Hopp til innhold

- Dette var som å gå naken

Marit Bjørgen var storfornøyd etter å ha testet den nye dressen som de norske løperne skal bruke i VM.

Video Ny landlagsdrakt til ski-VM

Marit Bjørgen har fått anledning til å teste den nye drakta. Hun var storfornøyd, og den gav henne en følelse av å gå naken i løypene.

- Den var kjempegod og behagelig å ha på. Dette var en god treningsøkt. Det føltes som om jeg ikke hadde klær på, sier Bjørgen til NRK.

- Går du fortere med den dressen?

- Det skal du ikke se bort fra. Kanskje det er det lille ekstra som jeg trenger. Det er små marginer, sier Bjørgen , som har kost seg i høyden de siste dagene.

I Kollen-løypene torsdag var hun den første og eneste som fikk teste den nye drakta, som produsenten har brukt to år på å utvikle.

– Holder løperne varme

Den nye drakta skal gi løperne mer bevegelsesfrihet, samtidig som den er varm. Dermed skal løperne bruke langt mindre energi. Den er også over ti prosent lettere enn den gamle drakta.

– Drakta transporterer fuktighet bedre enn andre drakter. Løperne holder seg varme og bruker mye mindre energi på å holde varmen, sier Trond Ristvedt hos draktprodusenten Swix.

Video Ny landslagsdrakt testes under ekstreme forhold

I dag ble den nye landslagsdrakta testet under ekstreme forhold hos SINTEF i Trondheim.

Tror du den nye drakta gir "det lille ekstra?" Diskuter.

Og forskere er enige med både brukere og produsenter. Den nye drakta skal kunne bidra til bedre prestasjoner.

Når utøverene blir kalde går prestasjonene ned. I en idrett som langrenn handler det om å ha marginene på sin side. Det å ha et fortrinn på bekledningsfronten kan ha veldig mye å si, sier forsker ved SINTEF, Øystein Wiggen.

– Ikke så veldig vindtett

Fortsatt gjenstår det mange tester før og analyser før man kan fastslå om drakten har ønsket effekt. I dag ble drakten testet i vindtunnelen hos SINTEF. Testen foergikk i minus femten grader. Tester Martin Hallberg hadde ingen varm dag på jobb.

– Drakta var ikke så veldig vindtett. Det var kaldt. Jeg håper de skal ha noe vindtett under, sier Martin Hallberg.

Siste nytt

 • Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø utsettes

  Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø i Eliteserien torsdag utsettes grunnet reisetrøbbel for Tromsø.

  Det opplyser Tromsø selv på sine nettsider onsdag.

  Det ble tidligere i uken klart at Tromsø opprinnelig skulle reise med SAS, men i og med at flystreiken ble et faktum sto de plutselig uten reiseløsning. De har ikke lyktes å ordne en erstatning, opplyser de.

  – TIL har de siste dagene jobbet intenst med å finne løsninger slik at vi kunne reise til Kristiansund for å spille morgendagens planlagte eliteseriekamp. Det har ikke lyktes, skriver de i en uttalelse.

  Videre opplyses det at kampen er utsatt på ubestemt tid. Oppgjøret mellom lagene har vært utsatt én gang tidligere etter et influensautbrudd i KBK-troppen.

  Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, har tidligere uttalt at de har bedt klubber om å ha busser tilgjengelige. Den løsningen gjelder imidlertid ikke for Tromsø, som overstiger maksgrensen på ni timer til de fleste av sine kamper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Sandefjord - Tromsø (2-2)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • RBK anker Henriksens karantene

  Rosenborg har sendt inn en anke på Markus Henriksens karantene for det røde kortet han fikk mot Viking i Eliteserien i helgen.

  Søndag fikk Vikings Zlatko Tripic rødt kort på overtid etter å ha meid ned Victor Jensen på stygt vis i et forsøk på å stoppe en RBK-kontring.

  Tirsdag kom dommen fra Norges Fotballforbund om at Tripic må sone to kamper, mens Henriksen må stå over en RBK-kamp. På Twitter opplyser trønderklubben at en anke er sendt inn. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Berisha mister toppkampen mot Lillestrøm

  Veton Berisha må trolig stå over de to neste seriekampene for Viking grunnet en skade i leggen, melder Stavanger Aftenblad.

  Det betyr at både toppoppgjøret mot Lillestrøm søndag og hjemmekampen mot Kristiansund neste helg høyst trolig går uten lagets toppscorer.

  Trolig spares Berisha til Viking skal møte Sparta Praha på bortebane i den første av to kvalikkamper til conferenceligaen, skriver Stavanger Aftenblad.

  Første oppgjør spilles i Praha 21. juli. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Strømsgodset - Viking (3-2)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste