- Dette er ren oppkjøring til VM

For et utrent sykkel-øye kan Thor Hushovds innsats så langt i Spania rundt virke bekymringsverdig kort tid før VM. Treneren hans er imidlertid ikke bekymret.

Thor Hushovd

Thor Hushovd har vært langt unna de beste spurterne så langt i Spania rundt. Det bekymrer ikke hans personlige trener.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

- Thor bruker Spania rundt som en ren oppkjøring til VM, og vil ikke brenne for mye krutt verken fysisk eller mentalt. Det koster veldig mye fysisk og mentalt å være med i spurtene, og det er grunnen til at han ikke er med, sier Thor Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll.

Oppkjøringen til Spania rundt ble preget av nyheten om at Hushovds lag Cervelo legges ned sesongen. Thor Hushovd har bestemt seg for å gå til det amerikanske laget Garmin neste sesong – et lag der det er flere gode spurtere.

De første dagene av Spania rundt har ikke Hushovd vært i nærheten av de beste spurterne på de to etappene som har endt i massespurt.

I går: Farrar med skremmeskudd til Hushovd

Ove Eriksen kommenterer: Hushovd/ Bos ingen suksess

Tror på Hushovd i dag

Atle Kvålsvoll

Thor Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll mener Spania rundt først og fremst er VM-oppkjøring.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Kvålsvoll mener imidlertid Hushovd kan komme til å gå for etappeseier på en noe mer kupert etappe.

- På flere av avslutningene i Spania rundt i år er det bakke opp til mål og ganske tøffe avslutninger, og det er også en del tøffe fjell underveis. Thor vil plukke seg ut noen etapper der han satser mer enn andre. Jeg tror det kan være lurt å ha et våkent øye med ham allerede i dag, sier Kvålsvoll.

Torsdagens sjette etappe er relativt flat helt frem til omkring 25 kilometer før mål. Der skal rytterne over et lite fjell. Kvålsvoll tror mange av de beste spurterne kan komme til å falle av hovedfeltet på denne etappen.

Les om løypeprofilen på DRs nettsider

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

Samtidig utelukker han ikke at Hushovd kan klare å klore seg fast i feltet, og dermed være blant de sterkeste spurterne som fortsatt er med i tetkampen inn mot mål.

Er du bekymret for Thor Hushovds form før VM? Diskutér nederst i saken!

- Thor må ta et valg

Thor Hushovd har tidligere år hatt massespurtene som en av sine største styrker som syklist, og to ganger har han vunnet den grønne poengtrøyen i Tour de France.

Årets utgave av rittet ble imidlertid preget av mindre spurttrening for Grimstad-syklisten enn tidligere år som følge av skadeproblemer.

I rittet slet han ofte med å henge med de aller beste spurterne, men samtidig viste han stor styrke på en del av de middels tøffe etappene. Kombinasjonen av dette og den knallharde konkurransen i Garmin-laget neste sesong, gjør at Hushovd trolig vil satse mer på endagsritt, og mindre på å vinne poengtrøyen i Tour de France.

- I forhold til dette med spurt må Thor ta et valg om han vil prioritere spurtene videre, eller om han legger det mer på is. Der er ingen ting avgjort, og det er noe de må ta stilling til når sesongen er slutt. Thor har i flere år sagt at han satser hardt på klassikerne på våren og på mesterskapene, sier Kvålsvoll.

Les også: Aldri mer grønn trøye?

Siste nytt

 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Elverum vant i mesterligaen

  Elverum har fått fart på poengplukkingen i mesterligaen i håndball. Tirsdag ble Zagreb slått 30-25 foran et entusiastisk hjemmepublikum, melder NTB. Elverum fulgte dermed opp bragdseieren borte mot ungarske Szeged forrige uke.

  N
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Sendeplan

Kl. Program Kanal