NRK Meny
Normal

Liverpool-stjerne ga klar beskjed etter denne redningen

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Det var ikke bare Liverpools manager Brendan Rodgers som lot seg imponere av VIF-keeper Gudmund Kongshavn.

VIF12

Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn stoppet Liverpool-spilleren Iago Aspas ved flere anledninger.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg fikk ros av Liverpool-spissene underveis i kampen, men jeg fikk ikke med meg alt de sa. Det var noen rare beskjeder, men de sa blant annet at jeg hadde noen fine redninger, sier Kongshavn til NRK.no.

Reka

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ble positivt overrasket over Liverpool-laget onsdag kveld.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Vålerenga-keeperen sto som en levende vegg den første halvtimen da Liverpool gjestet Ullevaal stadion onsdag kveld. Kampen endte 1-4 til stjernene fra England - men Kongshavns kjemperedninger hindret stygge sifre.

– Bryne eller Liverpool

Underveis fikk han ros av motspillerne, blant annet av spanske Iago Aspas og Stewart Downing. Spesielt ved én anledning etter rundt et kvarters spill ble Aspas stoppet av Kongshavn da spissen som var alene med burvokteren.

– Aspas framsto som en sympatisk spiller og han kom med noen meldinger til meg. Det gjorde Downing også. Det viser bare at også disse Premier League-stjernene er mennesker. Vi hadde en lett og fin tone selv om vi var motstandere. Det er det samme om vi møter Bryne eller Liverpool, sier Kongshavn til NRK.no.

Liverpool-manager Brendan Rodgers benyttet anledning på pressekonferansen til å rose keeperens innsats og kalte Kongshavns innsats for «fantastisk».

Overrasket Rekdal

Også Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tror Kongshavn har en stor framtid.

– Han har vært fantastisk for oss i flere kamper og viser seg fram på nytt. Han er litt uortodoks i spillestilen, men han blir bedre for hver dag. Han kan bli bedre på er det taktiske, sier Rekdal til NRK.no.

Vålerenga-treneren ble positivt overrasket over Liverpool-utgaven som gjestet Ullevaal stadion.

– Jeg synes Liverpool-spillerne var pågående. De har jo vært på treningskamper i Norge før og da har de virket daffe og ikke så motiverte. Det var flere som fikk vist seg fram, sier Rekdal til NRK.no.

– Hva tror du om årets Liverpool-utgave?

– Det er vanskelig for meg å si noe om. Men de framstår på en positiv måte mot oss. De er farlige på kontringer og straffer oss etter våre feil. Kampen mot oss var en treningskamp og de vil helt sikkert være ennå bedre når serien starter, sier Rekdal.

Siste nytt

 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Målløst for Hegerberg i semifinalen

  Ada Hegerberg hadde flere muligheter, men hverken Lyon eller Manchester City maktet å score i den første mesterligasemifinalen søndag.

  Kampen endte 0-0, og det er helt åpent før returoppgjøret i Frankrike neste helg.

   Ada Hegerberg
  Foto: Josep Lago / AFP
 • Storseier for Klepp

  Klepp flesket til med 6-0-seier hjemme mot Grand-Bodø i Toppserien søndag.

  Hege Hansen og Hanne Kogstad scoret to mål hver, mens Malin Skogvold Runestad og Marie Hella Andersen scoret hvert sitt.

  Klepp-Grand Bodø
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias