NRK Meny
Normal

Vil ikke ha kunstgress

Onsdag kveld skal bystyret i Kristiansand avgjøre Starts økonomiske framtid.

Start-aksjonister

Start-supportere protesterer mot kunstgress på Sør Arena utenfor rådhuset.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Hans Petter Horve

Hans Petter Horve fra Miljøpartiet De Grønne valgte å ta på seg Myggen-drakt i bystyret, da politikerne skulle bestemme om Start skulle få økonomisk drahjelp av kommunen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

I forrige uke gikk flertallet i formannskapet inn for at Start skal slippe å betale renter på lån i 2012, noe som utgjør 3,2 millioner kroner for Start.

Redningspakken innebærer også at vanlig gress skal erstattes med kunstgress på Sør Arena. Kommunen skal låne bort nye fem millioner kroner til dette.

Dessuten skal kommunen betale 250 000 kroner i året til Start for å holde og drive det som skal bli et breddeanlegg om det kommer kunstgress.

Protesterte mot plastikk-arena

Flere Start-supportere hadde møtt fram i bystyret for å protestere mot kunstgressplanene. En av dem var Stian med banneret «Nei til plastikk-arena».

– Vi prøver å si at vi ikke vil ha kunstgress på Sør Arena, for vi mener det er et steg tilbake for fotballen og fotballkulturen, sier han.

– Jeg er redd det er en grunn til at folk ikke gidder å gå på kamp. Vi føler at kunsgress gir en plastfølelse, det blir ikke noe ekte.