NRK Meny
Normal

- Har mer å gå på

Håvard Bøkko er i rute til VM på hjemmebane. Etter en svak verdenscupåpning viste skøyteløperen sterke takter denne helgen.

Håvard Bøkko

Håvard Bøkko leverte en god 10000-meter i Moskva

Foto: Sergey Ponomarev / AP

I Moskva endte Bøkko på andreplass på 10000-meter med tiden 13.00,65 minutter.

- Jeg kan fortsatt gå enda fortere tenker jeg, så det er klart at når jeg skal være i form i februar så håper jeg at jeg kan gå enda fortere, sier Bøkko til NRK.

Les også: Nesten under 13. minutter

For det er ingen tvil om at det er en helg på Hamar i februar som er årets mål for 21-åringen.

- Det er det største i år, og etter det så er det største OL i sesongen etter. Det er veldig viktig å gå fort på hjemmebane og VM er jo det største, fortsetter Bøkko.

Skal bruke pausen godt

Etter tre helger på rad tar verdenscupen på skøyter en pause til godt ut på nyåret. Bøkko kan bruke tiden til å finpusse, for nå vet han at han er på rett vei.

- Det er litt tekniske smådetaljer og bare bygge større motor og bli enda sterkere tenker jeg, så skal jeg bli bra i mesterskapene etter nyttår, avslytter skøytetalentet.

Siste nytt

 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold
 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin