Hopp til innhold

18-åring imponerte i viktig Norge-seier

Etter tre strake tap hittil i VM var kampen mot Danmark svært viktig for Norge.

Første periode endte målløs for begge lag, men i den andre perioden leverte førsterekka til Norge et mønsterangrep. Mats Zuccarello brukte både kølle og skøyte til å finte seg forbi det danske forsvaret, før han serverte talentet Michael Brandsegg-Nygård. 18-åringen sendte av gårde en suser som sendte Norge opp i ledelsen.

I et intervju med Viaplay etter kampen leverte Zuccarello store ord om scoringen.

– Skudd i verdensklasse, sa «Zucca».

Dette var 18-åringens andre nettkjenning hittil i mesterskapet og han satt tydelig pris på å spille med Zuccarello og Patrick Thoresen.

– For min del er det utrolig kult. Det er jo folk jeg har sett opp til hele livet, så det er kult å få lov til å spille med dem. De er utrolige bra med puck og finner gode pasninger. Så er det opp til meg å gjøre noe med det, sa Michael Brandsegg-Nygård til Viaplay i pausen etter første periode.

Store deler av hockeyverden har hatt målscoreren på radaren den siste tiden. Det er også ventet at 18-åringen vil bli valgt ut tidlig i NHL-draften i sommer.

Med ti sekunder igjen snappet Eirik Salsten opp pucken og sendte den i det tomme danske buret. Dermed endte det 2-0.

Norge tapte sine tre første VM-kamper mot henholdsvis Sveits, Tsjekkia og Finland. Dermed må Norge kjempe om å holde seg i A-sluttspillet. Det er ett lag som rykker ned derfra. Derfor var dagens seier ekstremt viktig for Norges hockeylandslag.

Håpet om å gå videre til kvartfinale lever dermed for Norge . De må etter alle solemerker ta tre strake seirer dersom det skal være mulig. Noe som kommer til å bli tøft når det er hockeynasjonen Canada venter på torsdag. Østerrike og Storbritannia er de to resterende lagene Norge skal møte.

Norge
Foto: AP

Siste nytt

 • Hegg og Larsen til EM-finalen

  Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen kvalifiserte seg begge til finalen på 50 meter match under EM i skyting. Hegg var best med sine 594 poeng.

  OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  Hegg var litt bak etter knestående med 197 og 199 på liggende, men han avsluttet med to flotte stående serier på 99 poeng.

  Ole Martin Halvorsen og Henrik Larsen hadde begge 199 på både knestående og liggende var i delt ledelse etter de fire første seriene.

  På de to siste stående seriene ble det problemer for begge.

  Larsen fikk 97 og 95 poeng og endte på femteplass av de seks som tok seg til finalen med 590 poeng. Halvorsen fikk to ganger 95 og totalt 588 poeng som holdt til 13.-plass. (NTB)

  Norge vant derimot et suverent EM-gull med 1772 poeng for lag. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

  UR2BEr1k5j8
  Foto: NTB
 • Sønstevold legger opp som fotballspiller: – Ekstremt stolt

  31 år gamle Anja Sønstevold gir seg med toppfotball. Hun har spilt i Italia de siste sesongene.

  Sønstevold skriver selv om avgjørelsen på Instagram.

  – Jeg er ekstremt stolt og utrolig takknemlig for karrieren min, skriver hun.

  Sønstevold fikk 31 landskamper for Norge. Den siste kom mot Filippinene i VM i fjor. Hun står med til sammen 68 aldersbestemte landskamper.

  Hun startet karrieren i Grei før hun gikk til Kolbotn. Deretter var det seks sesonger i LSK Kvinner før turen gikk utenlands til Fleury 91, Inter og Roma.(NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Alexander Sørloth melder forfall til landslagssamlingen

  Alexander Sørloth får ikke med seg de to kommende landskampene til Norge.

  Det opplyser Norges Fotballforbund på X.

  Årsaken er skaden han pådro seg i siste seriekamp i Spania. Da måtte han gå av banen etter 13 minutter, etter å ha fått en kjenning i baksiden av låret.

  Inn i troppen kommer Erik Botheim, som har vist strålende form i svenske Malmö. Fredag scoret han hattrick i 5-0-seieren over Kalmar. 24-åringen står med åtte mål for den svenske serielederen.

  Neste onsdag kommer Kosovo på besøk på Ullevaal stadion, før det norske landslaget gjester Danmark lørdag 8. juni.

  NRK/NTB

  Fotball menn, privatlandskamp: Norge - Slovakia
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal