under par i turneringa. Nordmannen har sju slag opp til førstemann Sebastián Muñoz (64 slag).

  Xander Schauffele og Viktor Hovland
  Foto: Chase Stevens / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal