NRK Meny
Normal

Slik jubler en sensasjonell vinner

DAVOS/OSLO (NRK): Petter Northug var tilbake på pallen. Men det havnet fullstendig i skyggen av Anders Gløersens triumf.

Anders Gløersen

DAGENS MANN: Anders Gløersen kom inn som reserve og vant.

Foto: Pierre Teyssot / Afp

Anders Gløersen har lagt sprinterstempelet bak seg. Søndag gikk han et perfekt disponert løp og vant 15-kilometeren i fristil i Davos.

Petter Northug viste at også han er tilbake i toppen også på distanse ved å bli nummer to. Chris Jespersen sørget for nok en norsk storeslem ved å bli nummer tre.

– Dårlig pluss. Det kommer seg, sa Northug til NRK om sin egen form.

– Stor overraskelse

Men både han og jespersen havnet altså i skyggen av Gløersens bragd.

– Det var en stor overraskelse. Jeg skulle ikke gå løpet, men vi hadde sykdom i troppen, så jeg kom inn. Jeg hadde gode forhåpninger, men å vinne var en stor overraskelse, sier Gløersen umiddelbart etter triumfen.

Mannen som ble nummer tre i sprinten i Davos sist helg, fikk nemlig sjansen fordi Didrik Tønseth måtte opereres for blindtarmbetennelse.

– Jeg var andre reserve. Så jeg var heldig som fikk stille. Jeg hadde uansett ikke turt å håpe på seier, men jeg har følt meg i veldig bra form den siste uka, så jeg var veldig glad da jeg fikk stille til start, erkjenner Gløersen overfor NRK.

Vil gå 15 km i VM

Dette var Gløersens femte verdenscupseier. De fire første kom i sprint. Sist Rustad-løperen vant, var faktisk sprinten i Davos for et år siden.

Med lørdagens seier, gikk han seg trolig også rett inn på laget til 15 km fristil under VM i Falun senere i vinter.

Det har vært et mål.

– Siden mai har jeg satset på distanse, og 15-kilometeren i VM har vært målet. Da er det ekstremt viktig å være med i verdenscupen, konstaterer Gløersen.

Anders Glørsen skulle egntlig resevere nummer 2 under lørdagens 15 km i Davos. Han gikk inn til en 1.plass. Reporter: Peder Mørtvedt.

VIDEO: Se seiersintervjuet med Anders Gløersen.

Med det mener Petter Northug likevel at han kommer seg. Northug nådde heller ikke toppen under dagens fri teknikk i Davos. Reporter: Peder Mørtvedt.

VIDEO: Se hva Petter Northug sa etter andreplassen i Davos.

Siste nytt

 • L'Abée-Lund er blitt matforgiftet

  Skiskytter Henrik L'Abée-Lund er blitt matforgiftet i Frankrike og går ikke fredagens sprint i Annecy-Le Grand-Bornand. Det bekrefter skiskytterforbundet overfor NRK. L'Abée-Lund ble nummer fem på sprinten i Hochfilzen forrige uke.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming
VM håndball kvinner: Oppvarming til semifinale
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo
EM svømming
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge