- Dette var som å gå naken

Marit Bjørgen var storfornøyd etter å ha testet den nye dressen som de norske løperne skal bruke i VM.

Video Ny landlagsdrakt til ski-VM

Marit Bjørgen har fått anledning til å teste den nye drakta. Hun var storfornøyd, og den gav henne en følelse av å gå naken i løypene.

- Den var kjempegod og behagelig å ha på. Dette var en god treningsøkt. Det føltes som om jeg ikke hadde klær på, sier Bjørgen til NRK.

- Går du fortere med den dressen?

- Det skal du ikke se bort fra. Kanskje det er det lille ekstra som jeg trenger. Det er små marginer, sier Bjørgen , som har kost seg i høyden de siste dagene.

I Kollen-løypene torsdag var hun den første og eneste som fikk teste den nye drakta, som produsenten har brukt to år på å utvikle.

– Holder løperne varme

Den nye drakta skal gi løperne mer bevegelsesfrihet, samtidig som den er varm. Dermed skal løperne bruke langt mindre energi. Den er også over ti prosent lettere enn den gamle drakta.

– Drakta transporterer fuktighet bedre enn andre drakter. Løperne holder seg varme og bruker mye mindre energi på å holde varmen, sier Trond Ristvedt hos draktprodusenten Swix.

Video Ny landslagsdrakt testes under ekstreme forhold

I dag ble den nye landslagsdrakta testet under ekstreme forhold hos SINTEF i Trondheim.

Tror du den nye drakta gir "det lille ekstra?" Diskuter.

Og forskere er enige med både brukere og produsenter. Den nye drakta skal kunne bidra til bedre prestasjoner.

Når utøverene blir kalde går prestasjonene ned. I en idrett som langrenn handler det om å ha marginene på sin side. Det å ha et fortrinn på bekledningsfronten kan ha veldig mye å si, sier forsker ved SINTEF, Øystein Wiggen.

– Ikke så veldig vindtett

Fortsatt gjenstår det mange tester før og analyser før man kan fastslå om drakten har ønsket effekt. I dag ble drakten testet i vindtunnelen hos SINTEF. Testen foergikk i minus femten grader. Tester Martin Hallberg hadde ingen varm dag på jobb.

– Drakta var ikke så veldig vindtett. Det var kaldt. Jeg håper de skal ha noe vindtett under, sier Martin Hallberg.

Siste nytt

 • Bryhn ble skytternes mester

  Ole Kristian Bryhn har aldri vært skytterkonge, men torsdag ble han kåret til skytternes mester på Årvoll i Oslo.

  – Dette var helt sykt. Jeg følte jeg hadde god kontroll på omgangen. Jeg var litt skjev, men det holdt, sa Bryhn til NRK.

  Beste kvinne ble Mette Strandlien fra Ringebu og Fåvang. Hun hadde 245 poeng foran finalen og prikket inn 100 poeng med ni sentrumsblinker.

  qAD_DaZGRqA
  Foto: Erik Johansen
 • Özil nekter å forlate Arsenal

  Arsenals Mesut Özil er klar på at absolutt ingen skal få lov til å presse ham ut av klubben.

  31-åringen fikk ingen spilletid da Premier League kom i gang igjen etter koronapausen.

  – Min mening er klar. Jeg blir her til kontrakten min utløper, og jeg skal gi alt for klubben, sier han i et intervju med The Athletic.

  T1LD3KlkmXw
  Foto: Jon Olav Nesvold
 • Roglic viste konkurrentene ryggen

  Sloveneren Primoz Roglic vant torsdagens 2. etappe av etapperittet Criterium de Dauphine og overtok også sammenlagtledelsen. Nærmest fulgte franske Thibaut Pinot, som også ligger på en andreplass i sammendraget, 12 sekunder bak Roglic.

  EtmQcHk8Rn4
  Foto: Cornelius Poppe

Sendeplan

Kl. Program Kanal