NRK Meny
Normal

Vil lokke turister med elg

Setesdal trenger en elgpark for å lokke til seg turister, mener reiselivsbransjen i dalen.

Elg leker gjemsel

For mange turister fra kontinentet er det viktig å få se elg når de er på ferie i Norge. Derfor kan en elgpark bli suksess, mener reiselivsbransjen i Setesdal.

Foto: Torfinn Hansen

En elgpark i Bygland vil bety mange flere turister, mener destinasjonssjef Lasse Eidskrem, som nå jakter på noen som vil virkeliggjøre ideen.

– Det er mye elg i Setesdal og tyskerne er jo ville etter elg. Da får de sjansen til å se den på nært hold. Erfaringer fra elgparker i Sverige er at man kan selge hele elgen, alt fra elglort og elgmelk til kjøtt og pels, sier Eidskrem.

Tror på tusenvis av besøkende

Eidskrem mener et elgpark-skilt langs Riksveg 9 på norsk, tysk og engelsk vil gi tusenvis av besøkende til Bygland. Han tror kommunen vil kunne tjene mye penger på en slik park.

Lasse Eidskrem

Destinasjonssjef Lasse Eidskrem i Setesdal tror det er penger å tjene på elglort og elgkjøtt i Setesdal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Ja, det tror jeg. Vi har så stor gjennomgangstrafikk at det vil være et godt stoppunkt. Bygland ligger jo midt i dalen. Jeg tror virkelig dette kan være kommersielt riktig, sier destinasjonssjefen.

For en del år siden var det snakk om å anlegge en elgpark i Bykle. Nå er det Bygland det handler om. Det jobbes med å skaffe et areal i kommunen.

– Jeg har fått positive signaler fra noen som kan ha arealer. Nå gjelder det egentlig bare å finne noen som er gale nok til å ta ideen, sier Eidskrem.

– Viktig for turistene

I Bygland driver varaordfører Olav Neset campingplass. Også han har tro på ideen om en elgpark.

Olav Neset

Varaordfører Olav Neset i Bygland driver campingplass og er positiv til en elgpark i kommunen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg vet jo hvor viktig det er for turistene, spesielt de nede fra kontinentet, å få se elg. Det vil nok skje ganske fort at vi lufter om det er mulighet for å få til noe slikt. Har du grunneiere med, er det mye lettere å få til, sier Neset.

Han driver selv med elgsafari fra campingplassen sin. Han sier han ofte får tilbakemelding om at han har reddet ferien for folk, ved å vise dem elg ute i det fri.

– En elgpark vil bli noe helt annet, men jeg tror det vil gi en stopp-effekt og jeg tror det bare vil styrke de som driver med elgsafari, for folk vil se dyr ute i fri natur.