NRK Meny
Normal

– Jeg skal på pallen sammen med Henrik

Sebastian Foss Solevåg har levd litt i skyggen av Henrik Kristoffersen, men etter fjorårets oppløftende sesong ser han for seg at det blir to norske slalåmkjørere som inntar pallen. Samtidig.

Sebastian Foss Solevåg

AMBISIØS: Sebastian Foss Solevåg satser mot ny sesong og flere pallplasseringer.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det tror jeg absolutt er mulig. Jeg håper selvsagt at det blir jeg som står øverst på den pallen, men det går fint om jeg havner bak Henrik, sier Solevåg.

– Vi har i tillegg veldig mange gode rett bak oss på det norske laget som kommer til å gjøre seg gjeldende i år, legger han til.

24 år gamle Sebastian Foss Solevåg kjørte sitt livs slalåmrenn i Zagreb 6. januar tidligere i år.

Etter flere hederlige resultater i verdenscupen kjørte han seg endelig til en plass på pallen (3. plass) etter en forrykende 2. omgang.

– Det var godt å få bekreftelsen på at man er god nok, da vet man at alt er mulig, sier han.

Foss Solevåg på pallen

VIDEO: Solevåg kjører inn til ledelse i Zagreb og ender til slutt på 3. plass.

– Spent før sesongstart

Etter at ting begynte å løsne i fjorårssesongen, er han spent på hvor han står før sesongstart, som i år ble utsatt på grunn av snømangel.

– Det er veldig vanskelig å si, nå trener vi (landslaget) kun med hverandre og det er litt vanskelig å si hvor gode vi er i forhold til andre. Men vi føler oss bra, i hvert fall.

Slalåmspesialisten fra Spjelkavik debuterte i verdenscupen i 2012 og hadde frem til rennet i Zagreb levd litt i skyggen av trekløveret Henrik Kristoffersen, Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal.

Det til tross for en 4. plass i Levi og en sterk 9. plass i OL.

– Man får den oppmerksomheten man fortjener. Alle andre har også vært i skyggen av store alpinister.

– Blir bedre og bedre

Like før sesongstart er han imidlertid klar for å ta opp konkurransen med de aller beste.

– Målet er å plassere meg stabilt i toppen. Da kommer også pallplasseringene og seirene etter hvert, sier Solevåg, som tidligere har fått gode tilbakemeldinger fra Kjetil Andre Aamodt og NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

– Jeg føler at jeg blir bedre og bedre. Man blir eldre og litt klokere også. Da begynner man å finne ut av ting etter hvert, sier slalåmkjøreren.

Sebastian Foss Solevåg

Fjorårets sesong endte også med NM-gull til Solevåg. Sølvet gikk til Henrik Kristoffersen, og bronsen til Leif Kristian Haugen.

Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag