NRK Meny
Normal

– Det er ikke hverdagskost, vi driver ikke med langrenn

Slalåm-ener Henrik Kristoffersen med stikk til langrennsidretten.

Kristoffersen

ALPINT-SUKSESS: Henrik Kristoffersen har hatt en fantastisk sesonginnledning.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Mens store deler av TV-seerne samler seg rundt TV-en for å følge langrennsløperne i Tour de Ski, opplever de norske alpinistene sin kanskje sterkeste sesongstart på mange år.

Ikke minst Henrik Kristoffersen har hatt en imponerende sterk sesonginnledning i slalåm denne sesongen.

Tre slalåmrenn er unnagjort i årets verdenscup i alpint. De to første i Val d'Isere og Madonna di Campiglio vant Kristoffersen med over ett sekund på konkurrentene.

– En helt annen hverdag

Onsdag ble det andreplass bak Marcel Hirscher i Santa Catarina.

– Nordmenn er vant til vinteridrett og det å vinne, spesielt innenfor langrenn. Nå er det litt sånn i alpint, også. Men det er en helt annen hverdag her, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

Han utdyper utsagnet slik:

– For det første handler det om hundredeler. Jeg kan ikke brekke en ski eller en stav og likevel vinne et skirenn. Da er jeg ute, slår han fast.

Henrik Kristoffersen leder slalåmcupen etter tre renn. Han har 20 poengs forsprang på Marcel Hirscher. I verdenscupen sammenlagt er Rælingen-gutten nummer tre.

– Egentlig helt sinnsykt

I tillegg har også Aksel Lund Svindal imponert stort i sin comeback-sesong og er nå på 2.-plass i verdencupen sammenlagt. I tillegg leder han både utfor- og super-G-cupen.

Og som om ikke det var nok, tok Nina Løseth nylig sin første verdenscupseier.

– Det som har vært gjort før jul er egentlig helt sinnssykt, sier Kristoffersen.

– Det tror jeg folk har litt respekt for. De forventer ikke at det skal bli sånn konstant. Det er ikke hverdagskost, vi driver ikke med langrenn, sier han og smiler.

Lørdag kan det bli en ny verdenscupseier for 21-åringen. Da er det storslalåm i Adelboden på programmet, mens det skal kjøres slalåm søndag.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal