Hopp til innhold

Adressa: Rosenborg varsler oppsigelser

Etter det Adresseavisen erfarer ble dette kjent under et allmøte i klubben tirsdag ettermiddag.

Der ble det kjent at RBK må kutte opp mot ti stillinger i klubben. I tillegg må alle i administrasjonen, som har inntekt over 6G, ned 10 prosent i lønn. Seks G tilsvarer i overkant av 700 000 kroner.

– Dette er veldig alvorlig, og noe vi har jobbet veldig hardt for å unngå. Men vi ser dessverre at det ikke er noen vei utenom, sier Tore Børseth Berdal tirsdag ettermiddag.

Ifølge Adressa er likviditeten i klubben «utfordrende» og klubben går inn i det neste overgangsvinduet med policyen om at «man må selge før man kan kjøpe». Både på grunn av antallet spillere i a-stallen - men også på grunn av økonomien.

– Vi har jobbet med tiltak for å prøve å få neste års budsjett i balanse. Men ser dessverre ingen vei utenom en nedbemanning. Rosenborg som klubb er i dag rigget for å spille gruppespill i Europa i fire av seks år. Nå har vi ikke gjort det siden 2019, og skal heller ikke gjøre det i 2024. Det får noen konsekvenser for klubben, sier Berdal til Adressa.

Videre i artikkelen står det at har vært et tema denne høsten at RBK må ha «bærekraftig økonomi over tid», etter flere år med stygge, røde tall.

Dette skyldes i hovedsak en klubb som er rustet for å spille i Europa så å si hvert år, men som ikke har vært med i et gruppespill siden 2019. Rosenborg har heller ikke tatt noen tittel siden 2018.

Daglig leder i Rosenborg, Tore Bjørseth Berdal.
Foto: NTB

Siste nytt

 • Super-G i Val di Fassa er avlyst

  Super-G-renn i Val di Fassa i Italia lørdag er avlyst på grunn av store mengder snø, opplyser FIS.

  På meldingstjenesten X, tidligere Twitter, skriver FIS at det er kommet svært mye snø i området det siste døgnet.

  Arbeidet med bakken pågår, og planen er at den skal være klar søndag.

  France Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Trovati / AP
 • Casper Ruud klar for finale i Los Cabos-turneringen

  Casper Ruud er klar for sin første ATP-finale på sju måneder etter at han slo ut Stefanos Tsitsipas av ATP-turneringen i Mexico natt til lørdag.

  Ruud sikret karrierens 19. finalebillett med settsifrene 6-4, 7–6.

  I finalen venter vinneren av oppgjøret mellom tyske Alexander Zverev og australske Jordan Thompson. De skulle møtes klokken 5 norsk tid lørdag morgen.

  (NTB)

 • Sørloth scoret i Villareal-seier

  Alexander Sørloth scoret det tredje og siste målet da Villareal slo Real Sociedad i La Liga fredag kveld.

  Det var hans niende scoring for sesongen.

  Nordmannen startet på benken, men ble byttet inn drøyt ti minutter før slutt. Villareal vant kampen 3-1. Laget ligger nå på 12.plass på tabellen.

  Alexander Sørloth
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal