Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

– Det er kjempegøy for Norge med Ryerson i en semifinale i Mesterligaen. Det er helt rått at vi har spillere som spiller på det aller høyeste nivået. Det er virkelig noe å være stolt av, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Germany Soccer Champions League

• Vardy-dobbel ga Leicester-gull

Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
  • Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

Vipers Kristiansand knuste Gjerpen 33-19 og tok seg enkelt til finale i håndballsluttspillet.

Dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot Györ i den første kvartfinalen i Mesterligaen.

I hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for Vipers. Klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en NM-pokal. Sluttspillet står igjen.

Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med sju mål på ni skudd mot Gjerpen i Skienshallen. Gjestene ledet «bare» 15-11 til pause.

Fra før har Storhamar og Sola tatt seg videre. De slo ut henholdsvis Oppsal (29-28 og 39-27) og Fredrikstad (30-24 og 37-21).

I den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. Molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med Larvik. Det første oppgjøret ga LHK-seier 35-29. (NTB)