NRK Meny
Normal

- Doping et samfunnsproblem

IOC-president Jacques Rogge mener doping er en av de største truslene mot den olympiske bevegelsen.

Jacques Rogge
Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA / AP

I sin åpningtale til WADAs verdenskonferanse i Madrid sa Rogge at doping er en av de største truslene mot den olympiske bevegelse noensinne.

Den olympiske komiteen skjerper kampen mot doping, og vil foreta 4.500 dopingtester under lekene i Beijing neste sommer. Det er 25 prosent flere enn det var i Athen i 2004.

Rogge understreket at doping også er i ferd med å bli et samfunnsproblem. Studier viser at flere og flere tenåringer bruker forbudte stoffer. Han frykter at foreldre ikke lenger vil la barna sine melde seg inn i idrettsklubber hvis problemet sprer om seg.

WADA holder nå sin tredje verdenskonferanse i Madrid, der 1500 personer fra idrett og myndigheter er samlet i tre dager for å forbedre regelverket og styrke kampen mot doping internasjonalt.

Den reviderte WADA koden skal vedtas i løpet av konferansen. Et av de sentrale temaene er å gjøre meldepliktsystemet likt for alle idrettsutøvere. Også lengden på utestengelse for de som bryter dopingreglene skal debatteres.

Siste nytt

 • Grei kvalifisering for de norske

  Samtlige norske deltakere klarte å kvalifisere seg for lørdagens hopprenn i sveitsiske Engelberg.

  Halvor Egner Granerud var beste norske i kvalifiseringen på en sjetteplass. Stefan Kraft (Østerrike) vant kvalifiseringen.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • L'Abée-Lund er blitt matforgiftet

  Skiskytter Henrik L'Abée-Lund er blitt matforgiftet i Frankrike og går ikke fredagens sprint i Annecy-Le Grand-Bornand. Det bekrefter skiskytterforbundet overfor NRK. L'Abée-Lund ble nummer fem på sprinten i Hochfilzen forrige uke.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
VM håndball kvinner: Oppvarming til semifinale
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo
EM svømming
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge