NRK Meny
Normal

Millioninvestering i ny «superheis»

Gautefall skisenter i Telemark investerer mellom 15-20 millioner kroner i en ny stor ekspress-stolheis. Nå vil senteret for alvor ta opp kampen med Hovden om sørlendingene.

Gautefall skisenter

En slik ekspressheis skal bygges på Gautefall Skisenter i løpet av sommeren.

Foto: Malin Roalstad / Gautefall Skisenter

– Heiskøer på Gautefall er en saga blott. Med tre minutters kjøretid rekker man ikke kjede seg i heisen en gang, sier daglig leder ved Gautefall Skisenter, Bjørn Halvor Roalstad.

Den nye seksseters ekspress-stolheisen har kapasitet til å føre 20 000 personer til toppen av bakken hver dag.

Bjørn Halvor Roalstad

Leder ved Gautefall Skisenter, Bjørn Halvor Roalstad tror ny heis vil lokke flere sørlendinger.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Det er mellom halvannen og to timer fra sørlandskysten opp til skisenteret på den andre siden av fylkesgrensa. 60 prosent av skisenterets gjester kommer fra Agder, flesteparten fra Aust-Agder.

– Styrker konkurransen

Roalstad tror senteret har mer å hente i konkurransen med Hovden, Åseral og Ljosland, særlig når det gjelder skigjester på dagstur.

– Dette er et grep for fremtiden. Vi er andre generasjon som driver alpinanlegg på Gautefall og vi har folk bak oss som har lyst å drive videre, så dette er et langsiktig grep, sier han.

Roalstad tror de nå styrker seg i konkurransen om skigjestene:

– Konkurranse er alltid sunt. Det er bra hvis folk får kjørt litt forskjellige steder og kan vurdere litt. Hvis de trives hos oss er ingenting bedre enn det, sier han.

Hovden frykter ikke konkurransen

Daglig leder ved Hovden alpinsenter Sture Pilegård frykter ikke at den nye «superheisen» i Telemark vil gi dem økt konkurranse.

Han tror satsingen heller vil øke den generelle interessen for ski og alpint.

– En gladnyhet

I solveggen på Gautefall sitter hytteeier Steinar Vestly fra Grimstad. Han setter pris på skisenterets planer om å satse.

– Jeg har barnebarn som stortrives i bakken. Dette høres helt knall ut, både for de lokale og de som har hytte her. Her er hyttefolk fra både Skien, Fevik og helt ifra Kristiansand, sier Vestly.

Steinar Vestly

Hytteier Steinar Vestly fra Grimstad er glad for ny storheis på Gautefall.

Foto: Eirik Wiig Andersen / NRK