Hopp til innhold

- Dette var som å gå naken

Marit Bjørgen var storfornøyd etter å ha testet den nye dressen som de norske løperne skal bruke i VM.

Video Ny landlagsdrakt til ski-VM

Marit Bjørgen har fått anledning til å teste den nye drakta. Hun var storfornøyd, og den gav henne en følelse av å gå naken i løypene.

- Den var kjempegod og behagelig å ha på. Dette var en god treningsøkt. Det føltes som om jeg ikke hadde klær på, sier Bjørgen til NRK.

- Går du fortere med den dressen?

- Det skal du ikke se bort fra. Kanskje det er det lille ekstra som jeg trenger. Det er små marginer, sier Bjørgen , som har kost seg i høyden de siste dagene.

I Kollen-løypene torsdag var hun den første og eneste som fikk teste den nye drakta, som produsenten har brukt to år på å utvikle.

– Holder løperne varme

Den nye drakta skal gi løperne mer bevegelsesfrihet, samtidig som den er varm. Dermed skal løperne bruke langt mindre energi. Den er også over ti prosent lettere enn den gamle drakta.

– Drakta transporterer fuktighet bedre enn andre drakter. Løperne holder seg varme og bruker mye mindre energi på å holde varmen, sier Trond Ristvedt hos draktprodusenten Swix.

Video Ny landslagsdrakt testes under ekstreme forhold

I dag ble den nye landslagsdrakta testet under ekstreme forhold hos SINTEF i Trondheim.

Tror du den nye drakta gir "det lille ekstra?" Diskuter.

Og forskere er enige med både brukere og produsenter. Den nye drakta skal kunne bidra til bedre prestasjoner.

Når utøverene blir kalde går prestasjonene ned. I en idrett som langrenn handler det om å ha marginene på sin side. Det å ha et fortrinn på bekledningsfronten kan ha veldig mye å si, sier forsker ved SINTEF, Øystein Wiggen.

– Ikke så veldig vindtett

Fortsatt gjenstår det mange tester før og analyser før man kan fastslå om drakten har ønsket effekt. I dag ble drakten testet i vindtunnelen hos SINTEF. Testen foergikk i minus femten grader. Tester Martin Hallberg hadde ingen varm dag på jobb.

– Drakta var ikke så veldig vindtett. Det var kaldt. Jeg håper de skal ha noe vindtett under, sier Martin Hallberg.

Siste nytt

 • Bare lettøl på Englands EM-åpning

  Politiet i Gelsenkirchen tar øl-grep for å unngå bråk i EM-kampen mellom England og Serbia søndag.

  De to lagenes tilhengere får kun kjøpe lettøl med alkoholprosent på 2,5 på stadion. Dessuten får hver person kun kjøpe to enheter om gangen, opplyser en talskvinne for det lokale politiet.

  Avgjørelsen er tatt av sikkerhetshensyn. I tillegg sier talskvinnen at man går for lettøl i stedet for «normalt» øl med styrke på mellom 4 og 5 prosent alkohol «fordi britene er vant til det».

  Tyske myndigheter har gjort omfattende forberedelser for å håndtere potensielle hooligans under sommerens fotball-EM. Blant annet har de invitert offentlig ansatte fra alle deltakerlandene til å være med på å overvåke situasjonen rundt de ulike arenaene.

  Storbritannias regjering har opplyst at over 1600 fotballfans fra England og Wales er nektet innreise til Tyskland fordi de har vært involvert i tidligere stadionbråk.

  I EM i 2016 barket engelske supportere sammen med Russland-fans foran en kamp mellom lagene i Marseille.

  England og Serbia spiller i EM-gruppe C, der også Danmark og Slovenia er med.

  (©NTB)

  Mack utepils i oslo
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Hummels ferdig i Dortmund

  Mats Hummels (35) er ferdig i Borussia Dortmund og kan snappes opp gratis på overgangsmarkedet.

  Den tyske midtstopperen er på utgående kontrakt, og den blir ikke fornyet. Hummels har over 13 år til sammen i Dortmund over to perioder.

  Nyheten kom dagen etter at Edin Terzic ga seg som trener i Bundesliga-klubben. Ifølge tyske medier var det et svært anstrengt forhold mellom ham og Hummels i sluttfasen av sesongen.

  De skal ha vært uenige om blant annet spillestil i forkant av Champions League-finalen mot Real Madrid. (NTB)

  Mats Hummels
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • United bruker 700 millioner til å oppgradere treningsanlegget

  Manchester United er blitt anklaget for å ha forsømt treningskomplekset på Carrington. Mandag starter opprustingen til en verdi av 50 millioner pund.

  Det opplyser Premier League-klubben. Målet med prosjektet er å få alle områder av hovedbygget pusset opp og ha et «fotballanlegg i verdensklasse».

  Arkitektfirmaet som tidligere har hatt ansvaret for å modernisere Wembley stadion, er hentet til å lede arbeidet.

  Renoveringen går i gang allerede førstkommende mandag og forventes å vare ut 2024/25-sesongen. Midlertidige løsninger gjør at spillere og ansatte fortsatt kan oppholde seg på Carrington-området.

  Prislappen blir tett på 700 millioner kroner. Jim Ratcliffe kjøpte tidligere i år en betydelig minoritetsandel i Manchester United, og med en sikret han og Ineos-konsernet seg kontrollen på alt det sportslige i klubben.

  – Da vi gjorde en grundig gjennomgang av Carringtons treningsfasiliteter og møtte spillerne på herrelaget, var det tydelig at standardene hadde falt under det våre konkurrenter har, sier Ratcliffe.

  Han har også stått i spissen for å utarbeide en plan for hvordan Uniteds stadion skal se ut i framtiden. Et nøkkelspørsmål er om Old Trafford skal pusses opp eller rives for å bygge nytt.

  (NTB)

  34hl11WlBds
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal