”Gwen! You are disqualified!”

Hun hadde nettopp gjennomført en av VM-historiens flotteste 200 meter-finaler.

Gwen Torrence

Gwen Torrence

Foto: Per Løchen / Scanpix

Lars Lystad kommenterer 225
Foto: NRK

Amerikanske Gwen Torrence var i sitt livs form, og hadde også to dager tidligere vunnet gull på 100 meter i friidretts-VM i Göteborg i 1995.

Med motvind 2,2 hadde Gwen feid inn til utrolige 21.77 og utklasset resten av verdenseliten med titelforsvarer Merlene Ottey fra Jamaica i spissen.

I sin seiersgang i media-området (mixed zone) etter løpet stod NRKs intervjuer Ove Eriksen på tur for å gratulere og få kommentarer.

Det var for øvrig aller første gang at NRK-sporten hadde nasjonal sending på egen satellitt fra et stort internasjonalt friidrettsmesterkap.

Midt i kaos og støy oppfatter NRKs kommentatorer Lars og Karen-Marie ordet "disqualified" på sine head-set, mens repetisjonene av løpet ruller over storskjermen på Nya Ullevi.

Video: Se dramaet fra Göteborg

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_8_4_12_20_3_1698.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Litt kornete bilde - men allikevel klart nok til å bekrefte at Gwen tråkker på streken til banen innenfor tre ganger i svingen.

Fikk beskjed av NRK

Fra kommentatorplass blir beskjeden ropt videre til intervjuer Ove Eriksen: Den suverene vinner Gwen Torrence er sannsynligvis diskvalifisert! Offisiell informasjon foreligger foreløpig ikke.

Og mens Gwen gjør enda et seiersintervju med en amerikansk TV.stasjon, roper Ove ned til Mrs. Torrence: "Gwen! Gwen! You are disqualified!!"

Forskrekket snur hun seg mot NRKs mann, som er nestemann som skal intervjue henne. Viddere mot storskjermen på stadion, ser selv sine overtramp og forlater oppskaket mixed-zone-området.

NRK og Ove fikk sin prat med Gwen Torrance seinere i kveldens sending.

Diskvalifikasjonen var et faktum og gullet gikk til Merlene Ottey og Jamaica. Men den aller første beskjeden hadde hun fått av NRK!

Siste nytt

 • Cavendish fortsetter

  Briten Mark Cavendish har forlenget kontrakten med sykkelprofflaget Quick Step ut 2022-sesongen.

  36-åringen sluttet seg til Quick Step foran sist sesong.

  Cavendish er fortsatt en meget habil spurter og fikk et løft i sesongen som var. Da vant han blant annet fire etapper i Tour de France og stakk av med poengtrøya til slutt.

  Han har vært sykkelproff siden 2006 for en rekke lag

  (NTB)

  Mark Cavendish
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
 • Bøtelagt for dommeruttalelser

  Dortmund-spiller Jude Bellingham må betale 40.000 euro i bot for dommeruttalelsene etter 2-3-tapet for Bayern München i Bundesliga lørdag.

  Bellingham har akseptert sanksjonen, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB). Summen tilsvarer drøyt 400.000 kroner.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk senere i kampen. Straffesparket sikret Bayern München seieren.

  – Man gir en dommer som er blitt dømt for kampfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham etter oppgjøret

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for kampfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga.

  Parallelt med DFBs sanksjonssak etterforskes Bellinghams uttalelser av tysk politi. Ifølge Sky Sports skal påtalemyndigheten i Dortmund avgjøre om saken også får strafferettslige virkninger for briten. (NTB)

   Dortmund's Jude Bellingham
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Får ikke fortsette – legger opp

  Fotballprofilen Lisa-Marie Karlseng Utland er ferdig i Rosenborg.

  Hun får ikke fornyet kontrakt med klubben og avslutter karrieren, bekrefter trønderklubbens trener Steinar Lein overfor Nidaros.

  – Det er en veldig vanskelig avgjørelse for oss, sier Lein.

  29 år gamle Utland har i flere år vært en sentral brikke på det norske kvinnelandslaget. Så sent som i 10-0-seieren over Armenia i forrige uke scoret hun to ganger.

  Spissen er på utgående kontrakt med klubblaget Rosenborg. Den blir altså ikke forlenget.

  Utland har spilt for Rosenborg de to siste sesongene. Før det var hun England-proff i klubben Reading. 29-åringen har også spilt for svenske Rosengård, Røa, Trondheims-Ørn, Amazon Grimstad og Fløya.

  Armenia Norway Women's WCup 2023 Soccer
  Foto: Hakob Berberyan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal