Hopp til innhold

Magnussen med personlig rekord på 500 meter i VM – Stolz tok gull

Skøyteløper Bjørn Magnussen tangerte norgesrekorden på 500 meter med 34,28 i VM enkeltdistanser i Calgary fredag. Det holdt til 5.-plass.

– Det var helt sykt og en jævlig digg følelse. Jeg fulgte planen min og kjørte kamikaze inn i siste sving, sa Magnussen til NRK.

Magnussen gikk i par med polske Damian Zurek og gikk sin raskeste 500 meter noensinne. Håvard Holmefjord Lorentzen har også 34,28 som sin bestetid.

Han la seg inn på annenplass etter sitt løp, men senere ble han forbigått og endte utenfor pallen.

Lorentsen leverte en god 500 meter og endte på 10.-plass. Lorentzen fikk opp tiden 34,55.

Magnussen
Foto: NTB

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland City

«Pissnervøs» Haaland ble City-helt: – Det er derfor han er eksepsjonell

Erling Braut Haaland taklet presset på mesterlig vis og ble tomålsscorer for Manchester City. Nå har de alt i egne hender før siste runde i Premier League.

Siste nytt

  • Milan vant på spurternes dag i Giroen

    Jonathan Milan tok sin annen seier i årets Giro d'Italia da han var raskest i spurten på 11. etappe onsdag. Tadej Pogacar fortsetter i den rosa ledertrøyen.

    Den 207 kilometer lange etappen fra Foiano di val Fortore til Francavilla al Mare var kupert i begynnelsen, men inn til mål var det nærmest paddeflatt.

    Bekymringen for spurterne var å unngå å komme for tidlig i front i motvinden. Det var også noen ryttere som var innblandet i en velt på oppløpet, men uhellet skjedde litt bak spurtkanonene.

    Etter at det vanlige bruddet ble syklet inn, handlet det om å holde posisjonene i feltet fram til spurten.

    Milan fikk god hjelpe av sine hjelpere i Lidl-Trek-laget og var ustoppelig da det hele ble avgjort. Det var italienerens tredje etappeseier i Giro d'Italia.

    Sammenlagt leder stadig Tadej Pogacar. (NTB)

    Jonathan Milan
    Foto: AP
  • Sørloth nominert til årets spiller i La Liga

    Villarreal-spiller Alexander Sørloth er blant de nominerte til årets spiller i La Liga.

    Det avslører ligaen i en pressemelding.

    Han får konkurranse av blant andre Jude Bellingham (Real Madrid), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Vinicius Junior (Real Madrid) og Artem Dovbyk (Girona).

    Nordmannen står med 19 mål i serien denne sesongen, og kjemper om toppscorertittelen i La Liga. Prisen deles ut 28. mai. (NTB)

    Sørloth
    Foto: YIANNIS KOURTOGLOU / Reuters
  • Klopp-assistenten blir hovedtrener

    Nederlandske Pepijn Lijnders (41) tar over som ny manager for Red Bull Salzburg. Det skriver klubben på sine hjemmesider.

    41-åringen har signert en treårskontrakt for klubben og blir å ta over som manager før oppkjøringen til årets sesong.

    Lijnders ble ansatt i Liverpool i 2014. I 2018 hadde han én sesong som hovedtrener i nederlandske NEC. Deretter returnerte han til jobben som Klopp-assistent.

    – Jeg er veldig stolt over å bli den nye hovedtreneren til Salzburg. Dette er virkelig et privilegium for meg.

    Tidligere har Lijnders blant annet vært trener for ungdomslaget til PSV Eindhoven og FC Porto. Med seg på trenersiden blir han å få Vitor Matos som blir assistenttrener. Matos har tidligere jobbet sammen med Lijnders i både Porto og Liverpool.

    Lijnders har vært Klopps assistent i Liverpool siden 2018 og var blant annet med på å vinne Champions League i 2018/2019-sesongen. (NRK/NTB)

    IZNhOb89umo
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal