– Det blir nok jevnere enn i fjor

NRKs fotballeksperter spår en tettere eliteserie i år. Se hele NRKs fotball-kickoff her.

NRK tar temperaturen hos alle eliteserieklubbene 11 dager før seriestart. Programleder: Carina Olset. Eksperter: Lise Klaveness og Tom Nordlie.

SE SENDINGEN: Programleder Carina Olset tok tempen på eliteserien sammen med NRKs fotballeksperter Lise Klaveness og Tom Nordlie.

– Jeg har lyst til å si noe overraskende, men jeg tror det blir Molde som vinner, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

– Jeg kan godt si Rosenborg for å si noe annet, spøker NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

De er begge enige om at 2015-sesongen blir jevnere enn 2014-sesongen. Spesielt i toppen.

– Det blir nok mye tettere enn i fjor. Det blir spennende å se, men jeg tror Odd kan være med å kjempe helt i toppen. Strømsgodset blir også spennende å følge. Det kan gå litt begge veier med Godset tror jeg, sier Nordlie.

– Det kan selvfølgelig også komme noen overraskelser, for eksempel Viking eller Vålerenga. Men jeg tror gullet går til Molde, Rosenborg, Odd Grenland eller Strømsgodset, avslutter Nordlie.

Er klar over at de er favoritter

Molde blir av flere spådd som den store favoritten til å vinne eliteserien 2015.

– Det er naturlig med tanke på det som skjedde i fjor og vi er forberedt på det. Det lever vi greit med, vi viste i fjor at vi har god kvalitet i laget, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til NRK.

– Vi har en tydelig identitet og jeg har tro på en god sesong, sier han.

Skullerud tror også det blir jevnere i teten i årets eliteserie.

– Det er slik fotballen og idretten er bygd opp. Det kommer lag bak som er gira på å hente oss inn. Det er gode lag som har gjort grep i troppene sine og ser sterke ut, sier Skullerud.

– Det blir tett, jevnt og tøft. Så vi må bli bedre enn i fjor om vi skal klare å ta gull igjen i år, sier Molde-treneren.

Se hele intervjuet med Skullerud her:

Tor Ole Skullerud forteller om sine tanker rundt den kommende sesongen.

SE VIDEO: Hør hva Molde-trener Tor Ole Skullerud tror om sesongen.

– Vi skal gjøre et forsøk

I Trondheim er det som alltid forventninger om at Rosenborg skal vinne seriegull.

– Jeg kan ikke gi lovnader om gull, men jeg kan love at vi skal gjøre et utrolig bra forsøk. Molde har jobbet godt over tid, men vi skal gi dem knallhard konkurranse om gullet, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Gjerdalen vant La Sgambeda

  Tord Asle Gjerdalen slo til rett før mål og vant Ski Classics-rennet La Sgambeda i Livigno. Seieren kom til tross for at flere i Team Santander var slått ut av sjukdom. Gjerdalen hadde mest krefter de siste hundre meterne og slo russiske Ilja Tsjernousov i spurten. Langløpskongen Petter Eliassen, som vant sist helgs Ski Classics-prolog i Sveits, måtte ta til takke med tredjeplass.

  Gjerdalen
  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix
 • Trine Rønning gir seg på landslaget

  Etter 164 kamper og 22 mål med flagget på brystet gir tidligere landslagskaptein Trine Rønning seg på landslaget. Norge mister dermed en viktig brikke i laget foran EM sommeren 2017.

  – Det blir nok ett år til i Stabæk, men det føles som jeg legger opp. Det er jo landslaget man trener og spiller for, sier Rønning til NRK.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ski Classics: La Sgambeda
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: utfor menn
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting sprint kvinner
V-cup skiskyting: sprint kvinner
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 1000 m kvinner
V-cup langrenn 5 km fri teknikk kvinner
V-cup langrenn: 5 km fri teknikk, kvinner
V-cup langrenn: 5 km fri teknikk, kvinner