– Jeg skal på pallen sammen med Henrik

Sebastian Foss Solevåg har levd litt i skyggen av Henrik Kristoffersen, men etter fjorårets oppløftende sesong ser han for seg at det blir to norske slalåmkjørere som inntar pallen. Samtidig.

Sebastian Foss Solevåg

AMBISIØS: Sebastian Foss Solevåg satser mot ny sesong og flere pallplasseringer.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det tror jeg absolutt er mulig. Jeg håper selvsagt at det blir jeg som står øverst på den pallen, men det går fint om jeg havner bak Henrik, sier Solevåg.

– Vi har i tillegg veldig mange gode rett bak oss på det norske laget som kommer til å gjøre seg gjeldende i år, legger han til.

24 år gamle Sebastian Foss Solevåg kjørte sitt livs slalåmrenn i Zagreb 6. januar tidligere i år.

Etter flere hederlige resultater i verdenscupen kjørte han seg endelig til en plass på pallen (3. plass) etter en forrykende 2. omgang.

– Det var godt å få bekreftelsen på at man er god nok, da vet man at alt er mulig, sier han.

Foss Solevåg på pallen

VIDEO: Solevåg kjører inn til ledelse i Zagreb og ender til slutt på 3. plass.

– Spent før sesongstart

Etter at ting begynte å løsne i fjorårssesongen, er han spent på hvor han står før sesongstart, som i år ble utsatt på grunn av snømangel.

– Det er veldig vanskelig å si, nå trener vi (landslaget) kun med hverandre og det er litt vanskelig å si hvor gode vi er i forhold til andre. Men vi føler oss bra, i hvert fall.

Slalåmspesialisten fra Spjelkavik debuterte i verdenscupen i 2012 og hadde frem til rennet i Zagreb levd litt i skyggen av trekløveret Henrik Kristoffersen, Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal.

Det til tross for en 4. plass i Levi og en sterk 9. plass i OL.

– Man får den oppmerksomheten man fortjener. Alle andre har også vært i skyggen av store alpinister.

– Blir bedre og bedre

Like før sesongstart er han imidlertid klar for å ta opp konkurransen med de aller beste.

– Målet er å plassere meg stabilt i toppen. Da kommer også pallplasseringene og seirene etter hvert, sier Solevåg, som tidligere har fått gode tilbakemeldinger fra Kjetil Andre Aamodt og NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

– Jeg føler at jeg blir bedre og bedre. Man blir eldre og litt klokere også. Da begynner man å finne ut av ting etter hvert, sier slalåmkjøreren.

Sebastian Foss Solevåg

Fjorårets sesong endte også med NM-gull til Solevåg. Sølvet gikk til Henrik Kristoffersen, og bronsen til Leif Kristian Haugen.

Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal