NRK Meny
Normal

”Gwen! You are disqualified!”

Hun hadde nettopp gjennomført en av VM-historiens flotteste 200 meter-finaler.

Gwen Torrence

Gwen Torrence

Foto: Per Løchen / Scanpix

Lars Lystad kommenterer 225
Foto: NRK

Amerikanske Gwen Torrence var i sitt livs form, og hadde også to dager tidligere vunnet gull på 100 meter i friidretts-VM i Göteborg i 1995.

Med motvind 2,2 hadde Gwen feid inn til utrolige 21.77 og utklasset resten av verdenseliten med titelforsvarer Merlene Ottey fra Jamaica i spissen.

I sin seiersgang i media-området (mixed zone) etter løpet stod NRKs intervjuer Ove Eriksen på tur for å gratulere og få kommentarer.

Det var for øvrig aller første gang at NRK-sporten hadde nasjonal sending på egen satellitt fra et stort internasjonalt friidrettsmesterkap.

Midt i kaos og støy oppfatter NRKs kommentatorer Lars og Karen-Marie ordet "disqualified" på sine head-set, mens repetisjonene av løpet ruller over storskjermen på Nya Ullevi.

Video: Se dramaet fra Göteborg

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_8_4_12_20_3_1698.jpg

Litt kornete bilde - men allikevel klart nok til å bekrefte at Gwen tråkker på streken til banen innenfor tre ganger i svingen.

Fikk beskjed av NRK

Fra kommentatorplass blir beskjeden ropt videre til intervjuer Ove Eriksen: Den suverene vinner Gwen Torrence er sannsynligvis diskvalifisert! Offisiell informasjon foreligger foreløpig ikke.

Og mens Gwen gjør enda et seiersintervju med en amerikansk TV.stasjon, roper Ove ned til Mrs. Torrence: "Gwen! Gwen! You are disqualified!!"

Forskrekket snur hun seg mot NRKs mann, som er nestemann som skal intervjue henne. Viddere mot storskjermen på stadion, ser selv sine overtramp og forlater oppskaket mixed-zone-området.

NRK og Ove fikk sin prat med Gwen Torrance seinere i kveldens sending.

Diskvalifikasjonen var et faktum og gullet gikk til Merlene Ottey og Jamaica. Men den aller første beskjeden hadde hun fått av NRK!

Siste nytt

 • Lyn sikret seieren i siste liten

  Lyn sikret seier mot Grand Bodø etter at Linn Huseby scoret fire minutter før full tid, og med det sørget for 2-1. Oppgjøret var dagens første kamp under Toppseriens superhelg-arrangement i Telenor Arena.

 • MLS-klubb tror på Rooney-avtale

  Wayne Rooney nærmer seg en overgang fra Everton til Major League Soccer-klubben DC United. 32-åringen skal ha blitt tilbudt en kontrakt ut 2020-sesongen.

  – Vi er på vår side interessert i Wayne Rooney, sier DC United-trener Ben Olsen.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Syk Tande står over første samling

  Daniel-André Tande står over hoppernes første samling.

  – Han blir ikke med til Innsbruck, hvor vi skal gjennomføre flest mulig hopp. Tande fikk en infeksjon og måtte på antibiotika. Det var ikke alvorlig, men det tok tid, sier trener Alexander Stöckl.

  Hoppuka 2017-18
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: Rapporter fra Vålerenga - Trondheims Ørn
VM rallycross
Toppserien: Vålerenga - Trondheims-Ørn
Toppserien: Superhelg
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Sportssøndag: LSK Kvinner - Avaldsnes
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten