De dukker opp med jevne mellomrom: Bildene av hester på vei ned fra høye hopp, med nakker og ankler bøyd i retninger de ikke er laget for å bøyes i:
Richard Guest og Frazer Island faller i 1999.
Foto: IAN HODGSON / REUTERSMen hvis du tror dette kun er et fenomen fra gamle dager, tar du feil. Disse bildene er fra åpningsdagen av Grand National-helgen i 2016 - altså denne uka:
46 døde
Fire hester har allerede mistet livet på Aintree-banen denne uka. De omkom i de to oppkjøringsløpene, som arrangeres på samme bane som selve Grand National.
Det får dyrevernere til å rase.
– The Grand National er symbolet på alt som er galt med hesteveddeløp, sier Dene Stansall i Animal Aid til Huffington Post.
Siden år 2000 har 46 hester mistet livet i Grand National-helgen, 11 av dem i selve Grand National-løpet på lørdagen, ifølge nettstedet.
– Det er rett og slett ondskap
Grand National er ikke det eneste veddeløpet som krever liv. Men de ekstra høye hindrene og den utfordrende løypa vekker harme. Spektakulære TV-bilder blir prioritert foran sikkerhet, mener kritikerne.
40 hester kjemper om plassen mens jockeyene bruker pisk for å mane dem framover.
– TV promoterer disse fallene. Det er grotesk at dette finnes i dag. Det er rett og slett ondskap, sier Stansall i Animal Aid.
Har endret banen litt
I perioden 2005 til 2013 døde det hester hvert eneste år under arrangementet. Det hjalp litt at arrangøren endret banen i 2013, og siden det har ingen mistet livet i selve Grand National. Men i oppkjøringsrittene, hvor rytterne og hestene er mindre erfarne, har dødsfallene fortsatt.
Arrangøren selv mener de har gjort nok for sikkerheten. De har blant annet gjort flere endringer på hekkene, og påpeker stadig at de fleste hestene overlever.
– Man kan ikke fjerne all risiko fra noen sport, men vi har gjort betydelige forandringer her på Aintree. Vi har blant annet endret kjernen i alle hekkene, og hundrevis av hester har kommet seg trygt gjennom de siste årene, sier direktør John Baker til BreakingNews.ie etter de seneste dødsfallene.
PASS OPP! Det er ikke bare hestene det er skummelt for...
Foto: PAUL ELLIS / AfpSammenlignes med tyrefekting
Men det er ikke bare dødstallene som vekker kritikk. Mange hester får alvorlige skader, og uttalelser fra enkelte jockeyer om at «hester kan erstattes» har vekket harme.
Ifølge Independent blir flere av hestene rett og slett skutt etter de er ferdige som veddeløpshester.
– Grand National er Storbritannias svar på tyrefekting. Vi må slutte med denne onde industrien én gang for alle, skriver Mimi Bekhechi i dyrevernorganisasjonen PETA i Independent.
Ifølge Conversation kommer rundt 600 millioner mennesker til å følge løpet.
Britene koser seg på hesteveddeløp.
Foto: OLI SCARFF / Afp