– Bare Marit som har klart det. Og jeg!

TOBLACH (NRK): Plutselig seiler Heidi Weng opp som Marit Bjørgens største utfordrer. Men hun vet ikke om hun tør å slå lagkapteinen.

Heidi Weng
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det skulle bli en duell mellom fjorårsvinner Therese Johaug og Marit Bjørgen. Men etter fire av ti etapper er det bare Heidi Weng som kan sies å være i nærheten av Bjørgen.

Riktig nok har Weng over halvannet minutt å ta igjen på Bjørgen. Johaug er ytterligere 40 sekunder bak Weng før torsdagens jaktstart.

– Jeg er sinnssykt fornøyd med at jeg har vært på pallen tre dager av tre mulige. Det synes jeg er helt sykt. Det er det bare Marit som har klart. Og jeg, fastslår Weng.

Tror på pallen

Faktisk er sannheten enda litt bedre. Hun har vært på pallen fire av fire dager.

Snakk om mulig sammenlagtseier, vil hun overhodet ikke være med på. Hun vil heller ikke erkjenne at hun har et grep på Therese Johaug i kamp om andreplassen.

– Men jeg ser at det er ganske god mulighet for å komme på pallen. Det er ganske langt ned til fjerdeplass, sier Weng.

Ingvild Flugstad Østberg, som ligger på fjerdeplass, reiser hjem onsdag. Dermed er Justyna Kowalczyk nærmest å true den norske dominansen. Hun er hele 3.50 bak Marit Bjørgen og nesten 1.50 bak Weng.

- Tør ikke å vinne

Etter onsdagens tredjeplass på den klassiske 5-kilometeren i Toblach ble Weng også spurt om mulighetene for å slå Marit Bjørgen i VM i Falun.

Hun håper det er mulig. Men vet ikke om hun tør å tro.

Jeg tror det sitter mye i hodet, å tørre å vinne. Jeg tror ikke jeg tør å vinne. Det håper jeg at jeg får til i Falun, sier Weng.

Samtidig er hun tydelig på at det også handler om fysisk kapasitet. Man skal ikke bare være sterk i hodet for å slå Marit Bjørgen. Tidenes beste langrennsløper er kanskje i tidenes beste form.

– Jeg merker at Marit, og også Therese, er veldige gode over bakketopper. De kjører på hele veien. Det er aldri et pausetak. Det er det jeg må prøve å klare.

Siste nytt

 • Sørloth med sitt første La Liga-mål

  Alexander Sørloth scoret sitt første mål i spansk toppserie da Real Sociedad gjestet Atlético Madrid. Laget hans ledet med to mål, men måtte nøye seg med 2-2.

  Sørloths mål kom tidlig. Alexander Isak ble spilt fram på høyresiden, og svensken slo flatt inn i midten der Sørloth kom på løp. Han nådde ballen før keeper og sendte den kontrollert forbi målvakten fra 16 meter.

  Så skulle den svenske Alexander vise seg frem. Isak stilte seg opp og skjøt et frispark mot keeperhjørnet. Jan Oblak var på ballen, men dyttet den bare inn i hjørnet. En stygg feil av den vanligvis så gode keeperen.

  Luis Suárez reduserte i det 61. minutt og ga Atlético en vei inn i kampen.

  Et kvarter før slutt fikk Atlético straffespark etter langvarig VAR-vurdering. Mikel Merino var borti beinet til Suárez, men tilsynelatende først etter at uruguayaneren hadde bommet på ballen inne foran mål. Suárez tok selv straffesparket og rullet ballen inn ved hjørnet.

  Det ene poenget gjør at Real Sociedad leder serien ett poeng foran Real Madrid, men med en kamp mer spilt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • PSG klarte kun uavgjort

  Det endte målløst i «Le Classique» mellom PSG og Marseille i kveld.

  PSG trodde de tok ledelsen etter 14 minutter, men Peres sendte ballen i eget nett. Men scoringen ble annullert for offside.

  Det samme ble scoringen til Marseille etter 21 minutter, også denne gang for offside.

  PSGs nye høyreback Achraf Hakimi så det røde kortet etter en drøy times tid, uten at Marseille klarte å utnytte overtallet den siste halvtimen.

  Ligue 1 - Olympique de Marseille v Paris St Germain
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Verstappen økte VM-ledelsen

  Max Verstappen klarte akkurat å holde Lewis Hamilton bak seg, og forsvarte sin førsteposisjon fra kvalifiseringen i USAs Grand Prix.

  Men Hamilton startet løpet best, og tok starten foran Verstappen. Så overrasket nederlenderen rivalen.

  Verstappen og Red Bull gikk inn til et dekkskift allerede etter 11 runder. Det overrasket Hamilton, som ble ute i flere runder etter det. Det tapte briten på, og tapte dermed fordelen han hadde kjørt seg til fra start.

  Mot slutten av løpet gikk Verstappen igjen inn til et tidligere skift enn Hamilton, og hadde til slutt åtte runder eldre dekk enn briten mot slutten.

  Men det holdt akkurat for Red Bull og Verstappen, som klarte å holde Hamilton sekundet bak seg og økte ledelsen i VM-sammendraget.

  – Vi var aggressive. Vi visste ikke om det ville holde, men jeg er veldig glad over at det holdt, sier Verstappen i et intervju på Vsport1.

  Verstappen leder VM med 12 poeng på Hamilton når det gjenstår fem løp av sesongen.

  United States Grand Prix
  Foto: Mike Blake / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal