NRK Meny
Normal

18-åring sendte Aafk lenger ned i gjørma

TILs Mikael Ingebrigtsen (18) scoret i sin første kamp fra start i eliteserien og var med på å senke Aalesund. Zdenek Ondrasek sørget for at TIL vant 2-0.

Mikael Ingebrigtsen

Mikael Ingebrigtsen

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Begge lagene sto kun med ett poeng hver etter de tre første kampene og trengte sårt en seier, men alle poengene blir med nordover til Tromsø. Mikael Ingebrigtsen og Zdenek Ondrasek sørget for det.

Aalesund kom ikke nærmere enn to annullerte mål for offside.

– Det er helt fantatsisk. Vi kom hit for tre poeng og hele gjengen er fornøyde, sier målscorer Mikael Ingebrigtsen til CMore.

– Vi har en ny vin på gang, så nå er det bare å kjøre på, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Unggutten scoret også i cupkampen mot Mo på onsdag og se tilbake på en herlig uke på fotballbanen.

– Vi ser ut som et lag som sliter

Det ble aldri noen festforestilling I Aalseund, men etter sju minutter kom kampens største sjanse. Jo Nymo Matland slo en strålende ball inn til Leke James i feltet, men spissen klarte ikke å heade ballen mellom stengene. Det var også den største sjansen til hjemmelaget i førsteomgang.

Før TILs unggutt sørget for ledelse til bortelaget. Et innlegg fra venstre ble stusset videre av en Aafk-forsvarer og landet i beina på Ingebrigtsen. Han brukte et par touch før han på volley sendte ballen ned i hjørnet.

– Det er dags for å se hva som har gått galt, innrømmer Aafk-trener Harald Aabrekk til CMore.

– Når marginene er som de er, så ser vi ut som et lag som sliter.

Tvilsom offside

Aalesund presset på for utligning i andre omgang, der en av de største sjansen ble skapt av bortelagets Benny Lekström. Keeperen så ikke at nylig innkomne Mostafa Abdellaoue lurte bak da han skulle spille ut ballen. Mos stjal ballen og skøyt, men Lekström reddet seg inn igjen med en god redning. Det var svært nære at Mos scoret mot sine gamle lagkamerater.

Det påfølgende hjørnesparket ble headet i mål, men ble avblåst for en tvilsom offside. Tidligere i omgangen ble ytterligere et mål annullert for offside da Michael Barrantes satte ballen i mål.

Hjemmelaget var best i andre omgang, men TIL kom på noen farlige overganger. Og etter 87 minutter feide Ondrasek all tvil til side. En heading snek seg inn ved stolperota og sikret 0-2 i Aalesund.

Dermed står Aafk fortsatt bare med ett poeng i årets eliteserie og har 11 minusmål.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sverige klar for semifinale

  Sverige slo Danmark 26-23, og er klar for semifinale i håndball-VM. Det er svenskenes sjette strake seier i mesterskapet.

  Sverige møter Frankrike eller Montenegro i semifinalen førstkommende fredag.

  ha
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP
 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

Sendeplan

Kl. Program Kanal