- Tufte i bånn!

Olaf Tufte trener hardere enn noen gang før VM i roing. De to siste dagene har han gjennomført treningsøkter som er så tøffe at kroppen brytes helt ned.

Olaf Tufte
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Den tidligere olympiamesteren forbereder seg til VM i Munchen i neste uke. Han skal revansjere den skuffende fjerdeplassen fra VM i fjor.

Tufte har gjennomført tre treningsøkter som er så harde at han sliter seg helt ut.

- Dette er måten å komme i VM-form på. Nå gjelder det å fjerne alt overskudd for så å bygge opp kroppen igjen i dagene før mesterskapet starter, sier Tufte til NRK.

På formiddagens trening på Årungen gjenomførte han åtte 500 meters løp med svært høy hastighet.

-Dette har jeg gjort de tolv siste årene i forkant av mesterskap, sier han.

To ganger har Tufte vunnet VM, og i 2004 ble han olympisk mester.

- Utfordringen er å finne formen i rett tid. VM finalen går lørdag i neste uke, og det er da det gjelder, sier han til NRK.

Olaf Tufte fikk fjorårets VM ødelagt av sykdom. Nå er han frisk, og testene viser foreløpig at Tufte er i rute.

NRK viser VM i Munchen neste uke.

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal