8,3 km: Northug tar ikke innpå

Også Petter Northug ser ut til å ha problemer på den siste runden. Sverige går mot en ny stafettseier. Frankrike og Russland er nesten 40 sekunder bak.

Siste nytt

 • Knuste tittelforsvareren

  Sverige var nådeløse og banket de regjerende OL-mesterne ROC med 36–24 i sin annen kamp i kvinnenes OL-turnering i håndball.

  Carin Strömberg ble svensk toppscorer med åtte fulltreffere. Det var Russland som gikk til topps i Rio de Janeiro for fem år siden, men denne gangen spiller russerne under symbolet til Russlands OL-komité (ROC).

  Etter kampen var Russlands stjernespiller, Anna Vjakhireva, nådeløs med egen og lagets innsats.

  – Det var en katastrofe fra vår side, men jeg vil også gi masse ros til det svenske laget. Jeg skammer meg litt over dette, men vi må bare bli bedre, sa Vjakhireva.

  De regjerende olympiske mesterne og en av Norges største utfordrere til gull i Tokyo har dermed fått en trå start på turneringen.

  – Vi vet at vi er regjerende mestere, men det spiller ikke noen rolle nå. Vi må bevise ovenfor oss selv og landet vårt at vi kan spille bedre enn vi gjorde i dag, sa Vjakhireva.

  Sverige innledet OL-turneringen med seier over Spania med 31–24. Frankrike, Ungarn og Brasil er også i gruppe B. Brasil slo for øvrig Ungarn med 33–27.

  Sverige - Russland
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB
 • Høst mistet ledelsen

  Høst fikk det ikke helt til i det friske været tirsdag. Den norske jolleseileren ledet etter to dager og var fortsatt øverst på listene etter den første av tirsdagens to seilaser, til tross for 10. plass, men i påfølgende sjette seillas - kom hun skjevt ut og greide aldri å hente seg inn igjen.

  Til slutt havnet hun i mål på 25. plass, over tre minutter bak sveitsiske Maud Jayet i vinnerbåten.

  Jolleseilerne skal gjennomføre ti seilaser før de beste går videre til medaljeseilasen.

  Line Flem Høst
  Foto: Gregorio Borgia / AP
 • Osaka ute av OL

  Stjernen Naomi Osaka måtte gi tapt med sifrene 1-6, 4-6 i 3. runde av OL-tennisen mot tsjekkiske Marketa Vondrousova. Dermed er Japans store gullhåp i tennis ute.

  Osaka var en av de største hjemmefavorittene i forkant av OL og imponerte i de to første rundene. Men mot useedede Vondrousova sa det stopp, og verdenstoeren må si takk og farvel til OL på hjemmebane.

  Dermed er de tre beste spillerne på kvinnenes ATP-ranking ute av OL. Verdensener Ashleigh Barty røk ut allerede i 1. runde, mens verdenstreer Aryna Sabalenka tapte i 2. runde.

  fRAqkh6zLXI
  Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal