– Jeg har ikke mange sjanser igjen

Mye har stått i veien for at Marit Bjørgen (34) skulle få sin første Tour de Ski-seier. Denne gangen vil hun lykkes.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen har vunnet alt, utenom Tour de Ski. Hun innser at sjansene har blitt færre.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det har aldri klaffet for henne. Marit har enten vært syk, ikke i toppform eller så har hun manglet uttelling på de første rennene, sier kvinnenes landslagssjef Egil Kristiansen til NRK.no.

Kristiansen

Landslagssjef Egil Kristiansen mener Marit Bjørgen er tent på å vinne touren i år.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Til tross for at Marit Bjørgen aldri har vunnet Tour de Ski er ikke Kristiansen bekymret for Rognes-jentas sammenlagtmuligheter før lørdagens Tour de Ski-start.

– Vi får håpe hun får ut potensialet og full klaff denne gangen. Norge har flere favoritter til å vinne i år - både Marit, Therese (Johaug) og Heidi (Weng), fortsetter treneren engasjert.

– Hun har vært uheldig

Therese Johaug er trolig Bjørgens hardeste konkurrent til å stikke av med Tour-seieren i år. Hun er overrasket over at lagvenninnen ikke har vunnet ennå.

– Marit har vært uheldig. Det er litt rart å tenke på, men det er nok mange faktorer som spiller inn. Det blir spennende å se hvem som trekker det lengste strået i år, sier Johaug.

(Artikklen fortsetter under bildet)

Bjørgen og Johaug

Therese Johaug, som er Norges eneste Tour de Ski-vinner, mener Marit Bjørgen har vært uheldig.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Ikke mange sjanser igjen

I fjor ble Therese Johaug første og eneste norske kvinne til å vinne Tour de Ski. Marit Bjørgens erkerival gjennom mange sesonger, Justyna Kowalczyk, har vunnet hele fire ganger. Selv hevder Bjørgen at det ikke irriterer henne.

– Nei, jeg føler jeg har opplevd utrolig mye i skisporet. Men selvsagt hadde det vært utrolig artig å vunnet Tour de Ski en gang også. Jeg har ikke mange sjansene igjen, sier hun.

(Artikklen fortsetter under videoen)

Created by InfoDispatcher

To ganger har hun stått over konkurransen og flere ganger har hun blitt syk. To ganger har hun blitt nummer to i Tour de Ski.

– Jeg har ikke vært god nok, rett og slett. De siste årene, da jeg har vært på høyt nivå, har jeg bare fullført én gang. Jeg har hatt en del sykdom, men det er en del av gamet å holde seg frisk, forklarer hun.

Tent Bjørgen

– Det bare trigger Marit at hun aldri har vunnet. Hun er absolutt tent for oppgaven nå, sier Kristiansen.

– Egil kjenner meg godt. Det hadde vært moro, svarer Bjørgen med et stort smil.

Siste nytt

 • Niki Lauda er død

  Formel 1-fører Niki Lauda er død, 70 år gammel. Han døde mens han sov, opplyser familien hans tirsdag.

 • Elyounoussi scoret to

  Tarik Elyounoussi scoret et mål i hver omgang da AIK slo Falkenberg 2-0 i Allsvenskan i fotball mandag kveld, melder NTB. Med totalt åtte scoringer så langt i år er nordmannen toppscorer i Sverige.

  Tarik
  Foto: Nils Petter Nilsson / NTB scanpix
 • Sverige til kvartfinale

  Det ble dramatisk da Sverige slo Latvia 5-4 og tok seg til kvartfinale i ishockey-VM. Storfavorittene avgjorde nemlig ikke før 30 sekunder gjensto. Da satte Dennis Rasmussen inn den avgjørende scoringen i åpent mål.

  X00829
  Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal