Hopp til innhold

Vil øke skatten

Skatten på boliger kan bli økt kraftig for å redde skolene.

Tromøy i Arendal

Muligens må arendalittene ut med langt mer i eiendomsskatt kommende år.

Foto: Sundsdal, Svein / NRK

Politikerne og administrasjonen i Arendal kommune jakter på penger, og diskuterer en opptrapping som gjør at Arendal nærmer seg det høye skattenivået i Kristiansand.

I Arendal betaler huseierne 1 400 kroner årlig i eiendomsskatt for en 120 kvadratmeter stor bolig. I Kristiansand er summen 5 000 kroner - og der diskuteres det nå en ny, større økning.

Færre skoler kan bli lagt ned

Både politikerne og rådmannen i Arendal leter nå febrilsk etter nye inntekter. Forslaget om å legge ned en rekker skoler, har skapt rabalder, og blant politikerne vurderer flere å foreslå å droppe en del av skolenedleggelsene mot at innbyggerne aksepterer høyere eiendomsskatt.

LES: - INGEN SKOLER FREDET

Harald Danielsen rådmann i Arendal

Rådmann i Arendal, Harald Danielsen, foreslår trolig omtaksering av eiendommene i Arendal neste år.

Foto: Sundsdal, Svein / NRK

Verken rådmannen eller politikerne vil si noe om dette offentlig nå. Det diskuteres foreløpig på bakrommene.

Men torsdag denne uka kommer rådmann Harald Danielsen med sitt budsjettforslag, og da får vi svar. Trolig foreslår han omtaksering av eiendommene i Arendal neste år og en kraftig økning av eiendomsskatt fra 2010.

Arendal kommune tar inn 36 millioner i eiendomsskatt i år. Regnestykker viser at kommunen fort kan øke dette til opp mot 100 millioner, og likevel argumentere med at de beskatter innbyggerne mildere enn naboen Kristiansand.