NRK Meny
Normal

– Får en ekkel følelse i kroppen av å se det

Ståle Solbakken var rystet etter å ha sett spissen sin, Andreas Cornelius, bli båret av banen med en skrekkskade i mandagens Superliga-oppgjør.

FCKs Andreas Cornelius

Her er taklingen som setter Andreas Cornelius ut av spill i lang tid framover. Bilde med tillatelse fra TV3 Sport Danmark.

Foto: TV3

Spissen ble brutalt taklet av Dennis Flinta etter 35 minutter av gårsdagens kamp mellom FCK og Silkeborg. Flinta fikk bare gult kort for taklingen, som rev Cornelius' ankel nesten rett av.

FBL-EUR-C3-HELSINKI- COPENHAGEN

Andreas Cornelius har spilt under både Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken.

Foto: MIKKO STIG / Afp

– Jeg blir forbannet. Det er soleklart rødt kort. Han kommer med nesten strakt ben. Det var meget stygge bilde og jeg får en ekkel følelse i kroppen av å se det, sa FCKs norske trener Ståle Solbakken til dansk TV3 etter kampen.

Solbakken fortalte videre at spillerne var rystet og hadde problemet med å spille videre etter å ha opplevd skaden på nært hold. FCK-spillerne reiste seg allikevel hurtig, og vant kampen 4-0.

Spilte også under Solskjær

Det er foreløpig ikke klart hvor lenge Cornelius kommer til å være ute av spill, men det er sannsynlig at det kommer til å bli et betydelig opphold fra fotballen. Det er foreløpig ikke bekreftet hva som har skjedd, men FCKs lege spekulerte raskt i ankelbrudd, skriver DR.dk.

Spissen, som ble solgt dyrt til Cardiff sommeren 2013, og spilte noen få kamper for laget under Ole Gunnar Solskjærs ledelse før FCK hentet ham hjem til Danmark.

Den 22 år gamle spissen har 8 landskamper for Danmark, og har scoret ett mål.

Ba om unnskyldning

Dennis Flinta, som utførte taklingen, var trist etter kampen.

– Jeg er fryktelig lei for at jeg er årsaken til en så alvorlig skade som den Cornelius fikk. Jeg har via FCKs lagleder og enkelte av spillerne sagt unnskyld for taklingen. Jeg er nok ikke en av dem som får julekort av Cornelius i år, og det er fullt forståelig, sa Flinta til den danske TV-kanalen.

Solbakken mener Cornelius har det som skal til for å komme seg tilbake på banen igjen.

– Andreas er tøff, og er det noen som kan komme over en slik skade, så det er han. Tankene våre er selvfølgelig hos han akkurat nå, sa Solbakken etter kampen.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken var rystet over taklingen Andreas Cornelius ble utsatt for.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

Siste nytt

  • WADA stenger Paris-kontoret

    Verdens antidoping byrå (WADA) har midlertidig stengt laboratoriet i Paris, skriver de i en pressemelding. Grunnen som oppgis er «analyse-problemer». Generalsekretær i Antidoping Frankrike, Mathieu Teoran, sier til AFP at han tror problemet er forurensing av en test-robot. Kontoret får ikke gjøre noen analyser av dopingprøver, hverken blod eller urin, inntil videre.

    SPORT-DOPING/WADA
    Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal