Hopp til innhold

«Zucca» sendt ned til farmerlaget etter tap

Mats Zuccarello Aasen har fått mye tillit i sesongstarten, men ble sendt ned til farmerlaget Connecticut Whale etter at New York Rangers tapte 4-2 for New York Islanders i natt.

Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen må forberede seg på AHL-spill framover.

Foto: Kathy Kmonicek / Ap

Oslo-gutten var selvsagt svært skuffet etter nedgraderingen.

– Det føltes som jeg har blitt mye bedre, men det er vanskelig å gi meg istid. Jeg må gjøre mitt beste i AHL og se hva som skjer. Det er klart jeg er skuffet, det ville vært rart om jeg ikke var det, sier Zuccarello til nettsiden northjersey.com.

New York Rangers melder på sine hjemmesider at det er Kris Newbury som får Aasens plass på NHL-laget i de kommende tre kampene Rangers skal spille i Canada.

Mener de sliter med disiplinen

«Zucca» har, til tross for spilletid i tre kamper, fortsatt til gode å sanke poeng i årets NHL.

Natt til søndag gikk diskusjonen varmt i kommentarfeltene på New York Rangers' offisielle side, om trener John Tortorella gjør rett i å degradere nordmannen eller ikke.

Mange av supporterne støtter nordmannen og mener han bør få flere sjanser, ettersom han er blant spillerne som har fått minst istid i åpningshelgen. Andre mener derimot at han ikke passer inn i laget.

Tortorella selv var også skuffet etter nok et tap i natt, og forklarte etter kampen at han mener spillerne hans sliter med disiplinen. Etter den første kampen mot Los Angeles Kings fikk «Zucca» bot for en unødvendig takling. I natt måtte han sone to minutter etter at Rangers hadde en spiller for mye på banen.

Siste nytt

 • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

  Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

  Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

  – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

  Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

  – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

  Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

  Q6DAaGK1xwQ
  Foto: NTB
 • Zuccarello-scoring i Wild-tap

  Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

  Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

  Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

  Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

  pa39-a-fBGA
  Foto: AP
 • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

  Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

  Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

  Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

  Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

  Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

  Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

  * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

  * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

  * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

  Otfs84t2WGM
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal