Hopp til innhold

Adressa: Rosenborg-spelarane tek frivilleg lønskutt

Rosenborg-spelarane kuttar totalt ein million av eiga lønn, det skriv Adressa.

Rosenborg slit tungt økonomisk. No har spalargruppa sagt ja til å seie frå seg løn for å bidra til dei finansielle kutta som må gjerast.

Det bekrefter Markus Henriksen til Adresseavisen.

Han fortel til lokalavisa at den totale lønsreduksjonen spelargruppa har sagt ja til ligg på overkant av ein million kroner.

På eit allmøte tidligere denne veka vart det opplyst at økonomien til RBK er så gale at klubben må kutte personalkostnadar og seie opp tilsette.

– Dette er veldig alvorleg, og noko vi har jobba veldig hardt for å unngå. Men vi ser dessverre at det ikkje er nokon veg utanom, sa dagleg leiar i Rosenborg, Tore Børseth Berdal, til Adressa.

Rosenborg lid økonomisk av at klubben ikkje har spelt gruppespell i Europa sidan hausten 2019. Den har heller ikkje vunnet verken Eliteserien eller cupen dei siste fem sesongane.

Frå før er det kjent at RBK går inn i det komande overgangsvindaguet med ei føring om at spelarar må selgast før nye kjøpast inn. Klubben har tidlegare uttalt at likviditeten er utfordrande.

I alt skal lønnskostnadane ned med 7,5 millionar kroner.(NRK/ NTB)

Video Ekstraordinært medlemsmøte på Lerkendal
Foto: Nyhetsspiller

Siste nytt

 • Borchgrevink utnevnt til ny Vålerenga-kaptein: – En ære

  Christian Borchgrevink ble i dag presentert som Vålerengas nye kaptein.

  Det melder klubben på sin nettside.

  Laget har vært uten kaptein etter at midtstopper og landslagsspiller Stefan Strandberg annonserte at han måtte legge opp etter en livstruende blodpropp.

  – Det er et vanvittig ansvar og rett og slett en ære. Det er stort, og jeg tror de fleste som kjenner meg og som har fulgt Vålerenga lenge nok, kommer til å forstå at dette betyr en del for meg, sier han.

  Vålerenga-trener Geir Bakke mener valget om lagets nye kaptein var enkelt.

  – Han tar ansvar, han bryr seg om folk rundt seg, ser mennesker og skjønner mye fotball. Det valget var egentlig ganske åpenbart, sier han.

  24-åringen har gått gradene i klubben siden han var juniorspiller i klubbens akademi.

  Vålerenga hadde en marerittsesong og rykket ned fra landets toppdivisjon for første gang siden 2000.

  (NTB)

  ZihbJQVyAE4
  Foto: NTB
 • Straffet for bedrageri - meldte mekanikeren på ritt

  Sykkellaget Cynisca Cycling tydde til kreative og ulovlige grep for å få starte rittet Argenta Classic.

  Hvert lag var påkrevd å stille med fem ryttere, men Cynisca Cycling hadde bare fire tilgjengelig. Da ba sportsdirektør Danny Van Heute laget om å lyge og si at den femte rytteren var blitt syk.

  Arrangøren krevde likevel at de måtte være fem. Da sendte Van Haute avgårde lagets mekaniker Moira Barrett, utkledd i lagets drakt og med munnbind for å skjule sin egentlige identitet.

  Hun presenterte seg som og signerte som lagets femte utøver. Stuntet ble avslørt og nå har straffen fra Det internasjonale sykkelforbundet kommet:

  Van Heute er utestengt fra all sykkelsport ut året, mens Barrett kan returnere 1. september. Rytterne Anna Hicks, Cara O’Neil, Katherine Sarkisov og Claire Windsor blir også straffet for bedrageri.

  X90016
  Foto: Stefano Rellandini / Reuters Creative
 • Everton sitt poengtrekk reduseres

  Everton anket dommen de fikk om trekk på ti poeng, og mandag ble den redusert til seks poeng. Det bekrefter Premier League på sin nettside.

  Det gjør at klubben rykker opp to plasser på tabellen, og ligger nå på en 15. plass – fem poeng over nedrykksstreken.

  Everton ble i november trukket ti poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på Premier Leagues finansielle fairplay-regler. Det er den strengeste poengstraffen i ligaens historie.

  Det skapte store reaskjoner fra Everton-supporterne. Under hjemmekampen mot Manchester United i november holdt samtlige tilskuere opp plakater med Premier League-logoen og ordet «korrupt».

  uKpWIcM7juo
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal