NRK Meny
Normal

– Jeg har ikke mange sjanser igjen

Mye har stått i veien for at Marit Bjørgen (34) skulle få sin første Tour de Ski-seier. Denne gangen vil hun lykkes.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen har vunnet alt, utenom Tour de Ski. Hun innser at sjansene har blitt færre.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det har aldri klaffet for henne. Marit har enten vært syk, ikke i toppform eller så har hun manglet uttelling på de første rennene, sier kvinnenes landslagssjef Egil Kristiansen til NRK.no.

Kristiansen

Landslagssjef Egil Kristiansen mener Marit Bjørgen er tent på å vinne touren i år.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Til tross for at Marit Bjørgen aldri har vunnet Tour de Ski er ikke Kristiansen bekymret for Rognes-jentas sammenlagtmuligheter før lørdagens Tour de Ski-start.

– Vi får håpe hun får ut potensialet og full klaff denne gangen. Norge har flere favoritter til å vinne i år - både Marit, Therese (Johaug) og Heidi (Weng), fortsetter treneren engasjert.

– Hun har vært uheldig

Therese Johaug er trolig Bjørgens hardeste konkurrent til å stikke av med Tour-seieren i år. Hun er overrasket over at lagvenninnen ikke har vunnet ennå.

– Marit har vært uheldig. Det er litt rart å tenke på, men det er nok mange faktorer som spiller inn. Det blir spennende å se hvem som trekker det lengste strået i år, sier Johaug.

(Artikklen fortsetter under bildet)

Bjørgen og Johaug

Therese Johaug, som er Norges eneste Tour de Ski-vinner, mener Marit Bjørgen har vært uheldig.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Ikke mange sjanser igjen

I fjor ble Therese Johaug første og eneste norske kvinne til å vinne Tour de Ski. Marit Bjørgens erkerival gjennom mange sesonger, Justyna Kowalczyk, har vunnet hele fire ganger. Selv hevder Bjørgen at det ikke irriterer henne.

– Nei, jeg føler jeg har opplevd utrolig mye i skisporet. Men selvsagt hadde det vært utrolig artig å vunnet Tour de Ski en gang også. Jeg har ikke mange sjansene igjen, sier hun.

(Artikklen fortsetter under videoen)

Created by InfoDispatcher

To ganger har hun stått over konkurransen og flere ganger har hun blitt syk. To ganger har hun blitt nummer to i Tour de Ski.

– Jeg har ikke vært god nok, rett og slett. De siste årene, da jeg har vært på høyt nivå, har jeg bare fullført én gang. Jeg har hatt en del sykdom, men det er en del av gamet å holde seg frisk, forklarer hun.

Tent Bjørgen

– Det bare trigger Marit at hun aldri har vunnet. Hun er absolutt tent for oppgaven nå, sier Kristiansen.

– Egil kjenner meg godt. Det hadde vært moro, svarer Bjørgen med et stort smil.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal