Slik jubler en sensasjonell vinner

DAVOS/OSLO (NRK): Petter Northug var tilbake på pallen. Men det havnet fullstendig i skyggen av Anders Gløersens triumf.

Anders Gløersen

DAGENS MANN: Anders Gløersen kom inn som reserve og vant.

Foto: Pierre Teyssot / Afp

Anders Gløersen har lagt sprinterstempelet bak seg. Søndag gikk han et perfekt disponert løp og vant 15-kilometeren i fristil i Davos.

Petter Northug viste at også han er tilbake i toppen også på distanse ved å bli nummer to. Chris Jespersen sørget for nok en norsk storeslem ved å bli nummer tre.

– Dårlig pluss. Det kommer seg, sa Northug til NRK om sin egen form.

– Stor overraskelse

Men både han og jespersen havnet altså i skyggen av Gløersens bragd.

– Det var en stor overraskelse. Jeg skulle ikke gå løpet, men vi hadde sykdom i troppen, så jeg kom inn. Jeg hadde gode forhåpninger, men å vinne var en stor overraskelse, sier Gløersen umiddelbart etter triumfen.

Mannen som ble nummer tre i sprinten i Davos sist helg, fikk nemlig sjansen fordi Didrik Tønseth måtte opereres for blindtarmbetennelse.

– Jeg var andre reserve. Så jeg var heldig som fikk stille. Jeg hadde uansett ikke turt å håpe på seier, men jeg har følt meg i veldig bra form den siste uka, så jeg var veldig glad da jeg fikk stille til start, erkjenner Gløersen overfor NRK.

Vil gå 15 km i VM

Dette var Gløersens femte verdenscupseier. De fire første kom i sprint. Sist Rustad-løperen vant, var faktisk sprinten i Davos for et år siden.

Med lørdagens seier, gikk han seg trolig også rett inn på laget til 15 km fristil under VM i Falun senere i vinter.

Det har vært et mål.

– Siden mai har jeg satset på distanse, og 15-kilometeren i VM har vært målet. Da er det ekstremt viktig å være med i verdenscupen, konstaterer Gløersen.

Anders Glørsen skulle egntlig resevere nummer 2 under lørdagens 15 km i Davos. Han gikk inn til en 1.plass. Reporter: Peder Mørtvedt.

VIDEO: Se seiersintervjuet med Anders Gløersen.

Med det mener Petter Northug likevel at han kommer seg. Northug nådde heller ikke toppen under dagens fri teknikk i Davos. Reporter: Peder Mørtvedt.

VIDEO: Se hva Petter Northug sa etter andreplassen i Davos.

Sportsnyheter

Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Jens Petter Hauge har landet i Milano – ble møtt av et stort presseoppbud på flyplassen

Jens Petter Hauge er ventet å signere for AC Milan i løpet av kort tid, og i ettermiddag landet han på flyplassen i Milano. Dersom alt går i boks og Hauge signerer for italienerne, betyr det samtidig at Bodø/Glimt snart kan ha solgt spillere for nær 100 millioner kroner på ett år.

Siste nytt

 • Hagen og NTT-rytterne fristilt

  NTT Pro Cycling er på jakt etter en ny hovedsponsor, og nå er samtlige ryttere fristilt, skriver Procycling.no. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller sykler begge for laget, og det er foreløpig usikkert hvorvidt laget klarer å få på plass en ny sponsor før nyttår. Laget må ha de økonomiske rammene på plass for å få lisens for 2021. – Det er leit at NTT ikke har resignert, og at vi er uten lag fra neste år. De jobber med å få inn hovedsponsor, og så jobber jeg med å finne alternativer. Jeg regner med at det går greit, men det er ikke ideelt når det er så sent på året, sier Hagen til NRK. Hagen, som er på utgående kontrakt, mener det er sannsynlig at han sykler for et annet lag i 2021.

  Boasson Hagen
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tromsø ydmyket Ull/Kisa

  Tromsø inntok tabelltoppen i 1. divisjon med en knallsterk 7-0-seier over Ull/Kisa på Jessheim tirsdag kveld. Mikael Ingebrigtsen scoret tre ganger, Runar Espejord satte to baller i nettet, mens Kent-Are Antonsen og Eric Kitolano scoret én gang hver.

  587XXoz5rdM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Liverpool-spiller isolert

  Liverpool-spiller Thiago Alcântara har testet positivt på koronaviruset og er i tråd med smittevernprotokollen i isolasjon i sitt hjem. Liverpool opplyser at han har lette symptomer på covid-19, men at helsetilstanden hans er god og at symptomene er på retur, melder NTB.

  M1RM1eZng28
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal