– Det er ikke hverdagskost, vi driver ikke med langrenn

Slalåm-ener Henrik Kristoffersen med stikk til langrennsidretten.

Kristoffersen

ALPINT-SUKSESS: Henrik Kristoffersen har hatt en fantastisk sesonginnledning.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Mens store deler av TV-seerne samler seg rundt TV-en for å følge langrennsløperne i Tour de Ski, opplever de norske alpinistene sin kanskje sterkeste sesongstart på mange år.

Ikke minst Henrik Kristoffersen har hatt en imponerende sterk sesonginnledning i slalåm denne sesongen.

Tre slalåmrenn er unnagjort i årets verdenscup i alpint. De to første i Val d'Isere og Madonna di Campiglio vant Kristoffersen med over ett sekund på konkurrentene.

– En helt annen hverdag

Onsdag ble det andreplass bak Marcel Hirscher i Santa Catarina.

– Nordmenn er vant til vinteridrett og det å vinne, spesielt innenfor langrenn. Nå er det litt sånn i alpint, også. Men det er en helt annen hverdag her, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

Han utdyper utsagnet slik:

– For det første handler det om hundredeler. Jeg kan ikke brekke en ski eller en stav og likevel vinne et skirenn. Da er jeg ute, slår han fast.

Henrik Kristoffersen leder slalåmcupen etter tre renn. Han har 20 poengs forsprang på Marcel Hirscher. I verdenscupen sammenlagt er Rælingen-gutten nummer tre.

– Egentlig helt sinnsykt

I tillegg har også Aksel Lund Svindal imponert stort i sin comeback-sesong og er nå på 2.-plass i verdencupen sammenlagt. I tillegg leder han både utfor- og super-G-cupen.

Og som om ikke det var nok, tok Nina Løseth nylig sin første verdenscupseier.

– Det som har vært gjort før jul er egentlig helt sinnssykt, sier Kristoffersen.

– Det tror jeg folk har litt respekt for. De forventer ikke at det skal bli sånn konstant. Det er ikke hverdagskost, vi driver ikke med langrenn, sier han og smiler.

Lørdag kan det bli en ny verdenscupseier for 21-åringen. Da er det storslalåm i Adelboden på programmet, mens det skal kjøres slalåm søndag.

Siste nytt

 • Syk Northug isolert

  Petter Northug er blitt syk og bor på et annet hotell enn resten av sprintlandslaget i langrenn i italienske Val Senales, melder TV 2.

  Det bekrefter landslagstrener Arild Monsen til kanalen.

  Sprintlandslaget for menn og kvinnelandslaget er for tiden i den italienske høyden. Mandag og tirsdag er medier invitert til pressemøter i Val Senales.

  Northug
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Norge tapte bronsekampen

  Det norske mixed-laget i curling røk knepent 7-8 for Russland i kampen om VM-bronsen lørdag. Medaljen glapp helt på tampen. Canada vant VM-gullet på hjemmebane. Det skjedde etter 6-2-seier over Spania

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud slått ut i semifinalen

  Casper Ruud gnistret tidvis i semifinalen mot australske toppseedede Jordan Thompson i challengerturneringen i Calgary lørdag, men tapte til slutt 2-1. Ruud tapte med settsifrene 7-6, 0-6, 6-7.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: med oppdatering fra norsk og internasjonal fotball
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann