NRK Meny
Normal

- Doping et samfunnsproblem

IOC-president Jacques Rogge mener doping er en av de største truslene mot den olympiske bevegelsen.

Jacques Rogge
Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA / AP

I sin åpningtale til WADAs verdenskonferanse i Madrid sa Rogge at doping er en av de største truslene mot den olympiske bevegelse noensinne.

Den olympiske komiteen skjerper kampen mot doping, og vil foreta 4.500 dopingtester under lekene i Beijing neste sommer. Det er 25 prosent flere enn det var i Athen i 2004.

Rogge understreket at doping også er i ferd med å bli et samfunnsproblem. Studier viser at flere og flere tenåringer bruker forbudte stoffer. Han frykter at foreldre ikke lenger vil la barna sine melde seg inn i idrettsklubber hvis problemet sprer om seg.

WADA holder nå sin tredje verdenskonferanse i Madrid, der 1500 personer fra idrett og myndigheter er samlet i tre dager for å forbedre regelverket og styrke kampen mot doping internasjonalt.

Den reviderte WADA koden skal vedtas i løpet av konferansen. Et av de sentrale temaene er å gjøre meldepliktsystemet likt for alle idrettsutøvere. Også lengden på utestengelse for de som bryter dopingreglene skal debatteres.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag